Για 2 μέρες περίπου είχα στην κατοχή μου για δοκιμή το Auris 1,2 turbo στην έκδοση active . Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο το εν λόγω αυτοκίνητο είχα αφήσει τα στοιχεία μου στην Toyota και μόλις τους ήρθε με ειδοποίησαν να πάω να το πάρω . Υπάρχει ενα μόνο αυτοκίνητο στην Ελλάδα και το γυρίζουν απο αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία για να το δοκιμάσουν οι ενδιαφερόμενοι...
Παιδιά έπαθα πλάκα , τι αυτοκινητάρα είναι αυτή ????
Είχα οδηγήσει και την έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα αλλά καμιά σχέση .
Φοβερός κινητήρας !
Το αυτοκίνητο ηταν όπως ακριβώς είχα διαβάσει στις σχετικές δοκιμές που του είχαν κάνει . Αθόρυβο , γρήγορο , άνετο , ευκολοδήγητο και ποιοτικό ! Η δε κεντρική touch οθόνη είναι ολα τα λεφτά όπως επίσης και η πολύ χρήσιμη κάμερα οπισθοπορείας .
Ξαναγυρίζω στον κινητήρα που δεν τον χορταίνεις .... 130 χλμ στο κοντέρ και 2500 στροφές με 6η ταχύτητα !!! Η ησυχία που υπάρχει στην καμπίνα είναι άλλο πράγμα !!
Σε νορμάλ πάτημα του γκαζιού νοιώθεις οτι έχεις να κάνεις με περισσότερα κυβικά αλλά χωρίς να καταλαβαίνεις την ύπαρξη του turbo , αλλά μόλις αρχίσεις να πατάς το γκάζι τότε αναρωτιέσαι τι οδηγάς .....Και όλα αυτά χωρίς ξεσπάσματα και με ενα απίστευτα γραμμικό τρόπο.........
Τι να πω , εγω ξέρω μόνο με τι καρδιά πήγα και το παρέδωσα χθές στην Toyota...