Πρόβλημα με Corolla στρογγυλοφάναρο 1332cc mod.1999
Καλημέρα,
Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω.
Μετά από 200 χιλιάδες χιλιόμετρα με LPG. Ήρθε η ώρα και άλλαξα καπάκι βαλβίδων, αφού ο μηχανικός του ρεκτιφιέ αποφάνθηκε ότι δεν άξιζε να γίνει επισκευή. Όλα πήγαν καλά, το αυτοκίνητο θυμίζει εκείνο τον ήχο του κινητήρα που είχα καιρό να ακούσω...αλλά έμεινε ένα από τα συμπτώματα που παρουσίαζε πριν την επισκευή.
Είναι κάτι που το έκανε σπάνια, περίπου 2 φορές τον μήνα, μπορεί και λιγότερο. Όταν ο κινητήρας βρίσκεται μαρσαρισμένος εν κινήση, π.χ. ανηφόρα και πέσουν απότομα οι στροφές, βγάζοντας την ταχύτητα και βάζοντας νεκρά, ο κινητήρας σβήνει. Από θέμα service είναι όλα στην τρίχα, τόσο όσον αφορά το LPG (πνεύμονας, φίλτρα, ρύθμιση ) όσο και από service αυτοκινήτου.
Θεωρήσαμε με τον μηχανικό ότι αυτό θα διορθωνόταν με την επισκευή των βαλβίδων, αφού ο ένας κύλινδρος είχε βγει ουσιαστικά off. Είδα όμως ότι μου το ξανάκανε πάλι πρόσφατα, σε μια μεγάλη ανηφόρα, μόλις έβγαλα την ταχύτητα για να στρίψω.
Αυτό που δεν μου κάθεται καλά, χωρίς να είμαι μηχανικός φυσικά, αλλά ξέροντας το αυτοκίνητο καλύτερα από τον εαυτό μου, μετά από τόσα χρόνια, είναι η χαμηλή στάθμη ρελαντί. Το απέδιδα και αυτό στο πρόβλημα των βαλβίδων, αλλά βλέπω ότι και μετά την επισκευή το ρελαντί παραείναι χαμηλά. Σου δίνει δηλαδή την εντύπωση ότι το ρελαντί του αυτοκινήτου είναι στο κατώφλι μεταξύ λειτουργίας και σβησίματος. Ο ήχος πλεόν και η συμπεριφορά μετά την επισκευή είναι εξαιρετικός, χωρίς ρεταρίσματα και περίεργες αυξομειώσεις, πραγματικά νιαουρίζει και οι στροφές του ρελαντί όταν ζεσταθεί πέφτουν στις 620 περίπου, από 1200 που ξεκινάει κρύο.
Κάτι μου λέει πως αν το ρελαντί ήταν στις 800, εκεί που νομίζω δηλαδή ότι ήταν κάποτε, δεν θα συνέβαινε αυτό το σβήσιμο. Μπορεί να λέω και βλακείες αλλά κάτι τέτοιο μου δείχνει. Μου δίνει την εντύπωση ότι την απότομη πτώση των στροφών, την αντιλαμβάνεται σαν διακοπή λειτουργίας που δεν μπορεί να την σταματήσει στο ρελαντί και σβήνει. Κάτι σαν να γυρνάς το κλειδί, ένα πράγμα.
Κάθε γνώμη δεκτή,
Ευχαριστώ,
Γιώργος
Υ.Γ. Το σύμπτωμα αυτό δεν το κάνει πάντα αλλά σπάνια.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Altair lusso : 05-03-18 στις 11:37.
|