καλησπέρα, οπως μας τα λες τουλαχιστον εγω δεν βγαζω ακρη....
οταν λες ακουγεται σαν καποιο τζαμι δλδ σαν τι μοιαζει ο θορυβος?
πχ να χτυπας τζαμι? να σπαει τζαμι? τι ακριβως?
απο αμορτισερ προσωπικα εχω ακουσει παρα πολλους θορυβους κατι να μοιαζει με τζαμι ποτε!
αν μου τυχαινε κατι τετοιο θα εκανα οταν πηγαινω στο εξοχικο :
1. σηκωνω πανω το αμαξι με τον υδραυλικο γρυλο το πισω μερος και βαζω τριποδακια στις 2 πισω ροδες.
2. πεφτω απο κατω και ελεγχω ολη την εξατμιση, με ενα λοσταρι, σιδερο ή σωληνα πιεζω ολες τις συνδεσεις τις και τα στηριγματα να δω αν κατι κουναει ή προκαλει φασαρια.
3. Ελεγχω τα αμορτισερ οπτικα και κουναω οτι μπορω να ελεγξω αν εχει τζογο.
4. Ελεγχω την πισω ζαμφορ στους συνδεσμους της αν εχει διακενα ή χτυπαει.
5. Ελεγχω τα πισω ακρα στα φρενα εννοω τους βραχιονες αν εχουν κενο ή τζογο στα σινεμπλοκ.
6. Ελεγχω τα πισω ακρα ζαμφορ αυτα με τα φουσκακια ειναι που πιανουν στο αμορτισερ και στην ζαμφορ, εχω παθει ενα διαλυμενο πισω δεξια να μου εχει οχι μονο τζογο αλλα και θορυβο.
7. Βγαζουμε τα καλυματα στα πισω αμορτισερ στο πανω μερος και ελεγχουμε αν εχουν λασκαρει οι βιδες στα top mounts και εχουμε τζογο σε αμορτισερ.
Υ.Γ αυτα που γραφω παραπανω για να τα κανουμε θελουμε χωρο, οχι στον δρομο που περνανε αυτοκινητα να διακυνδυνεψουμε ατυχημα, να εχουμε τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ εργαλεια και ΠΑΝΤΑ ασφαλιζουμε το αμαξι οταν ειναι στον αερα με τριποδακια και γρυλο καλο και οχι αυτο που εχουμε για να αλλαζουμε λαστιχο!!!! ειναι ΠΟΛΥ επικυνδυνο, αν δεν εχουμε καταλληλα εργαλεια και καποιες εστω βασικες γνωσεις τοτε καλυτερα να παμε σε συνεργειο....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 29-09-15 στις 20:30.
|