Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

OFF TOPIC Εδώ μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε!! Από ειδήσεις μέχρι τι φαγητό έχετε σπίτι!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Βοήθεια για DynDNS
Παλιά 11-12-07, 16:03
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Βοήθεια για DynDNS

Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει βημα-βημα πως να χειριστω το θέμα με το dyndns.com?
Εχω φτιάξει λογαριασμό αλλά απο εκεί και πέρα δεν ξέρω τι να κάνω.
Όπως ειχα πει παλιότερα, δεν εχω static ip αλλά επειδη χρησιμοποιώ software για remote access απο το PC του σπιτιου στο PC του γραφείου, θα μου χρειαζόταν κατι ωστε να μην ψάχνω την ΙΡ μου καθε 2-3 μερες που αλλάζει...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-07, 17:55
Το avatar του χρήστη T180
T180 Offline:
Μέλος

Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 233
T180 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
κανε login στο account σου.
επειτα πατησε στο Add New Hostname
διαλεξε το ονομα που θες: πχ madvinegar.ath.cx
βαλε την IP που εχεις τωρα (απο το findmyip μπλα μπλα, που ειχαμε πει στο αλλο thread)
και πατα create host.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-07, 17:59
T180 Offline:
Μέλος

επειτα κατεβασε αυτο το προγραμματακι:
https://www.dyndns.com/support/clients/windows.html

αυτο ανα τακτα χρονικα διαστηματα (που οριζεις εσυ) ανανεωνει την IP σου στο dyndns account σου. Στο προγραμμα πρεπει να βαλεις τα στοιχεια του account σου username και pass καθως και το hostname. Πειραματισου λιγο.

Ακομα καλυτερα ειναι αν το router σου εχει την δυνατοτητα να ανανεωνει μονο του το dyndns account σου. Μπες στο web interface του router σου και βρες αν πουθενα σου λεει τπτ για dyndns/dynamic dns κλπ. Αν ναι, τοτε απλα ρυθμισε αυτο, και δεν χρειαζεσαι το προγραμματακι που προανεφερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-07, 18:22
madvinegar Offline:
Administrator

madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Θενξ! Θα πειραματιστω και αν εχω καμια απορια θα σε ξαναενοχλήσω...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-07, 09:39
madvinegar Offline:
Administrator

Ερώτηση.
Αφού τα κάνω όλα αυτα και δημιουργήσω hostname κτλπ, πως θα με βοηθήσει αυτό ώστε να δουλευω πχ το VNC?
Αν θυμάμαι καλά, το ξέρεις και εσυ το VNC. Για να συνδεθεις λοιπόν πρέπει να του δίνεις την ΙΡ address του απομακρυσμένου PC. Τωρα ποια address θα του δίνω ?
Επίσης... θα δουλευει αυτο το πρόγραμμα αν ο υπολογιστης ειναι κλειστός? Δλδ αν θέλω να χρησιμοποιήσω κάτι σε WakeOnLan, θα μπορώ?
Θενξ! (σε ζάλισα ε?)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 12-12-07 στις 09:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-07, 11:25
Το avatar του χρήστη alex-g
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 385
alex-g είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
nop πρεπει να ειναι ανοιχτο το pc και με κληστο το firewall
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-07, 16:10
T180 Offline:
Μέλος

θα σου δωσω ενα παραδειγμα.

σηκωνω εναν teamspeak (voip) server στο pc μου.
Εσυ για να συνδεθεις πρεπει να δωσεις την IP μου και την θυρα που ακουει το προγραμμα. Δηλαδη IP:PORT ή 223.231.124.109:9000. Πριν την ανω κατω τελεια ειναι το IP μου και μετα η θυρα. Τωρα με το dyndns εσυ αντι για το IP μπορεις να βαζεις το hostname μου. δηλαδη T180.ath.cx:9000

Το προγραμμα δεν δουλευει προφανως με κλειστο υπολογιστη. Απλα μπορεις να το ρυθμισεις να ξεκινα μαζι με τα windows και να ανανεωνει το IP σου παντα. Αν ξεκινησει το μηχανημα με WakeOnLan τοτε θα ανανεωσει και το IP σου.

Για αυτο σου προτεινω να κοιταξεις το router σου αν εχει τετοια δυνατοτητα. Γιατι θα ανανεωνει το IP σου ανεξαρτητως υπολογιστη, κανει updates μονο οταν χρειαζεται γιατι ξερει ποτε ακριβως αλλαζει το dynamic ip σου κλπ.
Δυο router εχουν περασει απο τα χερια μου και ειχαν dyndns:
Zyxel 660R-61
SpeedTouch 585 v6
Φανταζομαι οτι τα περισσοτερα εχουν τετοια δυνατοτητα. Ψαξε το δικο σου.

Το VNC σου ζηταει ενα IP να συνδεθεις. Εσυ αντι για το IP θα δινεις το dyndns hostname σου. Το προγραμμα δεν το εχω δουλεψει απλα ξερω τι κανει. Αν δεν σου λεει πουθενα να συμπληρωσεις θυρα (port) τοτε προφανως χρησιμοποιει μια συγκεκριμενη θυρα. Τη θυρα αυτη πρεπει να την κανεις portforward (σου ειχα δωσει οδηγο στο αλλο thread).

Αν τα κανεις ολα σωστα, θα μπορεις απο οποιοδηποτε PC στο πλανητη να συνδεεσαι στο PC στο γραφειο μεσω της ΣΤΑΘΕΡΗΣ διευθυνσης dyndns αν και εχεις dynamic IP.

Εγω για παραδειγμα απο την δουλεια, ελεγχω τι κατεβαζει το utorrent στο pc στο σπιτι. Και οπως ανεφερα εχω στησει εναν teamspeak server οπου μπαινουν φιλοι και μιλαμε.

Οπωσδηποτε ψαξε αν υπαρχει η δυνατοτητα να κανει το router το update του IP σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-07, 16:23
madvinegar Offline:
Administrator

Οκ, καταλαβα. Το VNC όντως δουλευει σε 3 θύρες τις οποίες τις εχω κανει port forwarding και συνδέομαι κανονικότατα.
Ζητάει ΙΡ για να συνδεθεις αλλα θα δοκιμάσω αυτο που είπες δλδ να βαλω αντι για ΙΡ το host name μου. Ελπίζω να το δεχτει!
Το μονο που μενει να κοιταξω ειναι αν το μοντεμ μου εχει δυνατοτητα για dynamic dns (οπότε θα δουλευει και με κλειστό υπολογιστή να υποθέσω, μιας και ειναι συνδεδεμένο μεσω ethernet και όχι μέσω USB).
Εχω το speedtouch 530.

Είσαι μεγάλη βοήθεια. Σε ευχαριστω πολύ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-07, 16:34
T180 Offline:
Μέλος

Μονο αν θες να συνδεθεις απο αλλο υπολογιστη εκτος του lan σου δινεις το dyndns hostname σου. Aν θες να συνδεθεις απο pc που βρισκεται στο lan σου τοτε δινεις το εσωτερικο σου IP. δηλαδη τα 192.168.1.2 κλπ.

Καλα κανεις και εισαι συνδεδεμενος μεσω ethernet. Παντα PPoA (pp over atm) και παντα ethernet. Always on το internet. (οχι PPoE). Και φυσικα παντα μακρυα απο USB.

To speedtouch σου μαλλον εχει δυνατοτητα dyndns updater. Δεν ειμαι σιγουρος βεβαια. Τσεκαρε το, για να ξεμπερδεψεις απο το προγραμματακι αυτο.

Την πρωτη φορα που θα δοκιμασεις να συνδεθεις εχε ανοιχτη την σελιδα του account σου στο dyndns για να εισαι σιγουρος οτι η διαδικασια της ανανεωσης γινεται σωστα, και οτι πισω απο το hostname σου υπαρχει το τρεχον IP σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-12-07, 16:58
madvinegar Offline:
Administrator

Μαλλον την πάτησα με το speedtouch530...

Με το firmware που εχει δυστυχως δεν υπαρχει επιλογη για dynamic dns. Ο μονος τρόπος για να το κανω ειναι αν περάσω ενα firmware update το οποίο όμως προορίζεται για την έκδοση 510 (και όχι για την έκδοση 530 που εχω εγω). Θα δουλεψει λένε αλλα δημιουργούνται κατι προβληματάκια του στυλ να μην αναβει το φωτακι του ethernet, να μην δουλευει η θυρα USB, να χρειάζεται να ξανασεταρω τα πάντα δλδ να ξαναπερασω ports κτλπ κτλπ... Και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο μπορει να πετάξει...
Φοβάμαι να το κάνω μη τα μπουρδουκλώσω...
Φτουυυυυυυυ.... αν το ειχα καταφερει και αυτο θα ημουν ευτυχισμένος...

To προγραμματακι για την ΙΡ δεν με ενοχλεί καθόλου, απλά με το ρουτερ θα ειχα ανανέωση στην ΙΡ και με κλειστό τον υπολογιστη...
Και πάλι... φτου...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 12-12-07 στις 17:06.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ > OFF TOPIC

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Βοήθεια.............. kostas auris Θελω βοηθεια 1 17-02-14 14:45
βοήθεια stelius ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2 31-03-09 12:41
Βοήθεια για αγορά I.X. ari ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 10 22-09-07 21:02
Βοήθεια Για H/y madvinegar OFF TOPIC 28 28-10-06 12:54
Για Τη Βοήθεια Όλων DjBac Θελω βοηθεια 0 14-03-05 22:57

Page generated in 0,17398190 seconds (82,51% PHP - 17,49% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:03.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com