Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
 |
|

09-04-08, 14:21
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από T180
@dRiveR7
Σπαω το κεφαλι μου, αλλα δεν καταλαβαινω για ποια τεχνολογια του VAG μιλας. Αν μιλας για το DSG, εχει ηδη ξεπεραστει...
|
να σε βοιθησω λιγο φιλε μου να δεις ποιο καθαρα fsi, tsi, tfsi ,s-tronic dsg , Biturbo, awd
αφηνο απεξο τα TDI διοτι θα γινει πανικος
|

09-04-08, 14:00
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Προφανώς μιλάει για τον TSI που βραβεύτηκε, και μάλιστα δις, στην Ιαπωνία, ώς καινοτόμα και κορυφαία τεχνολογία.
Πάντως αυτό που λέει ο Driver είναι ένα θέμα. 15 συναπτά έτη το ίδιο μοτέρ!
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|

09-04-08, 14:16
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Πάντως για να πω κ κάτι σχετικό με το θέμα, όποιο αυτοκίνητο από αυτά και να πάρεις, είτε είναι turbo, είτε ατμοσφαιρικό, είτε καινουρια, είτε παλιά τεχνολογία θα είναι πάρα πολύ καλό και έως το 8/10 ή 9/10 των δυνατοτήτων του θα λαμβάνεις την ίδια περίπου αίσθηση στιβαρότητας και ασφάλειας....Στο απόλυτο όριο ίσως να υπερέχει ελάχιστα το ένα ή το άλλο....
Οπότε όλα είναι θεωρητικά για να συζητάμε εμείς και να υποστηρίζει ο ένας τα γερμανικά και ο άλλος τα ιαπωνικά....Συζήτηση να γίνεται δηλαδή...
Όποιο σου κάνει εσένα το κλικ αυτό πάρε...και όποιο από αυτά που συζητάμε και να είναι, χαμένος δε θα βγεις και θα το καταευχαρηστηθείς....
|

09-04-08, 14:37
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Μα φίλε Driver, η κουβέντα για αυτό γίνεται... για να δούμε τα συν και τα πλην. Αναλυτικά......
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|

09-04-08, 16:54
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΕΛΛΑΔΑ
|
|
Εγω ξερω οτι το golf εχει 0-100 7,2'. Ο κολλητος μου εχει το ΛΕΟΝ το προηγουμενο με τα 225 που δινει η ΣΕΑΤ για 0-100 7,1...αλλα με οσα γκολφ ανοιξαμε τα περασαμε ολα για μαμα μιλαμε και τα δυο.Παντως εγω την διαφορα την ειδα λιγο μεγαλυτερη απο 0,1...οχι χαοτικη αλλα μεγαλυτερη και ξερω οτι θα μου πειτε ολοι οτι μετραει ο οδηγος αλλα και σε ρεπριζ τον επερνε.
|
 |

09-04-08, 19:10
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλια
|
|
Ρε παιδια επειδη η χοντα χρησιμοποιει το vtec εδω και 15 χρονια παει να πει οτι ειναι ξεπερασμενο?? εγω δεν ειδα καμια ευρωπαικη εταιρεια να βγαζει τετοιου ειδους ατμοσφαιρικους κινητηρες-διαμαντια που να αποδιδουν 100+ps/λιτρο. δηλαδη πρεπει να χειροκροτησω την τρομερη τεχνολογια που εχει η vw που πεταξε πανω σε ενα 14ρακι 10 τουρμινες και 10 κομπρεσορες για να βγαλει 170ps? η μηπως το gti που ειναι 2λιτρο τουρμπατο και εχει 200ατια ειναι τεχνολογικο επιτευμα? δεν νομιζω.
Υ.Γ. ο κ20α που φορανε τα ταπερ δεν ειναι στο οριο του και σηκωνει αρκετη βελτιωση σαν ατμοσφαιρικο . απλα τα χρηματα που πρεπει να δωσεις ειναι αρκετα και δεν βελτιωνεται τοσο οικονομικα οπως τα τουρμπατα που τα βαζεις ενα προγραμμα και παιρνεις ενα σωρο αλογα. το ταπερ του φιλου μου με εξατμιση απο μπροστα μεχρι πισω, προγραμμα και σκουπα εχει 230 δυναμομετρημενα αλογα(η διαφορα που εχει σε σχεση με μαμα ταπερ ειναι μεγαλη και στο δρομο τσαγιαζει αυτοκινητα με αρκετα παραπανω απο 230ps που αποδιδει αυτο). αν μπουνε πανω και καλοι εκεντροφοροι και κανενα τετραπεταλουδο καταλαβαινεται που μπορει να φτασει αυτος ο κινητηρας στην ατμοσφαιρικη του μορφη...
|

10-04-08, 11:14
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Κοίτα, κι εγώ δεν πιστεύω ότι η HONDA είναι τόσο χαζή, και θα έβαζε το ίδιο μοτέρ, εάν δεν ήτανε απόλυτα σ'ιγουρη για αυτό που πάει να κάνει!!!!!
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος λοιπόν, ότι σε αυτά τα επίπεδα, προφανώς μιλάμε για μια λύση σίγουρη!!!!! Αντίθετα, με την ίδια λογική θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι η λύση των TFSI κτλ κτλ, δεν έχει ακόμα ωριμάσει.
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
 |
|
 |

10-04-08, 11:30
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από trelokomio
δηλαδη πρεπει να χειροκροτησω την τρομερη τεχνολογια που εχει η vw που πεταξε πανω σε ενα 14ρακι 10 τουρμινες και 10 κομπρεσορες για να βγαλει 170ps?
|
φίλε φοβάμαι οτι αυτή την τεχνολογία πρέπει να τη χειροκροτήσεις (για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη!!! ). Αν βάλεις 10 τουρμπο κα 10 κομπρέσορες δεν μπορεις να παρεις άπειρα άλογα. Πρέπει να σηκώσεις πιεση και πρέπει το μοτέρ να την αντέχει. Πρέπει να προσαρμώσεις τον τρόπο ψεκασμού (FSi άμεσως ψεκασμος της VW) για να έχεις σωστή καύση και όχι προανάφλεξη λόγω μεγάλης πιεσης-συμπίεσης του μειγματος κτλ κτλ. Γιαυτό καίνε μονο 100άρα βενζίνη...
Ας μην βγω off topic, αλλα το μοτερ TSi είναι αρκετά μποροστα!!!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ayrton
Αντίθετα, με την ίδια λογική θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι η λύση των TFSI κτλ κτλ, δεν έχει ακόμα ωριμάσει.
|
και εγώ αυτό νόμιζα, αλλά το γεγονός οτι η VW και όλος ο όμιλος (SEAT, SKODA) φοράνε αυτό το μοτέρ σε όλο και περισσότερα μοντέλα τους σημαινει οτι η λύση είναι οχι μονο δοκιμασμένη, αλλα και επιτυχημένη!!!!
Γιάννη, σε ήξερα ατμοσφαιράκια!!! Αν θες να παραμεινεις, παρε Type R, αν θες σαλιγκάρι, VW (όλα τα άλλα ειναι φλούδες)
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|
 |
|
 |

10-04-08, 11:49
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger
φίλε φοβάμαι οτι αυτή την τεχνολογία πρέπει να τη χειροκροτήσεις (για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη!!! ). Αν βάλεις 10 τουρμπο κα 10 κομπρέσορες δεν μπορεις να παρεις άπειρα άλογα. Πρέπει να σηκώσεις πιεση και πρέπει το μοτέρ να την αντέχει. Πρέπει να προσαρμώσεις τον τρόπο ψεκασμού (FSi άμεσως ψεκασμος της VW) για να έχεις σωστή καύση και όχι προανάφλεξη λόγω μεγάλης πιεσης-συμπίεσης του μειγματος κτλ κτλ. Γιαυτό καίνε μονο 100άρα βενζίνη...
|
και επιδη αυτο θα ηταν προβλημα αργοτερα τωρα μπορουν και 95 να καψουν
και εκτος αυτου ειχα διαβασει καπου οταν το βρω θα το ανεβασω οτι ειχαν κανει δοκιμες σε αυτα τα μοτερ πως να καψουν βιολογικο καφσιμο ακομα και απο ξυλο
..............................
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 10-04-08 στις 12:45.
|
 |
|
 |

10-04-08, 19:31
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλια
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger
|
Μα εδω δεν μιλαμε για απειρα αλογα. μιλαμε για συγκεκριμενα 170ps, ιποδυναμη που ειναι εφικτη με ενα light κιολας τουρμπισμα σε ενα 14αρι μοτερ. εχω δει corolla 14αρι σε πιεση 0.55 bar!! να βγαζει αυτα τα αλογα, επομενως η vw δεν εκανε δα και κανενα κατορθωμα.Η χρηση σαλιγκαρου ειναι η πλεον ευκολη και γνωστη λυση για ευκολα αλογα. Η μαγκια φαινεται απο τον δυσκολο δρομο που ειναι αυτος της ατμοσφαιρας. Αν εβγαζε ενα μοτερ δυνατο ατμοσφαιρικο θα ημουν ο πρωτος που θα της εβγαζε το καπελο.ετσι λοιπον η δικια μου γνωμη ειναι οτι αυτη οι κινητηρες δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο, τα αλογα που αποδιδουν ειναι ευφικτα με τη χρηση turbo.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 10-04-08 στις 22:56.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,38526392 seconds (85,99% PHP - 14,01% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:54. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|