Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS
Το TypeR που έχει ο φίλος μου έιναι το ΕΡ3, δηλαδή το γρήγορο. Με το fn2 που έχω δοκιμάσει (το καινουριο), το TS είναι πάρα πολύ κοντα. Σε αλλεπάλληλα ανοίγματα που είχα κάνει με ένα παιδί ήταν μια μπροστά αυτός και μια εγώ ανάλογα με το ξεκίνημα το δικο μου και το δικό του.
Γιάννη, σχετικά με την αίσθηση δύναμης που σου λέω δεν είναι στις 6200 αλλα μετα τις 7500. Επαναλαμβάνω, μπορεί να είναι απλά η αίσθηση αλλά κοντα στο κόφτη νιώθω το TS πιο δυνατό. Και μιλαώ σαν οδηγός και στα δύο αμάξια.
Εκει που έχω καταλήξει με τον φίλο μου είναι ότι το σασμαν κανει το TypeR πιο γρήγορο. Πιστεύω ότι αν η TS είχε την κλιμάκωση του κιβωτίου του TypeR και το TypeR είχε της TS ίσως ήταν ανάποδα τα πράγματα.
|
Όντως το σασμάν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις του αμαξιού στο δρόμο.
Κατά την άποψή μου το δυναμόμετρο μπορεί να δείξει μόνο το αν ένας κινητήρας λειτουργεί σωστά σε όλο το φάσμα των στροφών του. Από εκεί και έπειτα το αν το αυτοκίνητο θα "πηγαίνει καλά" στο δρόμο είναι συνάρτηση και της μετάδοσης που θα βοηθήσει ή όχι να δουλέψει ο κινητήρας στην οφέλιμη περιοχή του σε κάθε σχέση.
Όπως ξέρουμε οι dragsterάδες τα δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα και στο δρόμο.
Γιατί πχ μπορεί ένα αυτοκίνητο να έχει ένα σκασμό άλογα αλλά λάθος σασμάν που το αναγκάζει να ''κρεμάει'' κι έτσι να χάνει χρόνο στο 400άρι.
Giannisgt είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις ότι ακόμη και στο Βόλο αρκετά από τα typeR που ασχολούνταν με ανοίγματα φορούσαν κοντό κορωνοπήνιο στο διαφορικό τους.
Άρα και οι TS με κάτι ανάλογο στη μετάδοση θα έχουν σίγουρα διαφορά (μιας και δε θα πέφτουν και εκτός λιφτ στην αλλαγή 1ης-2ας).
Δείτε πιο κάτω τη κάνει μια profl δίχως καν να έχει κοντό σασμάν, μόνο με εισαγωγή, ελαφρύ βολάν και μπλοκέ. Για πλάκα και με πατινάρισμα του συμπλέκτη από τον ιδιοκτήτη χτυπάει γύρω στο 6'' για το 0-100.
http://www.youtube.com/watch?v=-JnLFwu_SJk
Και ένα 0-100 με μια εισαγωγή apexi, όπως γράφει από κάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=AW5c8...eature=related