Καλησπερα παιδια! Εχω νεα.
Περασα χθες τα διοδια της Πατρας κι εγω για πρωτη φορα χωρις να πληρωσω.
Μολις το ειπα στην υπαλληλο φωναξε καποιον που ειχε διπλα της να μου παρει τον αριθμο της πινακιδας και μου ζητησε να μεινω δεξια λιγο πιο κατω για να υπογραψω το χαρτι. Οντως σταματησα για να μην μπορουν να πουν οτι εφυγα στη ζουλα και να ισχυριστουν οτι περασα παρανομα..
Ηρθε μια υπαλληλος με το ντοσιε της και μου ζητησε να υπογραψω το χαρτι. Μιας και ειχαμε χρονο πιασαμε κουβεντα και μου ειπε αρκετα πραγματα τα οποια δεν ξερω αν αληθευουν ολα..
Εχουμε και λεμε:
- Ο νομαρχης Αχαϊας που δηλωνει υπερ της Μη πληρωμης των διοδιων το κανει καθαρα για λογους αντιπολιτευσης και με το δικο του αυτοκινητο περναει με το αντιστοιχο TEO PASS, νομιμα δηλαδη.
- Τα αυτοκινητα απο την υπολοιπη ευρωπη πληρωνουν κανονικοτατα διοδια και δεν λενε τιποτα (Αυτο μου παραφανηκε ψεμα)
- Τοσα χρονια που ο δρομος ηταν στα χερια του δημοσιου τα διοδια υπηρχαν για τη συντηρηση του δρομου και μονο (αρα τα ετρωγαν οπως ειπε και οπως εννοειται). Ενω τωρα η εταιρια εχει δεσμευτει να τον μετατρεψει σε αυτοκινητοδρομο...
Οσον αφορα το χαρτι τωρα, αυτο δηλωνει "Αδυναμια πληρωμης" αλλα χρησιμοποιειται και στην περιπτωση της Αρνησης Πληρωμης. Μου εδωσε και μια αποδειξη σαν αυτη που παιρνεις οταν πληρωνεις λεγοντας μου οτι για να σηκωθει η μπαρα πρεπει να κοπει αποδειξη, απλα σε περιπτωση που θες να το πληρωσεις καποια αλλη στιγμη το πληρωνεις με αυτη την αποδειξη.. Το χαρτι λεει χρειαζεται για να καλυψει ο υπαλληλος το οχημα που περασε γιατι αλλιως το χρεωνεται..
Τελος, ειπε οτι το ποσο αυτο δεν παιρνει προσαυξηση οπως παλια που ηταν δημοσια τα διοδια. Παραμενει το ιδιο οποτε και να το πληρωσεις. Αυτα!
Ακουω τις γνωμες σας!