Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Re: Φρένα
Παλιά 31-12-04, 09:03
g6 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 293
g6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

φιλε billl να εισαι καλα και χρονια πολλα αν εχεις κανει περισσοτερα απο 1000 χιλιομετρα και δεν εχει φτιαξει η αισθηση κανε αλλαγη στα υγρα. Ποσα χρονια τα εχεις? και ποσα χιλιομετρα εχεις κανει μεχρι τωρα?

φιλε MARMEL με τα dot 5.1 εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις διαφορα απλα εχεουν καλυτερη διαρκεια ζωης οποτε η διαφορα δειχνει στην πορεια. Η αισθηση δεν αλλαζει καθολου. Μονο με σωληνακια υψηλής που ελαχιστοποιεις τη διαστολη εχεις αμεσοτερο και καλυτερο φρενο και πεταλι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-12-04, 18:55
Το avatar του χρήστη MARMEL
MARMEL Offline:
Αdministrator

Μοντέλο: YARIS 1000 99
Περιοχή: πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1252
MARMEL είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

φιλε g6 στις μηχανες μου παντα ειχα τα απολυτα φρενα (roling endo 70μετρα) εχω παρατηρησει οτι το φρενο με σωληνακια της μαμας ειναι πολυ πιο προοδευτικο απο οτι με τα υψηλης..λογω διαστολης φυσικα η οποια για εμενα πρεπει να υπαρχει. με τα υψηλης ειναι πιο ακαριαιο.οταν εκανα πρωταθλητισμο με μοτοκρος ηθελα απολυτα ακαριαιο φρενο και το πετυχα με υψηλης. στην πολη απλα εμενα δε με βολευει το ακαριαιο. θελω αισθηση. οταν εχεις αισθηση ειναι απιθανο το μπλοκαρισμα των τροχων. αν ομως εχεις ABS δε σε νοιαζει. εγω ομως δεν εχω. πιστεψε με τα καταλαβαινεις πολυ καλυτερα αυτα που λεω στις μοτοσυκλεττες λογω του οτι το φρενο ειναι στο χερι. απο το ποδι πρεπει να σαι πολυ ψαγμενος για να δεις διαφορα και ο φιλος billlllll δε νομιζω να ναι. μακαρι να εχω λαθος. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΚΑΖΙΑ ΚΑΙ 10000ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΑ ΛΕΠΤΟ
Παλιά 31-12-04, 20:09
Το avatar του χρήστη billlllll
billlllll Offline:
Administrator

Μοντέλο: Corolla E12 Sol 1.4 '02
Περιοχή: Ιωάννινα
Δύναμη Σεβασμού: 470
billlllll έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη

Φίλε marmel σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

Πριν το corollιkό είχα 5άρι οπότε όσο να ναι κάτι ξέρω από φρενάρισμα χωρίς ABS και πόσο πρέπει να προσέχεις να μη σου μπλοκάρει και δεν έχεις τιμόνι.... :P

Λοιπόν σήμερα είπα να τα testάρω τα φρενάκια και ψιλοαπογοητεύτηκα πρέπει να βρω τι φταίει!!
Σε 3 αλεπάλληλα φρεναρίσματα από 170+ από το πρώτο κι όλας φρενάρισμα το φρένο ήθελε πάρα πολλή δύναμη και έφτανε σχεδόν στο τέλος του! στο τελευταίο φρενάρισμα δε, το φρένο έφτασε στο τέλος και οι τροχοί δεν έλεγαν να μπλοκάρουν (πιάσει το ABS γιατί ο marmel θα πει αφού έχεις ABS δε μπλοκάρουν, τόσο άσχετος είσαι?? ).
Έχω 61.400κμ τώρα και τα υγρά δεν έχουν αλλαχθεί... Να είναι τόσο χάλια???
Οπότε μάλλον με την ευκαιρία θα αλλάξω και τα υγρά θα κάνω και εξαέρωση ε?

Όσο για τα σωληνάκια αεροπορικού τύπου που λέει και ο marmel έχω οδηγήσει αμάξι φίλου πριν και μετά και η διαφορά ήταν φοβερή (προς το καλύτερο οπότε σύντομα θα βάλω και γω.... ) (άσε τον marmel να λέει για τις μηχανές του 8) )

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-12-04, 21:21
MARMEL Offline:
Αdministrator

φιλε billlll δεν ειπα να μην βαλεις σωληνακια υψηλης. δεν ειπα να μην βαλεις καινουργια υγρα φρενων.μην ξεχνας οτι και καινουργια ναναι τα υγρα αν βρασουν απο τη δαγκανα γινοντε αμεσως σαν οινοπνευμα και θελουν αλαγμα.αν δεν εχεις πειραξει τα υγρα σου ποτε τοτε δεν χρειαζεται εξαερωση.για ποιο λογο?τωρα για τα υψηλης. Δ εν σου ειπα να μην βαλεις σωληνακια υψηλης μαλιστα μπορω να σε παω σε μαγαζι που φτιαχνει σωληνακια υψηλης με 12 ευρω τα2. οπου αλλου ζητανε 60-80 ευρω. εβαλα και γω στα πισω μου δισκοφρενα αλωστε, τα εβαλα γιατι δεν μπορεσα να βρω ελαστικα σωληνακια. και ηταν μονοδρομος τα υψηλης. ρε συ λες να μαι κατα τους? απλα ειπα την γνωμη μου και συγκρινα τα της μηχανης και του αυτοκινητου. αν οντως ειδες διαφορα οπως ειπες στου φιλου σου πριν και μετα με ηψηλης μια φορα, στην μηχανη επειδη το φρενο ειναι στο χερι θα εβλεπες εξαπλασια διαφορα. δεν ειμαι εναντιον κανενος απλα τα φρενα ειναι θεματα ασφαλειας και ειχα ψαχτει καλα. μπορεις να κανεις οτι θελεις απλα να προσεχεις. επειδη ασχοληθηκα και με τα φρενα του corolla μου απο την στιγμη που εβαλα δισκοφρενα πισω τα χαλασα τα πολυ καλα φρενα που ειχε.εμενα μου αρεσαν παντως και τωρα δε σταματαει με τιποτα. λες να δυναμωσε τοσο πολυ με το 20v? δε νομιζω.και το λεω αυτο γιατι τα πισω δισκοφρενα τα εβαλα 2 μηνες πριν βαλω το μοτερ. εβαλα και brembo(τους ειδες) τρυπητους χαρακτους μπροστα με τακακια jurid αλλα παλι δε μ αρεσει. το θεωρω επικυνδυνο ειδικα μετα τα 180-200. τα εχουμε πει αυτα και παλι. θα τα φτιαξω ομως που θα παει. απλα να προσεχεις φιλε και καλη χρονια
Παλιά 01-01-05, 13:26
Το avatar του χρήστη nicknas
nicknas Offline:
Μέλος

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Δύναμη Σεβασμού: 268
nicknas είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

bill....

οριστε και ο δικηγορος του διαβολου (που ομως τραβαει εξισου μεγαλη αγωνια με τα δικα του φρενα)

α... αντιστοιχο τεστ με 170+ με τα μαμισια τακακια και δισκους,,,,ειχες κανει??
β... σε ποσα χιλιομετρα μετα την αγορα ειχες κανει το τεστ...
γ...σε τι εξωτερικη θερμοκρασια εκανες τα φρεναρισματα...τοτε και τωρα
δ...αν τα δυο τεστ εγιναν στιν ιδια διαδρομη...
ε...σε τι αποσταση ηταν τα σημεια ακινητοποιησης του οχηματος και τις δυο φορες..

sorry bill που γραφω σαν μαλακας αλλα αν τα συμπερασματα ειναι θετικοτερα για τα μαμισια φρενα ( τα οποια συμφωνα με τα σχολια του περιοδικου τυπου ειναι παρα πολυ καλα) τοτε οδηγουμαστε σε συμπερασματα του τυπου...οτι αν δεν αλλαξουμε διαμετρο δισκων - δαγκανες (4πιστωνες ναι και ανω) - σωληνακια.. δεν θα δει κανενας μας την αισθητη βελτιωση που ολοι επιθυμουμε

φυσικα μονο που ακουμπαμε την λυση τετραπιστονες ξεκιναει η ταριφα απο 1800 ναι και ανω...

τι να πω..

παντως μου εκανε εντυπωση το οτι δεν ενιωσες το φρενο να αρπαζει με την μια...( και ειδικα μετα το δευτερο πλακωμα)
βεβαια τα δικα μου πλακωματα εχουν γινει με 90-100 χλμ...(καμια συγκριση με τα 170+)

ΥΓ.......ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ....
ΥΓ1 ΕΧΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ COROLLAKIA ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ..
Παλιά 01-01-05, 14:16
Το avatar του χρήστη Χρηστος
Χρηστος Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: carina e 20v st
Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
Δύναμη Σεβασμού: 397
Χρηστος είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ CLUB
Eπειδη εχω βαλει σωληνακια υψηλης πριν κανω τη μετατροπη 20v εχω να παραθεσω τα εξης΄
1. αλλαξε η αισθηση και οχι μονο,το φρεναρισμα εγινε καλυτερο και πιο προβλεψιμο
2.τωρα μετα την μετατροπη το φρενο μου φαινετε λιγο(δεν ειναι η ιδεα σου marmel,δυναμωσε!! viking viking )
3.Φιλε nicknas εχεις δικιο ειναι ακριβα τα σετ τετραπιστονων για αυτο και εγω την ψαχνω αλλιως,προσθηκες για μεγαλυτερους δισκους μπροστα,σε σχετικα μικρο διαστημα θα τα εχω βαλει και θα σας πω εντυπωσεις(315 χιλιοστα απο RS Oktavia πενταμπουλονο),κοστος περιπου στα 300e που 1800e!!!!
Παλιά 01-01-05, 14:25
MARMEL Offline:
Αdministrator

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. φιλε χρηστο μηπως παρατηρησες οτι με τα υψηλης τρωγωντε τα δισκοφρενα γενικα πιο ευκολα και πιο γρηγορα?(πατουρα) χρηστο κατεβα το αλλο σαββατο να παμε ταβερνα ρε. ειναι τελεια εκει tongue
Παλιά 02-01-05, 12:50
Το avatar του χρήστη Χρηστος
Χρηστος Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: carina e 20v st
Περιοχή: ΒΟΛΟΣ
Δύναμη Σεβασμού: 397
Χρηστος είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

[quote="MARMEL";p="10827"]ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. φιλε χρηστο μηπως παρατηρησες οτι με τα υψηλης τρωγωντε τα δισκοφρενα γενικα πιο ευκολα και πιο γρηγορα?(πατουρα) χρηστο κατεβα το αλλο σαββατο να παμε ταβερνα ρε. ειναι τελεια εκει tongue[/quote

θα προσπαθησω αν και το βλεπω λιγο δυσκολο ρε marmel,οσο για τα φρενα μια μικρη πατουρα εχουν πιστευω για την ηλικια τους σχεδον 9 χρονια και ειναι μια χαρα ΜΑΜΑ TOYOTA,ειχα βαλει κατι zimerman για κανα χρονο και στραβωσανε και ξαναεβαλα τους παλιους!
απο που το βγαλες αυτο το συμπερασμα για τα σωληνακια,μονο απο το δικο σου η εχεις δει και αλλα car που εχουν το ιδιο προβλημα?
Παλιά 02-01-05, 20:30
MARMEL Offline:
Αdministrator

επειδη με τα σωληνακια δεν υπαρχει διαστολη το φρενο ειναι πιο αμεσο. τουλαχιστον στις μηχανες ναι ειδα οτι τα ετρωγε πιο γρηγορα τα δισκοφρενα. στο car δεν ξερω ακομα
Παλιά 03-01-05, 09:05
g6 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 293
g6 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΚΑΖΙΑ ΠΟΛΛΑ

@ bill φιλε μου τα υγρα σου χρειάζονται αλλαγή επιγόντως μολις τα αλλαξεις θα με θυμηθείς. Επίσης συμφωνώ με την αίσθηση που περιγραφεις για τα υψηλής.

@Marmel Φίλε μου σιγουρα οι αντριδρασεις μιας μηχανης ειναι αμεσότερες από αυτές ενος αυτοκινητου σε καθε επίπεδο. Κατα τη γνώμη μου μην μπαινεις στην παγίδα συγκρίσεων αυτοκινήτου μηχανης γιατι το μονο που θα καταφερεις ειναι να μπλεξεις και μονο. Για τα πισω φρενα σου τωρα που λες οτι δεν πιανουν καλα να κανω μια ερωτηση. Τα έβαλες πανω κατευθείαν η ανοιξες πρωτα τις δαγκανες για καθαρισμό και αλλαγή στα τσιμουχάκια? Αν τις εβαλες κατευθειαν υπαρχει περιπτωση να ειναι κολημενες και να μην δουλεύουν σωστά. Φίλος που εκνε το ιδιο και δεν τις ανοιξε καταφερε να φαει τα μπροστινα δισκοφρενα σε χρονο ρεκορ μια και πισω υπολειτουργουσαν. Μολις τα ανοιξε για επισκευη η διαφορα ηταν η μερα με τη νυχτα. Ελπιζω να βοηθησα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > SUPPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα με τα φρένα 4a-ge dim_moy UPDATES 4 03-06-10 02:15
Φρένα από levin για 101 ΜΑΝΩΛΗΣ 19 TOYOTA COROLLA E*101 28 12-01-10 20:52
Φρένα Azriel SUPPORT 1 14-11-08 21:13
Πρόβλημα με Φρένα??? mariouli TOYOTA COROLLA E 12 28 10-04-08 15:44
30% μικρότερα φρένα ... !! NyO ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 31 15-01-08 02:20

Page generated in 0,23080993 seconds (81,51% PHP - 18,49% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:56.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com