Εκεί που έπινα καφεδάκι στην αυλή το απόγευμα και χάζευα το μαύρο πρόβατό μου, μου ήρθε μια ιδέα, σχετικά με τα παράθυρα.
Έβγαλα το καλαμάκι από τον freddo (καλαμάκια εμείς βάζουμε στον καφέ, όχι στο σουβλάκι

), το έκοψα σε δύο κομματάκια των 4-5 εκατοστών και το σφήνωσα μεταξύ εξωτερικής τσιμούχας και πλαισίου παραθύρου, στο σημείο περίπου όπου νιώθω το τζάμι να κουνιέται περισσότερο. Έβαλα από ένα κομμάτι καλαμακίου σε κάθε παράθυρο, πήγα μια βόλτα ενώ έπαιζα με τους διακόπτες ώστε να δοκιμάσω τα τζάμια σε κάθε δυνατό ύψος και, ω θαύμα το ντριγκιντρίγκι σταμάτησε
Θα δοκιμάσω και σε ανοιχτό δρόμο με μεγάλες ταχύτητες, αλλά εντός πόλης (πολύ λακούβα/μπαλώματα) που κοπανούσαν αρκετά, πλέον δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Ορίστε και μερικές φωτό από το εγχείρημα (χαμηλής ποιότητας λόγω custom rom στο κινητό, αλλά you get the point) για να καταλάβετε που μπήκαν τα "καλαμάκια"
Εδώ με το παράθυρο κατεβασμένο, τραβάω την τσιμούχα ώστε να φανεί:
Εδώ σε "νορμάλ" κατάσταση, με το παράθυρο ανεβασμένο:
Και εδώ ό,τι απέμεινε από το καλαμάκι (ευτυχώς, είχα τελειώσει τον καφέ μου

)
Το καλό με αυτή την πατέντα είναι ότι επειδή το καλαμάκι όντας κούφιο έχει μία ελαστικότητα, δεν ζορίζει τις τσιμούχες ή το μοτέρ στο ανέβασμα, ενώ από την άλλη δεν υπάρχει και κίνδυνος να φύγει από την θέση του, καθώς όταν κατεβάζω το παράθυρο, "φουσκώνει" και συγκρατείται.
Θα δω στην πορεία τι ποσοστό επιτυχίας είχε το εγχείρημα, αλλά στην τελική μου βγήκε τζάμπα, και φαίνεται να λειτουργεί