Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
Δεν μπορεί κανένας να ξέρει 100% σίγουρα αν κάνει το 10w40 διότι δεν το γράφει το βιβλίο...
Θεωρητικά κάνει, πολλοί το χρησιμοποιούν. Αν το χρησιμοποιήσεις όμως θα έχεις πάντα μια μικρή αμφιβολία, δεν θα έχεις peace of mind....
Για να είσαι 100% σίγουρος ότι είσαι σωστός στον 4Ε, σε απλή εκδοχή βάζεις 15w40 (αλλαγές κάθε 5000χλμ) και σε συνθετική εκδοχή 10w30 (αλλαγές κάθε 10000χλμ).
Και το 15w40 και το 10w30 αναγράφονται στο βιβλίο ως κατάλληλα για το κλίμα μας.
|
Καλησπέρα,σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας καταρχάς για της πληροφορίες.
Να σας ρωτήσω, το σέρβις τον 10.000χιλιάδες είναι το ετήσιο σωστά?
(Κάθε 10.000 η ο χρόνος ,όποιο από τα δύο έρθει πρώτο)
Η Toyota ,σαν Toyota κάνει τέτοια service για τα μοτέρ αυτα τα 4E-FE? Σωστά
Ρωτάω για να ξέρω τι θα πω; Μην αρχίσουν να μου λένε ότι δεν κάνει για το μοτέρ αυτό το service,τον 10.000 κτλ κτλ.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
καλημερα, θα συμφωνησω με τον γειτονα απο πανω, τα 5-30 ειναι για Ιαπωνια, εδω ειναι Ελλαδα...καμια σχεση το κλιμα. Οι φωτογραφιες κιολας δειχνουν πισω γιαπωνεζικα γραμματα. Βαρελια εχουν στα συνεργεια, ποιος ξερει και απο ποτε τα εχουν, θα τα αποφευγα αλλα εγω ετσι κι αλλιως τα αλλαζω μονος μου.
|
Την καλύτερη δουλειά κάνεις φίλε μου.
Αλλά δυστυχώς έχω θέμα χώρου (γκαράζ η πάρκινγκ) μόνος μου μπορώ να κάνω και εγώ κάποια πράγματα και συγκεκριμένα ότι δεν χρειάζεται να πέσω κάτω από το αμάξι για να είμαι ειλικρινής.
Αυτό που αναφέρεις σχετικά με το λάδι 5W-30 το αναφέρεις ως προς το συγκεκριμένο κινητήρα που έχουν αυτής της γενιάς τα μοντέλα αυτά σωστά?
Η γενικά σαν 5w-30 ότι δεν κάνει λόγο κλήματος κτλ, γιατί στα προηγούμενα αμάξια που είχα όλα έπαιρναν 5w30 και 5w40 .