Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikos gtcc
Καλησπερα παιδια χρονια πολλα και χριστος ανεστη.
Μια βοηθεια θελω και γραφω εδω για να μη γεμηζουμε θεματα.. σε corolla ts με μαμα αμορτισερ sachs εαν βαλεισ ελατηρια apex κιτρινα για να χαμηλωσει 3.5 ποντουσ και να σκληρηνει λιγο θα εχουνε προβλημα τα αμορτισερ? Το λεω ετσι διοτι δεν εχω την ανεση να δωσω 500ε +++ για αλλη αναρτηση σετ.. θα εχουνε προβλημα? Τα αμορτισερ παντωσ ειναι καινουργια 1ετους. Αλλοι λενε οτι μπορει να μην παθουν τπτ και αλλοι οτι σε 10.000 κ.μ πχ θα τερματισουν,
Να το κανω ή να βαλω μια πιεση λαδιου ?βεβεα αλλο το ενα αλλο το αλλο..
|
Ας σχολιάσω μήπως δεν είναι πολύ αργά.
Κατ' αρχάς δες σχετικα topic στα υποφόρουμ COROLLA TS και COROLLA E12.
Αν θέλεις χαμήλωμα καλή λύση είναι τα Eibach που έδινε και η Toyota, γιατί είναι προοδευτική η σκληρότητα τους (δες τις σπείρες). Το TS χαμηλώνει 2cm γιατί ήταν ήδη 1cm χαμηλώτερο. Μαμα αμορτισερ για 150K χλμ μου έβγαζαν >75% στο ΚΤΕΟ για τα εμπρος. Τα πίσω δεν ξέρω αν χάλαγαν ή μέτραγε προβληματικά, ποτέ δεν έπιασαν 60%.
Καλή ιδέα είναι η πίσω αντιστρεπτική της TRD για μείωση κλίσεων. Κυκλοφορούν και της Whiteline.
Το "σφίξιμο" του αμαξιού όμως έρχεται με ένα σπορ αμορτισερ. Σαν σπορ περιγράφονται τα kYB ULTRA SR που είναι τα πιο οικονομικά σε <300€ (ακριβά τα AGX στα 600€, υποθέτω πληρώνεται η ρυθμισιμότητα), μετά έχεις Bilstein κίτρινα σε 700€ (Β8 για χαμηλωμένο) με μια προσφορά στο car.gr στα 500€. Τα koni κιτρινα είναι φυσίγγια που πρέπει να μπουν στο περίβλημα του παλιού σου αμορτισερ ... μόνο αν εμπιστεύεσαι κάποιον κι αν δεν πειράζει να πετάξεις τα παλιά.
Ενδεχομένως το κόστος {ελατήρια κι αμορτισερ} να συγκρίνεται και με coilovers αν έχουν ρίξει τις τιμές καθώς πάλιωσε το μοντέλο. Ποιός θα τα πάρει?
Ένα δίλημμα βέβαια πάντα είναι πόσα λεφτά θα βαλεις σε ένα παλιό αυτοκίνητο ....