Μιάς και πλέον είμαστε στο Καλοκαιράκι και όλοι μας πάμε στις παραλίες ειδικά στης Αττικής ή τις κοντινές των πολεων καλο είναι να διαβάσουμε το παρακατω pdf σχετικά με την μόλυνση τους. Καλό είναι να γνωρίζουμε απο αυτά που αναγράφονται εκεί και τι μπορεί να προκαλέσουν ώστε να προσέχουμε σε ποιές παραλίες πάμε με τους δικούς μας και τις οικογενειες μας. Καλό επίσης είναι να μην είμαστε αδιάφοροι όταν δούμε κάποιον-κάποιους να βρωμίζουν ή να μολύνουν ακτές και παραλίες με διάφορους τρόπους, σε περίπτωση που είναι από ξενοδοχεία κτλ επειδή το έχω δει και εγώ μπορούμε με αποδείξεις πχ φωτογραφίες να προχωρήσουμε σε καταγγελείες όπου μπορούμε, πχ εχω δει ξενοδοχεια ΧΩΡΙΣ να εχουν συστηματα επεξεργασιας λυματων να τα ριχνουν στην θαλασσα! εχουν μεγαλες σωληνες και τα αδειαζουν μεσα χυμα!!! μπορει ίσως να είναι σε σημεια που δεν κανουν οι άνθρωποι μπάνιο πχ επειδή εκεί έχει βράχια αλλα κανουν λιγα μετρα παρακατω!!! προσεχουμε λοιπον και ΔΕΝ αδιαφορούμε για να έχουμε παραλίες και ακτες καθαρες και να μπορουμε να κανουμε το μπάνιο μας, επισης προσοχη και σε διαφορες επεκτάσεις μαγαζιων - ξαπλωστρων κτλ που με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ καταλαμβάνουν μερος της παραλιας ΠΑΡΑΝΟΜΑ και καταχρηστικα χωρις αδεια απο το κρατος για να βγαζουν χρηματα και εμεις να μην εχουμε που να παμε! τετοιο μαγαζι εχει στον Σχοινια και ενω εχει κριθει πολλες φορες παρανομο ΠΟΤΕ δεν εχει κατεδαφιστει οπως κρινει ο νόμος περι αυθερέτων εγκαταστασεων σε αιγιαλούς! προφανως καποιον πληρωνουν, ετσι επεκτεινετε το μερος που εχουν τις ξαπλωστρες και όποιος θελει να την βγαλει δωρεαν πρεπει απο τον χωματοδρομο να προχωρήσει αρκετα μετρα στην καυτή άμμο! αυτό είναι ενα παράδειγμα που γινεται και αλλου, δεν αδιαφορουμε λοιπον! στο χερι μας είναι....
ηδη εγω έχω μαζέψει φωτογραφικο υλικο απο τα μπαζα και τα σκουπιδια ακομα και ψοφια ζωα που πετανε καποιοι (να μην πω) μεσα στις λημνες που ειναι στον Σχοινια κοντα στο κοπηλατοδρομιο! (στο Εθνικο Παρκο Σχοινια δλδ), συντομα θα προχωρησω στις αναλογες καταγγελιες στον δημο και αλλου.
http://www.pakoe.gr/wordpress/
το pdf το κατεβαζετε από εδώ :
http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=~&...evna-pakoe.pdf