Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikosg6
καλησπέρα 
θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω.
Εχω τέσσερις 15 ιντσών ολοκαίνουργιες σιδερένιες ζάντες από το καινούργιο yaris, τις οποίες πήρα με σκοπό να τις χρησιμοποιήσω στο corolla g6 του 98 που έχω.
Ακόμη δεν είμαι σίγουρος εάν είναι σωστή κίνηση να αλλάξω τις 14'' που φορούσε το αυτοκίνητο σε 15'' σκεπτόμενος την καταπόνηση του αυτοκινήτου, εάν υπάρχει, και την κατανάλωση.
χαιρετισμούς.
|
Φίλε μου θα σου πω τη γνώμη μου μιας και έχω αλλάξει σε 15άρες και γω σε corolla g6.Αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις δυστυχώς αυτή η κίνηση θα σκοτώσει αρκετό νεύρο από την corollitsa

.Θα κερδίσεις ελάχιστα στην εκκίνηση αλλά σε όλες τις ρεπρίζ και επιταχύνσεις θα είσαι πίσω.Αν δεν θες να καταπονήσεις το αυτοκίνητο σου τότε συνδίασε τις 15άρες με κατάλληλο προφίλ ελαστικού ώστε να διατηρηθεί ίδια η συνολική διάμετρος του τροχού.Στα συν τώρα αυτής της αλλαγής θα είναι το σίγουρα καλύτερο πάτημα -πρόσφυση που θα έχει πλέον το αμάξι,η καλύτερη αίσθηση του τιμονιού,η σταθερότητα και η λίγο μικρότερη απόσταση στο φρενάρισμα.Απλά στην οδική συμπεριφορά κοντά στο όριο το αμάξι θα έχει πιο απότομες αντιδράσεις και λιγότερη προοδευτικότητα αλλά αυτό είναι λογικό όταν ανεβαίνουν τα όρια της πρόσφυσης.Οσο για την κατανάλωση από τη στιγμή που αυξάνεται η μη αναρτώμενη μάζα του αυτοκινήτου είναι επίσης λογικό να αυξηθεί και η κατανάλωση,αλλά πίστεψέ με η διαφορά θα είναι τέτοια που δεν θα την αντιληφθείς στην τσέπη σου.Ελπίζω να βοήθησα...