αλλαγη μοτερ
γεια σε ολους σας.ειναι η πρωτη φορα που γραφω αλλα σας διαβαζω εδω και αρκετα χρονια.εχω μια corolla g6 1.4 του 2001 με 240000χιλιομετρα και εχω σκοπο να γραψω αλλα τοσα αλλα μαλλον οχι με το ιδιο μοτερ.απο τα 120000 θα το χαρακτηριζα ως μια καταπληκτικη φριτεζα.εχω συμπληρωσει πολλα λιτρα λαδιου σε ολες τις πυκνοτητες και απο ολες τις μαρκες, αλλα αυτο ακαθεκτο τα ρουφαει ολα.οποτε αποφασισα οτι ηρθε η ωρα να του αλλαξω μοτερ.μετα απο 2 βδομαδες ψαξιματος απο τον μηχανικο του συνεργιου που εμπιστευομαι βρεθηκε μοτερ 1.6(μονο τετοιο ηθελα) του 2003-2004 σε παρα πολυ κατασταση.ειδη ειχε απορριψει αλλα 2 ως ακαταλληλα.το μοτερ μου το δινει στα 1600ευρω.μαζι με δισκο πλατω καινουργιο,εργατικα και τα υγρα του θα παει γυρω στα 2200ευρω.1η ερωτηση αν αξιζει τα λεφτα του μια τετοια αλλαγη.2η το οτι προερχεται απο αυτοματη corolla το μοτερ τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα υπαρχουν(αν υπαρχουν).3η ο μηχανικος μου, μου μιλησε για καποιο προγραμμα στον εγκεφαλο που κοστιζει κοντα στα 380ευρω για μικρη αυξηση στην ιπποδυναμη.εχετε ακουσει κατι γιαυτο,αξιζει?να επισημανω οτι η corolla μου ειναι made in uk και ο εγκεφαλος εχει αλλαχτει απο τον πρωτο ιδιοκτητη οποτε δεν ξερω τι μαρκα ειναι.αυτα,ευχαριστω.
|