Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
 |
 |
κοπαναω το κεφαλι μου... |
 |

29-07-08, 01:47
|
Μικρό Μέλος
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
κοπαναω το κεφαλι μου...
το καλοκαιρι του '06 αγορασα μια corolla vvti g6 1.6, 1η αδεια αυγ.'01 μεταχειρισμενη απο αντιπροσωπεια.
η εγγυηση καλυπτε για εναν ακομα χρονο.
λεω (ο λαλακας) τι θα γινει σε εναν χρονο και παω και κανω σερβις εξω κανα δυο φορες απο τοτε.
μετα την αγορα και το πρωτο σερβις καταλαβα πως καιει λαδια (οχι πολυ).
τωρα τελευταια μαθαινω πως η εγγυηση εχει παρει παραταση 1 χρονο ακομα λογω του συγκεκριμενου προβληματος που εμφανισαν αυτα τα μοτερ του 2000 ή κατι τετοιο και καλυπτει μεχρι και αυγ.'08 αλλαγη κινητηρα.
πεστε μου τωρα τι στο καλό να κανω.
το μοτερ δεν εχει ανοιχτει για κανεναν λογο.
μεχρι να κατεβασω τα χλμ σκεφτηκα, να τους το παω για "σερβις' και μετα τους λεω και το προβλημα.
υπαρχει λυση?
με καλυπτει η εγγυηση?
τα φωτα σας παρακαλω!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 29-07-08 στις 02:17.
Αιτία: χρήση ανάρμοστης γλώσσα
|
 |
|
 |

29-07-08, 02:37
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
1. φιλε Αντώνη μην χρησιμοποιείς βρισιές. καταλαβαίνω την απογνωσή σου, αλλα οφείλω να σε επαναφέρω στην τάξη και τους κανόνες!
2. Αφού το αμάξι είχε πρώτη άδεια 1/08/2001, θεωρητικά η 6ετής εγγύηση του ίσχυε ως την 1η Αυγούστου 2007 και αν λάβεις υπ όψη την επέκταση, ως την 1η Αυγούστου 2008. Η λέξη κλειδί στην παραπάνω φράση μου είναι το θεωρητικά! Για να γίνει και πρακτικά πρέπει να έχουν γινει τα εξής:
1ο service: 1/08/2002 ή στα 30.000 χιλιόμετρα (όποιο έρθει πρώτο)
2ο service: 1/08/2003 ή στα 60.000 χιλιόμετρα (όποιο έρθει πρώτο)
3ο service: 1/08/2004 ή στα 90.000 χιλιόμετρα (όποιο έρθει πρώτο)
4ο service: 1/08/2005 ή στα 120.000 χιλιόμετρα (όποιο έρθει πρώτο)
5ο service: 1/08/2006 ή στα 150.000 χιλιόμετρα (όποιο έρθει πρώτο)
6ο service: 1/08/2007 ή στα 180.000 χιλιόμετρα (όποιο έρθει πρώτο)
Αν λοιπόν την 1η Αυγούστου το 2007 δεν έκανες service στην toyota (ανεξαρτήτως πόσα χιλιόμετρα είχες), έχεις τεθεί εκτός εγγύησης. Άρα και το κοντέρ να γυρίσεις, δεν πρόκειται να περάσεις το πρόβλημα στην εγγύηση γιατι εχεις χάσει την εγγύηση λόγο χρόνου.
Εκτός και αν βρείς κάποιον και σου βάλει σφραγίδα στο βιβλίο service με αυτή την ημερομηνία. Αλλιώς αν το αμάξι δεν καιει πολυ λάδι, άστο έτσι και απλά να έχεις το νού σου για να μην στεγνώσει!
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|

29-07-08, 02:48
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλια
|
|
Δηλαδη αν εχεις ολες τις σφραγιδες στο book service απο τα μεγαλα μονο service (30000 km) εισαι καλυμμενος απο εγγυηση? Οι σφραγιδες απο τα ενδιαμεσα service (15000km) δεν χρειαζονται για να ισχυσει η εγγυηση??
|

29-07-08, 03:05
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
'Ιλιον
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
οι όροι της εγγύησης είναι όπως τους έγραψα παραπάνω (τουλαχιστον έτσι τους καταλαβαίνω εγω). δε θυμάμαι βέβαια αν χωρίζει τις περιόδους σε εξάμηνα και τα χιλιόμετρα ανα 15.000. οπότε γίνονται οι ανάλογες προσαρμογές...
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|

30-07-08, 15:01
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
σορυ φιλε ranger
πηγα αντιπροσωπεια τελικα και μου ειπαν πως ειμαι εκτος εγγυησης απο θεμα χρονολογιας.
θα το αφησω οπως εχει.ετσι και αλλιως δεν καει και τοσο πολυ, απλα ελεγα να το εκμεταλευτω!
μου προτεινετε καποιο λαδι λιγο πιο χοντρο για να μειωθει το προβλημα?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη corollapatra : 30-07-08 στις 19:45.
Αιτία: Συγχώνευση δημοσιεύσεων...
|
 |
|
 |

29-07-08, 11:57
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
για να διορθοσω λιγο τα πραγματα
πρωτα απο ολα τα σερβις ειναι η ετησια η καθε 15000 χλμ οποιο ερθει πρωτο.
δευτερο ολα τα σερβις να εχουν γινει σε εξουσιοδωτημενο να εχει κοπει αποδειξη με ημερομηνια με πινακιδα και ενδειξη οτι ειναι για το σερβις των 15000 χλμ πχ
τριτον δεν υπαρχει περιπτωση να μπει σφραγγιδα μαιμου στο βιβλιο των σερβις γιατι μολις γραψει στην αποδειξη η κοπελα οτι ειναι για καποιο σερβις πχ των 30000 χλμ και δεν εχει γινει το προηγουμενο στον προηγουμενο χρονο τοτε το συστημα εχει βγαλει σχεδον αυτοματα εκτος εγγυησης το αυτοκινητο.
και οσο αφορα τα χλμ δεν γυριζουν στην δικια σου παρα μονο να δανειστεις απο καποιον φιλο σου τα οργανα που ειναι κατι πολυ απλο και αν δεν εχεις περασει το χρονικο ετησιο οριο δεν εχεις προβλημα με το σερβις
και κατι αλλο ενημερωτικα......στο ετησιο σερβις υπαρχει η καβαντζα του ενος μηνα για να μην χασεις την εγγυηση.

29-07-08, 22:52
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Ιωάννινα
|
|
Όταν όμως το εργοστάσιο έχει παραδεχτεί το πρόβλημα και αναλαμβάνει την αντικατάσταση του κινητήρα τι πάει να πει έκανα τα service στην ΤΟΥΟΤΑ ή όχι. Αγόρασα ένα ελλατωματικό αυτοκίνητο και πρέπει να μου το φτιάξουν. Αυτό λέει η λογική... Τώρα εκεί που αρχίζει το after sales όσον αφορά την αυτοκινητοβιομχανία (ειδικά στην Ελλάδα) τελειώνει η λογική. Γνώμη μου είναι αν έχεις όρεξη (και σοβαρό πρόβλημα με το μοτέρ) να το κυνηγήσεις ελαφρώς το θέμα...
|

30-07-08, 00:41
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonis
μετα την αγορα και το πρωτο σερβις καταλαβα πως καιει λαδια (οχι πολυ).
|
ρε μπας και δεν καίει και στάζει μόνο;
Για τσέκαρέ το πάλι μήπως είναι τίποτα τσιμούχες.
Ακόμα κι αν καίει (λίγο), συμπληρώνεις στην τελική μια στο τόσο. δεν παθαίνει τίποτα, ακόμα και λίγο λαδάκι να ρέει μέσα (αρκεί να μην αλλάζεις κάθε 15χιλιάρικα γιατί θα το έχει πιει όλο!)
|

30-07-08, 18:34
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
δεν ξέρω για τα υπόλοιπα που ρωτάς, αλλά τα λάδια σου τα καίει? δλδ στην εξάτμιση σου βγάζει μπλέ καπνό? ή κατεβαίνει η στάθμη και λες ότι τα καίει? γιατί αν είναι έτσι μπορεί απλά να χάνει από κάπου, συνηθισμένο σημείο είναι στον στρόφαλο οι φλάτζες. Αν τα καίει μπορεί αργότερα να σου πάθει ζημιά ο καταλύτης και φυσικά ίσως κάποια στιγμή να μην βγάζεις κάρτα καυσαερίων. Αν καίει ελάχιστα μπορεί να μην γίνει τίποτα από τα παραπάνω. Αν καίει τα λάδια φταίνε συνήθως τα τσιμουχάκια βαλβίδων και δεν είναι ακριβά για τα να αλλάξεις και να τελιώνεις, ή τα ελατήρια των πιστονιών (εδώ δύσκολα τα πράγματα). Αν θες βάλε ποιο χοντρό λάδι ώστε να τα καίει ποιό δύσκολα. Τι νούμερα βάζουν στο μοτερ σου δεν ξέρω, εγώ στο δικό μου 4E-FTE turbo βάζω 10-40.
|

03-09-08, 15:06
|
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
Μετα απο προσωπικες μετρησεις κατεληξα πως απο καπου χανει τα λαδια και δεν τα καει, διοτι με μισο καρτερ (10-40) απωλεια σε 2000 χλμ σιγουρα θα το εβλεπα απο πισω.
Εχω εντοπισει λαδακι εκει που δενει η πολλαπλη στο κινητηρα, στα σπειρωματα και των 4 μπουζι και πανω στο σασμαν(προφανως τρεξανε εκει)
Τωρα, εχω κλεισει ραντεβου στον Παπαδαμαντιου για εκτιμηση αλλα επειδη κατι μου λεει πως θα απογοητευτω απο το κοστος σε αντιπροσωπεια, θα ηθελα να μου συστησετε καποιον καλο μαστορα που εχετε, για εκτιμηση κοντα κεντρο.
Μηπως εχετε εμπειρια ή ακουσει κατι για toymad στην Ν.ιωνια?βλεπω πολλα straletουμπανα εκει, στειλτε ΠΜ.
Ελπιζω να ανταποκριθειτε απανταχου corollistes.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18358397 seconds (82,55% PHP - 17,45% MySQL) with 41 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:35. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|