Λοιπον εχουμε και λεμε :
Profacelift :
To βυσμα ειναι αυτο και εχει 18 pins. Στην φωτο βλεπουμε το πισω μερος του ραδιο-cd οπου εκει μπαινει το βυσμα.
Μας ενδιαφερουν τα ποδαρακια 3 και 11. Οπου εκει μεταδιδονται απο τα χειρηστηρια στο τιμονι σηματα AVC-Lan. Κατι σαν και αυτο :
Facelift:
Το βυσμα ειναι το παρακατω και βλεπουμε οτι εχει 20 pins.
Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι το pins 6, 7, 8.
-
Pin 6: GND (Ground from Steering wheel audio controls) - Neither Input nor Output - Connected
-
Pin 7: SW1 (Seek+/-, Vol+/- Inputs from Steering wheel audio controls) - Input - Connected
-
Pin 8: SW2 (Mode input from Steering wheel audio controls) - Input - Connected
και εν συντομια :
Το οποιο σημαινει οτι πατωντας το καθε κουμπι , αλλαζει η τιμη της εκαστοτε αντιστασεις και ετσι με την αλλαγη αυτη , ενεργοποιητε η αναλογη εντολη.
Μεχρι στιγμης εχουμε καταληξει οτι η τεχνολογια ειναι διαφορετικη. Αρα εαν υπαρχει ανταπτορας για την clarion οπωσδηποτε θα ειναι διαφορετικος.
Λοιπον επειδη εψαξα παρα πολυ καιρο και δεν εχω βρει κανεναν ετοιμο decoder για το AVC-Lan που να μετατρεπει το σημα οπως ειναι απο την 1η περιπτωση της pro-facelift στην 2η περιπτωση της facelift , μιας και που ολες πλεον οι after market πηγες χρησιμοποιουν αλλαγη τιμης αντιστασης για τα χειρηστηρια στο τιμονι(οπως και στην facelift και στα περισσοτερα αμαξια αλλων κατασκευατων), παρακαλω εαν ξερετε κανενα τετοιο ανταπτορα , παρακαλω να μου τον υποδειξετε για να μπορεσω να κανω και τα δικα μου χειρηστηρια του τιμονιου να λειτουργησουν.
Απο εκει και περα εαν θελετε να λειτουργησετε τα χειρηστηρια στο τιμονι ή να προσθετε εαν δεν εχετε , οι λυσεις ειναι οι εξης :
Οσοι εχουν faclift με χειρηστηρια μπορουν να προμηθευτουν κατι τετοιο :
http://www.pac-audio.com/products/pr...%20Int erface
με τιμη απο ebay περιπου 40 με 50 δολαρια.
Οποιος εχει profacelift ή facelift χωρις χειρηστηρια και θελουν με καποιο τροπο χειρηστηρια στο τιμονι , μπορουν να προμηθευτουν κατι τετοιο :
http://cgi.ebay.com.sg/ws/eBayISAPI....m=360109627845
Επαναλαμβανω πως δεν θελω να το παιξω εξυπνος και θελω παρα πολυ να κανω τα χειρηστηρια του τιμονιου μου να λειτουργησουν με την πηγη που εχω βαλει. Εαν ξερει καποιος κατι παραπανω ας το πει για να μπορεσουμε να βοηθηθουμε ολοι.
ΥΓ: Συγγνωμη για το μεγαλο ποστ.