Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-09-11, 10:59
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1039
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Για ΗΗΟ μιλάνε παντού!!! αυτό που λες από που προκύπτει?
http://power-tec.gr/index.php?option...-hho&Itemid=59
τα διαβασα και τα κατάλαβα τωρα! καλα λες! αν κανω εγώ υγρου τυπου τοτε βγαζει HHO δλδ μαζι με το υδρογόνο εχει το οξυγόνο!!! για να ξεχωρισει ομως θέλει αυτό : http://power-tec.gr/images/HHO/1314889896806.jpg
Στην διπλανή εικόνα διακρίνονται τα 2 δοχεία, Υδρογόνου (Η) αριστερά, και Οξυγόνου (Ο) δεξιά, καθός επίσης και ο διαμορφωτής παλμών (PWM).
Χαρακτηριστικό τις συσκευής είναι ότι στο σωλίνα οδήγησης του υδρογόνου (Η) στον κινητήρα δεν υπάρχει βαλβίδα ανεπίστροφη, διότι απλά το καθαρό υδρογόνο δεν είναι εκρικτικό.
Γιαυτο λεει 650 ευρώ ο waterfuel!!! η SSM κραταει ΧΩΡΙΣΤΑ οξυγόνο και υδρογόνο!!!

http://www.waterfuel.gr/ssm.htm εδώ είναι με HH χωρις οξυγονο μαζι (αυτο μου πε 650)
http://www.waterfuel.gr/sm.htm HHO SM αυτο ειναι ποιο φτηνο (450 ευρώ μολις τωρα ρωτησα)
Τωρα ξερουμε και τι λεμε! πριν συγκρινουμε τιμες! να γιατι λέγαμε για το θεμα με τον λαμβδα!!! αν δινουμε μαζι και οξυγονο τοτε κανουμε φτωχο το μειγμα! ε δεν κανουμε δουλεια ετσι!!! γιαυτο και εχει διαφορα πραγματα για ελεγχο του MAF κτλ, επομενως αν φτιαξω μονος μου θα ειναι μαζι με οξυγόνο! κακο αυτό ( ξενέρωσα τωρα!

Ξερουμε αλλο σύστημα HH με ξεχωριστά δλδ το οξυγόνο ΕΚΤΟΣ αυτό του waterfuel.gr ? http://www.waterfuel.gr/ssm.htm Δεν βρηκα πουθενα!!!

Μίλησα με waterfuel τωρα και μου πε στο συστημα HHO πρεπει να μπει ανταπτορας στον λαμδα να κανει κατι με την ECU, αλλιως επειδη παει και οξυγόνο μαζι με το Η ειναι πεθαμενο το μιγμα και δεν δουμε διαφορες πανω απο 20%. Στο αλλο συστημα ΔΕΝ χρειαζεται! επισης ισχυει αυτο που ειπες παραπανω davarisx οτι δλδ το HHO ειναι και εκρηκτικο επειδη εχει οξυγονο! σκετο Η2 δεν εκρυγνυτε!!! απλα αναφλεγεται δεν κανει μπουμ ομως!!! αρα το συστημα με ξεχωριστο το οξυγονο ειναι ποιο ασφαλες.

Τιμές 450 ευρώ το ΗΗΟ και το ΗΗ εχει 650 τιμες αγορας μονο! τοποθέτηση +100-150 ευρώ. Αυτα από τον waterfuel. Οποιος κανει ερευνα να δει για συστημα ξεχωριστα Η και Ο και να μας δωσει τιμη. Γιατι οσο και να εψαξα μονο του waterfuel βρηκα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 10-09-11 στις 11:43.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 12:27
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 325
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Όταν κάνεις ηλεκτρόλυση, στο αρνητικό ηλεκτρόδιο (κάθοδο) θα βγάζει Η2 και στο θετικό (άνοδο) θα βγάζει οξυγόνο Ο2 (δείτε http://en.wikipedia.org/wiki/Electrolysis_of_water ). Μετά εξαρτάται από εσένα τι μαζεύεις. Από αυτά που είδα όλοι λένε ΗΗΟ και μπορεί να μιλάνε μόνο για H2 ή και για μείγμα Η2 και O2 και τα περισσότερα sites έχουν αντιφάσεις/σύγχυση.
Στο Ελληνικό site http://www.waterfuel.gr/ssm.htm που μοιάζει αρκετά συγκροτημένο (με εξαίρεση ότι στις Frequεntly Asked Questions δίνει σαν γενική απάντηση μια που ταιριάζει στη μια περίπτωση!) έχει δύο προϊόντα.

Το Η2 αναφλέγεται εκρηκτικά όποτε βρεθεί με Ο2 σε κάποιο ποσοστό (νομίζω Η2 πανω από 3-4%) και υπάρξει σπινθήρας ή μπορεί και να αυτοαναφλέγεται (παρουσια Ο2) σε ψηλή θερμοκρασία. Αν το παρακάτω site έχει έγκυρη πληροφορία, τότε το H2 ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΓΕΤΑΙ στους 500C ενώ η βενζίνη (gasoline) στους 280C.
http://www.engineeringtoolbox.com/fu...res-d_171.html ).
Για να καεί οτιδήποτε χρειάζεται οξυγόνο, δηλ. καύση σημαίνει ένωση στοιχείων με οξυγόνο (οξείδωση).

Η βενζίνη είναι μόρια C και Η, όταν καιγεται ΠΛΗΡΩΣ βγαίνει CO2 και Η2Ο σαν καυσαέριο. Λιγο ατελής καύση βγάζει CO που είναι δηλητήριο και ο καταλύτης το οξειδώνει σε CO2. Οι αισθητήρες/πρόγραμμα ECU προσπαθουν να βελτιστοποιήσουν την καύση.

Η καλύτερη ιδέα είναι αυτό που γραφει ο Νικηφόρος να πειραματιστεί μόνος του αρχικά εξωτερικα.
Εσείς που καταλαβαίνετε και από κινητήρες καλύτερα από αυτούς (εξω η μέσα), σκεφθείτε μόνο τι επιπτώσεις έχει στο μίγμα, πλούσιο ή φτωχό, το να βάζεις λίγο επιπλέον σκέτο Η2 ή λίγο επιπλέον Η2 και Ο2 με στοιχειομετρική αναλογία 2:1 (δηλ. μπαίνει όσο ακριβως Ο2 χρειάζεται να καεί το Η2 δίνοντας αέριο Η2Ο) και πως θα ανατοποκριθεί το σύστημα αισθητήρας Λ και ECU, κτλ. Αυτό που είδα είναι ότι υπάρχει αντίφαση στο αγγλικό manual και στα κείμενα του Ελληνικού waterfuel.gr.

Μήπως τελικά μέσα στη λογική της Η-κίνησης έμμεσα πειράζει κανείς τις αναλογίες (με extensions αισθητήρα Λ ή όχι) και δουλεύει με πιο φτωχό μείγμα, οπότε προφανώς καταναλώνει λιγώτερο αλλά κινδυνεύει από πυράκια? Δεν ξέρω σε τι βαθμό το γεγονός ότι το Η2 έχει ψηλώτερη θερμοκρασία αυτανάφλεξης μπορεί να λειτουργήσει ισοδύναμα με "αύξηση οκτανίων" και να επθτρέπει πιο φτωχό μίγμα χωρίς να έχεις πυράκια.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 10-09-11 στις 13:25.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 13:20
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Όσοι ασχοληθείτε να έχετε υπόψη ότι το ΚΟΗ είναι ίσως η πιό διαβρωτική ουσία που υπάρχει ( http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_hydroxide ) ! Προσοχή στο χειρισμό! Τα πλαστικά δεν θα τα πειράζει εκτός και αν ανέβει η θερμοκρασία, αλλά όλα τα μέταλλα ...
Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι σταθερό σε ατμοσφαιρικές συνθήκες, όχι σε ΚΟΗ και σε ηλεκτρόλυση. Σε διαδικασία ηλεκτρόλυσης, το ένα ηλεκτρόδιο οξειδώνεται και το άλλο φαγώνεται. Χονδρικά ας περιμένει κανείς να κρατήσουν όσο μια κλασσική μπαταρία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 13:39
NikiforosGT Offline:
Moderator

Πολυ σωστές οι παρατηρήσεις σου! Εγω θέλω να πειραματιστω αρχικά εκτός αυτοκινήτου οπως είπα με το κέλυφος απο φίλτρα νερού, που εξαλου φέρνουμε στην δουλεια μου. Τα συστηματα στο Internet είναι όσα είδα Hho μόνο του waterfuel είναι ξεχωριστά το οξυγόνο! Έτσι κατάλαβα εγω!
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Potassium_hydroxide
Δεν υπάρχει άλλος ηλεκτρολυτης ; Ένας έβαλε baking soda και τα χάλασε τα ηλεκτροδια! Επίσης αν κατάλαβα καλα το δοχείο νερού χρειάζεται μόνο στις ξηρου τύπου γεννήτριες υδρογόνου;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 10-09-11 στις 13:58.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 14:33
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν υπάρχει άλλος ηλεκτρολυτης ;
Υπαρχει και το αλατι του Θεου το οποιο λειτουργει σαν υλεκτρολυτης.
Παιδια εγω ξερω ενα πραγμα και λεω.
Το συστημα ΗΗ ειναι νεας τεχνολογιας και δεν χρειαζεται ουτε προσθηκες στους λαμδα ουτε τσιπακια στην ΟΒD ουτε τιποτα.ο τροπος λειτουργιας του ειναι απλος,διοχετευεται μεσα στον αερα και οταν φτασει μεσα στον κυλινδρο μαζι με την βενζινη η το υγραεριο προκαλει καυση η οποια εκμεταλευεται το 100% του καυσιμου και οχι το 80% που θεωρητικα εχουμε τωρα.Με λιγα λογια εχουμε πληρη καυση του καυσιμου.
Δεν ξερω κατα ποσο συμφερει η αγορα ενος τετοιου συστηματος στο Ελλαδισταν και κατα ποσο εχουνε την τεχνωγνωσια για κατι τετοιο.
Ο waterfuel που αναφερατε περασα σημερα(ηταν κλειστα)και ηταν ενα μαγαζι με αξεσουαρ μοτοσυκλετων και μονο.εμενα δεν μου εκατσε καλα παντος μαγαζι με αξεσουαρ μηχανων να τοποθετει ενα τετοιο συστημα.

Υ.Γ Νικηφορε αυτο ψαχνεις http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HHO-G...ht_4142wt_1165

Νικηφορε φτιαξε εσυ ενα συστημα ΗΗΟ και μετα πας αγοραζεις εναν διαχωριστη υδρογονου-οξυγονου που υπαρχει στο εμποριο και τους γραφεις στα αρχ@@ια σου.
700 ευρω που ζητανε οι μαγκες ειναι ενα εξωφρενικο ποσο αν αναλογιστει κανεις οτι με τα ιδια λεφτα αγοραζεις πληρες συστημα υγραεριου.Δυλαδη να σοβαρευτουμε λιγο.

Εγω καταληγω παντος σε συστημα ΗΗ αρκει να βρεθει το σωστο κιτ στην σωστη τιμη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 18:19
NikiforosGT Offline:
Moderator

Εχεις απόλυτο δίκιο για να πεις να πάρεις το απλό σύστημα δλδ το HHΟ δεν υπάρχει λόγος να δωσω 450 ευρώ για κάτι που κανω και μονος μου με κόστος κάτω των 150 ευρώ!!! ασε που μαζι τώρα ΔΕΝ δίνει το ηλεκτρονικό που λέγαμε. Το αλλο σύστημα ειναι πολύ ακριβό 650 ευρώ δλδ. Προτιμώ να πάρω από το ebay το σετ με τα ηλεκτρόδια και να παρω και από την δουλειά μου ένα φίλτρο νερού (μόνο το κέλυφος) δλδ μιλάμε για κόστος 23+καπου 28 για να έχω μια πληρη γεννήτρια υδρογόνου υγρού τύπου ΗΗΟ. Από εκεί και πέρα φαντάζομαι θα μπορέσω να βρω διαχωριστή που να ξεχωρίσει το Η από το Ο. Αυτό κάνει αυτό που έδειξες? είναι και γεννήτρια μαζί κατάλαβα! Και εγώ δεν θελω μοντιφες με λαμδα και ιστοριες και ηλεκτρονικα τερτίπια. Αν κάτσω να ασχοληθώ θα μπορέσω να πετύχω το αποτέλεσμα φαντάζομαι. Κολλάω στο θέμα με την καυστική ποτάσα, σίγουρα κάνει το απλό αλάτι του φαγητού? πως είναι ο χημικός του τύπος ξέχασα!!!

Υ.Γ για θυμισε μου το ονομά σου να μη σε λέω συνέχεια Davarisx!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 19:00
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
. Κολλάω στο θέμα με την καυστική ποτάσα, σίγουρα κάνει το απλό αλάτι του φαγητού? πως είναι ο χημικός του τύπος ξέχασα!!!

Υ.Γ για θυμισε μου το ονομά σου να μη σε λέω συνέχεια Davarisx!

Nικηφορε το αλατι εχει χημικο τυπο NaCl.ειναι μια απο τις πολλες μορφες υλεκτρολυτη που μπορεις να βαλεις απλα η ποτασα διμηουργει ακομα καλυτερη αγωγιμοτητα του νερου.
Τα 650-700 ευρω που ζητανε ειναι τραγικα πολλα αν σκεφτεις οτι τα εχουνε αγορασει μιση τιμη και ισως λιγο ποιο κατω.
Θα πρεπει η να βρουμε απο εξω καποιον η στην εγχωρια αγορα που να εχει προσιτες τιμες.
Σημερα πηρα στην smart-cover και μου ειπανε πως εχουνε και αυτοι κιτ για παραγωγη ΗΗ και οχι ΗΗΟ ειναι Αμερικανικης προελευσης και η τιμη του ειναι 650 ευρω αλλα δεν εχουνε προλαβει να το ανεβασουνε στο νετ.Οπως καταλαβες υπαρχει ακομα και εκει καρτελ.
Οι λυσεις ειναι 2..... περνεις μια απλη γεννητρια ΗΗΟ και αγοραζεις ξεχωριστα διαχωριστη ΗΗ η αλλιως περνεις μια γεννητρια σαν και αυτη πιο κατω που εβαλα η οποια το ξεχωριζει κιολας.λυσεις υπαρχουνε αλλα θελει ψαξιμο γιατι αλλιως θα μας φανε τα λαμογια γυρω μας.

Υ.Γ Επι την ευκαιρια που ρωτησες Νικ το ονομα μου ειναι Χρηστος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 19:04
Το avatar του χρήστη _nicolas_
_nicolas_ Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla ΕΕ90
Περιοχή: Καστοριά - Κιλκίς
Δύναμη Σεβασμού: 252
_nicolas_ θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Εδώ ο τύπος το έφτιαξε μόνος του για ρίξτε μια ματιά !
Παλιά 11-09-11, 13:58
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δεν μπορείς να βάζεις ότι αλάτι, οξύ ή βάση θελεις για να φτιάξεις το διάλυμα του ηλεκτρολύτη προκειμένου να βγάλεις Η και Ο.

Στο διάλυμα θα υπάρχουν τα ιόντα Η+ και ΟΗ- του νερού και αυτά από την διαλυμένη ουσία που πρόσθεσες. Στην περίπτωση του ΚΟΗ θα είναι Κ+ και ΟΗ- και στην περίπτωση του NaCl (αλάτι) θα είναι Να+ και Cl-. Το αποτέλεσμα της ηλεκτρόλυσης σε κάθε ηλεκτρόδιο θα εξαρτάται από το ποιά ιόντα ανταλλάσουν ηλεκτρόνια με τα ηλεκτρόδια και αυτό εξαρτάται και από το είδος των ηλεκτροδίων και από το είδος των ιόντων που υπάρχουν μέσα στο διάλυμα. Davarisx, αν βάλεις NaCl τότε μάλλον θα παράγεις Cl και Η, πως διαβεβαιώνεις ότι δουλεύει το ίδιο?

Δεν υπάρχει ποιό δημιουργικό να ψάχνεται όποιος έχει τεχνικές γνώσεις με τις κατασκευές και την τεχνολογία, αλλά τα τεχνικά θέματα είναι προβλέψιμα και σχεδιάσιμα. Δεν κάνεις ότι θέλεις, το αποτέλεσμα είναι καθορισμένο. Αυτό λέγεται engineering.
Διαβάστε για ηλεκτρόλυση να καταλάβετε πως λειτουργεί και ποιός ο ρόλος ηλεκτροδίων/ηλεκτρολύτη και μετά προχωρήστε.

Η λέξη "γεννήτρια" είναι ένας όρος για νοικοκυρές. Μιλάμε για το λουτρό (δοχείο) ηλεκτρόλυσης. Όπως είχα ξαναγράψει δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ξηρό και υγρό, αφού και στις δύο περιπτώσεις το νερό πρέπει να βρεθεί ανάμεσα στα ηλεκτρόδια για να γίνεται η ηλεκτρόλυση («ξηρό» λένε το στεγνό πριν την ηλεκτρόλυση?). Στο ξηρό μάλλον έχουν χωριστά το δοχείο (αποθήκη) νερού και αν καταλαβαίνω αυτό για bubbler του davarisx μάλλον υπάρχει κλειστό κύκλωμα που κυκλοφορεί το νερό από το λουτρό ηλεκρόλυσης στο δοχείο αποθήκευσης. Davarisx τι είναι τα bubbles (φυσαλίδες αερίου) που "ξεφορτώνονται" στο δοχείο? Περνάει και το Η2 και Ο2 μέσα από εκεί για να διαχωριστεί από ενδεχόμενους υδρατμούς?

Αυτό που έγραψα από την αρχή είναι με ποιό τρόπο θα αποκλείσεις να ρουφά και διάλυμα ηλεκτρόλυσης ο κινητήρας σου μαζί με το ΗΗΟ και τον αέρα, καθώς οι θάλαμοι δημιουργούν υποπίεση? Η βαλβίδα αντεπιστροφής που είδα σε κάποιο σχήμα είναι για να εμποδίζει προϊόντα (π.χ ατμοί βενζίνης) από τους θαλάμους να περάσουν στο δοχείο ηλεκτρόλυσης (υπάρχει και τέτοιο θέμα) και δεν σε προστατεύουν από ρούφηγμα του διαλύματος ηλεκτρολύτη (νερό και ουσία).

Τέλος, στην περίπτωση ιδανικής διαδικασίας ηλεκτρόλυσης (100% απόδοση) η διάσπαση H2O στα συστατικά του Η2 και Ο2 και η επανασύνδεση τους σε H2O θα έδινε ενεργειακό ισοζύγιο μηδέν. Αν βάλεις και τις απώλειες, ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Είναι παράλογο λοιπόν να περιμένει κανείς οφέλη, και ότι οφέλη ισχυριστούν μπορούν μόνο να τα αποδόσουν στο ότι θα προέρχονται από καλύτερη καύση της βενζίνης. Εγώ νομίζω ότι όποιοι βλέπουν κάτι απλώς αλλάζουν το μίγμα , .... που αν θέλεις το κάνεις και χωρίς Η !!!!!

Μετά από αυτή τη συζήτηση προσωπικά αρχίζω να σκέπτομαι με ενδιαφέρον τη φωτοδιάσπαση (photodissociation) του νερού για παραγωγή H2 και Ο2. Το νερό θα διασπάται με απορρόφηση ηλιακής ενέργειας από ηλεκρόδια ημιαγωγών. Πως θα σας φαινόταν ένα λεπτό δοχείο διαφανούς υλικού με διάλυμα ηλεκρολύτη πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου? Το καλό είναι η μεγάλη επιφάνεια, αλλά η διαδικασία δίνει κάπου 2% απόδοση προς το παρον.

Υ.Γ.
Κάποια συμληρωματικά στα παραπάνω. Σε μια απλή διάταξη ηλεκτρόλυσης, τα ηλεκτρόδια είναι δύο φύλλα (plates) μετάλλου. Για να αυξηθεί όμως η συνολική επιφάνεια σε μικρό χώρο, κάθε ηλεκτρόδιο που χρησιμοποιούν αποτελείται από πολλά φύλλα που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους όπως τα δάκτυλα κάθε χεριού μας και μετά μπαίνουν του ενός ανάμεσα στα κενά του άλλου.
Αυτό που καθορίζεται στη λειτουργία του συστηματος είναι η πυκνότητα ρεύματος (A/cm2) δηλ το ρευμα που περνάει δια την συνολική επιφάνει κάθε ηλεκτροδίου. Προσοχή δεν είναι το ίδιο να περνάς 3Α ανάμεσα σε 2 φυλλα ή 20 φυλλα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 11-09-11 στις 14:46. Αιτία: Υπάρχει και το edit...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-11, 16:17
NikiforosGT Offline:
Moderator

Τα θέματα με τα χημικα δεν τα ήξερα μπορώ να πω, πολυ ωραια αυτα που μας διαφώτισες, αυτο με τα ηλεκτρικά στο τελος με τα φυλλα το γνωρίζω αν και αφορα ξηρού τύπου, όντως ο όρος γεννήτρια μάλλον ειναι σωστος αν ειναι ξηρού τυπου, στα αλλα μιλαμε για δοχεια! ελεγα να φτιαξω αλλα μιλησα με μερικους και μάλλον δεν αξιζει να ασχοληθώ με ΗΗΟ, το θέμα είναι να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε το Υδρογόνο και το Οξυγόνο και όχι να είναι μαζί! αν και έψαξα παρα παρα πολύ, δεν μπορώ να βρω κανένα τέτοιο σύστημα εκτος του waterfuel.gr!!! Καταλαβα με δοχεία πως μπορουμε να τα διαχωρισουμε, αλλά και να κάνω ένα τετοιο συστημα θα είναι τοσο μεγαλο και θα αποτελειται απο πολλα δοχεια που είναι αδύνατον να μπει σε αμάξι! και φυσικα θελει και χώρο που δεν έχω!

Ομως στο θεμα που λες για τα μιγματα κτλ οπως ειπαμε πολλες φορες ΜΟΝΟ τα συστηματα HHO δλδ Υδρογόνο με οξυγονο μαζι εχουν αυτο το πρόβλημα! και ο λογος ειπαμε ειναι πως παει μαζι οξυγονο και ετσι ο λαμδα και ο MAF αφου βλεπουν πολυ αερα δινουν παραπανω βενζινη, έτσι γινεται λαθος στο μιγμα και καις περισσοτερο και δεν εχεις αρκετο κερδος. Βαζουν λοιπον διαφορα ηλεκτρονικα για να ξεγελανε την ECU ωστε να δειξει ποιο λιγο οξυγονο και να ριξει και το καυσιμο (την βενζινη ομως) γιατι εμεις θα δινουμε υδρογονο, αρα θα καιμε λιγοτερο τοτε! οπότε δεν ειναι το ιδιο με το να πειραξουμε εμεις τα μιγματα γιατι μειωνουμε τις επιδοσεις μας και απαιτουνται ειδικες ιστοριες οπως παραλληλος εγκεφαλος για κατι τετοιο! επισης η μειωση μονο βενζινης καπως θα προκαλεσει φτωχο μιγμα κτλ.

Το αλλο συστημα με ΣΚΕΤΟ υδρογονο ειναι το κορυφαιο γιατι δουλευει αποδοτικα στο μεγιστο, καθως παει στο μοτερ μας καθαροτατο υδρογονο. Ετσι δεν πειραζουμε ΤΙΠΟΤΑ απο MAF και λαμδα οποτε δεν τιθεται καν θεμα. Επειδη ομως δεν λεει να δωσουμε 650 ευρώ, αρχιστε να ψαχνετε πως θα βρουμε αυτο το συστημα! γιατι νομιζω απο θεωριες ειπαμε πολυ καλα πραγματα αλλα και αρκετα.
Εγώ δεν ασχολουμε αλλο με HHO με ενδιαφερει είτε η παραγωγη σκετου ΗΗ για δοκιμη, ειτε να βρω το συστημα να το βαλω μονος μου στο αμαξι σε λογικη τιμη και οχι 650 που ζηταει ο αλλος!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Υδρογονοκίνηση periklis87 TOYOTA AURIS 5 23-08-14 11:46

Page generated in 0,45299911 seconds (85,78% PHP - 14,22% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:37.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com