καλημερα! αστα να πανε φιλε πολυ μπερδεμα τα σασμαν!!!
ξερεις πως το λενε το δικο σου? ριξε μια ματια στην λιστα :
https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_C_transmission
Εγω εχω ενα προβλημα τωρα και νομιζω το κανει ο δισκος συμπλεκτη
http://www.corollaclub.com/forums/sh...t=25121&page=2, ελεγα αρχικα να τον αλλαξω μονος μου μαζι με ρουλεμαν, πλατο εννοειτε, αλλα οπως και εσυ εχεις τζογο στο ενα ημιαξονιο εμενα εχει και στα 2, μπαινω απο κατω πιανω τα 2 ημιαξονια στις ακρες προς το διαφορικο και τα κουναω και πανε πανω κατω και βαρανε, αργα ή γρηγορα θα ερθει το τελος του.
Και εγω δεν καταλαβαινω πως βρισκουμε τι σασμαν εχουμε, υποτιθεται εχω απο 4EFTE νομιζω πως ειναι το C52 απο την λιστα και εχω και το παλιο του starlet ep82 που ειχα βαλει μετα και στο 4EFTE αλλα ηταν κοντο σε σχεσεις και πρεπει θεωρητικα να ειναι το C150. Παντως στον φιλο μου τον μηχανικο που ειναι το σασμαν και τις προαλες ειχαμε ανοιχτα τα πλαινα καπακια και στα 2 μετρησαμε τα γραναζια της 5ης και ηταν ακριβως τα ιδια.
Σκεφτομαι μηπως του πω να το ανοιξει να δει αν θελει κατι και αμα ειναι να βαλω αυτο πανω και το αλλο μετα για επισκευη να το εχω καβατζα.
Γιατι για να το επισκευασει το διαφορικο και να κανει παντρεματα απο το αλλο και κοστος θα εχω παραπανω αλλα και θα μεινω μερες χωρις αμαξι.....
δες στην λιστα στο site στα 6ταχυτα αμα βγαλεις ακρη, εχει και καποια με μπλοκε διαφορικο.
Μηπως να βαλουμε μπλοκε να τελειωνουμε???? :PPpp
Για μαντραδες εχει και ο Αγαπιου στον Γερακα αλλα κανει εισαγωγη απο Ιαπωνια, εχω ακουσει οτι καμια φορα εκει εχουν βρει ατομα με μπλοκε!!!! ο μαντρας πολλες φορες δεν ξερει αν εχει μπλοκε, τωρα πως το καταλαβαινει καποιος.....
επισης στην Λιοσιων ο Καπελάς απο εκει ψωνιζω γιατι με βολευει και ειναι καλος και με καλες τιμες. Για τα τηλ τους κανε αναζητηση στο google γιατι δεν ξερω τωρα που τα εχω.
Δυστυχως εχω πουλησει και το μαμα σασμαν της corollas μου (ΕΕ11 4ΕFE) και ηταν αριστο! νερακι εκανε τις αλλαγες! εμενα με ενδιαφερει η 5η να μην ειναι ποιο κοντη απο αυτο που εχω τωρα, για τις αλλες δεν με πειραζει τοσο.
Βασικα το μακρυ σασμαν σε turbo moter χρειαζεται οταν εχεις μια τουρμπινα που αργει να ανοιγει, η μαμα ανοιγει γρηγορα, αν ομως ειχα μια μεγαλη τοτε με κοντο σασμαν θα βαραει κοφτες χωρις να εχει φουσκωσει η τουρμπινα! ναι το εχουν παθει μερικοι αυτο! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ υπαρχει και αλλη λυση δινεις βημα απο τα λαστιχα, δλδ εκει που εχω πχ 195/50/15 βαζω 195/55/15 ή 195/60/15 θα δειχνει και ποιο χαμηλωμενο (καλυψη θολων) αλλα απο κατω απο το αμαξωμα θα ειναι ψηλοτερο. Στο starlet GT με το κοντο σασμαν ειχα 185/55/14 και οταν εβαλα 185/60/14 ειδα διαφορα καλη, με το ιδιο μοτερ που εχω τωρα στην corolla.