Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΠΑΡΟΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Αντε πιασαμε τα επιστημονικα μας.... Μητσο εσυ μην ακουσεις για 4ΑGE εισαι πρωτος...
|
Μοιάζει το καπάκι βαλβίδων (αριστερά) με αυτό του formula atlantic (δεξιά) Παναγιώτη, γι' αυτό και μου ήρθε η έμπνευση!
Πάντως όλοι αυτοί οι κινητήρες αποτέλουν δείγμα του πόσο μπροστά τεχνολογικά βρίσκονται οι ιάπωνες σε κάθε χρονική στιγμή.
Και πιστεύω ότι όταν μιλάμε για ΤΟΥΟΤΑ και κορυφαία μοτέρ παγκοσμίως που δέχονται άπειρες βελτιώσεις και φτάνουν σε πολλές διαφορετικές ιπποδυνάμεις τότε έχουμε:
1. Τη σειρά 4AG στα 1600κυβικά σε ατμοσφαιρικές, turbo, και κομπρεσσεράτες εκδοχές.
2. Τη σειρά 3S με μια από τα ίδια με παραπάνω, μιας και πάλι έχουμε ατμόσφαιρα αλλά και τουρμπίνα.
3. Τη σειρά 2JZ για εξακύλινδρη μορφή.
Όλοι οι παραπάνω κινητήρες έχουν γράψει ιστορία και είναι η κορυφή όταν κάποιος θέλει να μιλήσει για ΤΟΥΟΤΑ και επιδόσεις.
Αν έχω γράψει κάτι που δεν ισχύει παρακαλώ μη διστάσετε να με διορθώσετε.
Και τέλος αν κάποιος admin θέλει να σβήσει τις πολύ χρήσιμες off topic πληροφορίες, για τα δικά μου ποστ έχει το ΟΚ.
Θα μπορούσαν όμως να μετεφερθούν στην ενότητα των κινητήρων σε μια στήλη που να λέγεται πχ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥΟΤΑ. Φιλικά πάντα η υπόδειξη, ΟΚ?