Καλά, όταν λέμε τακάκι μαμίσιο δεν υπάρχει ακριβώς αυτό που εννοούν οι περισσότεροι. Δηλαδή μην περιμένετε να σας βάλουν το ίδιο τακάκι που έχει το αμάξι από το εργοστάσιο. Ο κάθε αντιπρόσωπος ΤΟΥΟΤΑ βάζει άλλα τακάκια και μάλιστα μπορεί ένας να μη βάζει μόνο μια μάρκα. Μου είχε πει φρενάς κοντά σε αντιπροσωπία ΤΟΥΟΤΑ πως από αυτόν προμηθεύονταν τακάκια η συγκεκριμένη αντιπροσωπία και μάλιστα κάτι τούρκικα της πλάκας. Αν είπε αλήθεια ή ψέματα....Πάντως εγώ τείνω να τον πιστέψω γιατί τα τακάκια που άλλαξα στην αντιπροσωπία στα 30000 μου κατέστρεψαν τους δίσκους όντας εξαιρετικά σκληρά, σφυρίζουν και λερώνουν τη ζάντα πολύ περισσότερο από τα πρώτα!Εκτός από αυτό ζητάνε τρελά ποσά! Τα 135 είναι σχετικά καλά αν αναλογιστείτε και 185 που έχουμε διαβάσει εδώ μέσα. Η καλύτερη λύση είναι να πέρνουμε τακάκια aftermarket από έξω( που είναι 100% καλύτερα και πιο σίγουρα από αυτά που θα μας βάλουν στην αντιπροσωπία, μιας και ξέρουμε τι πέρνουμε) και να τα βάζουμε σε κάποιον φρενά ή ακόμα και στην ΤΟΥΟΤΑ σε service. Ο φρενάς άντε να πάρει 15-20 Ε για τέσσερα τακάκια. Για παράδειγμα FERODO premium για Ε12 στοιχίζουν κάπου στα 80-90 αν δεν κάνω λάθος, και με εργασία άντε να φτάσουν 110 Ε. Αλλά ξέρεις πως έβαλες καλύτερο τακάκι από μαμά, αν και λίγο σκληρό το συγκεκριμένο.
|