Ναι όλα τα μηχανικά του κορμού είναι από 1zz.
Μέχρι να προγραμματίσω δεν είχα κάποιο πρόβλημα, μόλις προγραμμάτισα στην αρχή το αμάξι δούλευε κανονικά με πολύ καλή απόδοση κιόλας ενώ μετά (από ότι μου είχε πει ο πρώτος προγραμματιστής) έχανε το πρόγραμμα του και ήθελε επαναπρογραμματισμό. Αυτό όμως μου επηρέαζε μόνο την απόδοση δεν μου έκανε διακοπές.
Το πρόβλημα με τις διακοπές εμφανίστηκε ξαφνικά στο τελευταίο Trackday που έκανα με το αυτοκίνητο στα Μέγαρα (2012), ύστερα από όλη μέρα πίεσης στην πίστα.
Από τότε όμως έγινε πολύ συχνό.
Πήγα και σε δεύτερο προγραμματιστή (γιατί ο πρώτος έγινε λίγο δυσεύρετος) μου διόρθωσε το πρόγραμμα, σταμάτησαν οι διακυμάνσεις στην απόδοση που είχα πριν αλλά έμεινε το πρόβλημα με τις διακοπές.
Από εκεί και πέρα για διάφορους λόγους το αμάξι το άφησα στην άκρη και δεν ασχολήθηκα πολύ μαζί του.
Το πρόβλημα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, για κάποιο λόγο δεν έχω καν αναμένο check engine όπως είχα στην αρχή που έβαλα το πρόγραμμα.
Σε διαγνωστικό που το έιχα βάλει ο μηχανικός μου είπε ή ότι δεν βγάζει κάτι ή ότι δεν μπορεί να βγάλει κάτι λόγω του ότι ο εγκέφαλος έχει πρόγραμμα.
Δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει από αυτα.
Με όσους μηχανικούς εχω συζητήσει μου λένε με σιγουριά ότι είναι ή θέμα προγράμματος ή θέμα μπεκ που έχω τα 4zz. Δεν πιστευω ότι ξέρουν με σιγουριά ποιο είναι το πρόβλημα απλά πρέπει κάτι να πουν.
Η δική μου λογική λέει ότι το αμάξι στεγνώνει για κάποιο λόγο και γιαυτό κάνει τα κοψίματα. Ήθελα να μάθω αν έχει τύχει και σε κάποιον κάτι παρόμοιο και αν έχει βρεί λύση.
Λύσεις όπως άγραφος δεν με ενδιαφέρουν καθώς δεν θέλω να επενδύσω πολλά χρήματα αυτή την στιγμή στο αμάξι αφού θέλω μόνο να δουλεύει σωστά και με ασφάλεια.
|