Καλημέρα, απλα βαζουμε σε υπολογιστες ελαστικων την αρχικη διασταση και μετα τι θελουμε και βλέπουμε ότι είναι ποιο κοντα σε εκεινα στην συνολικη διαμετρο ροδας κτλ.
Και εμενα κλεβει πολύ το κοντερ αλλα προς τα κατω.
Πχ στα 100 είναι 90χλμ πραγματικα και μετα γινονται διπλα τα πραγματα δλδ τα 140χλμ είναι 120χλμ και στα 180 είναι 160 και ετσι παει.
Ετσι ο κοφτης τελικης που είναι 187χλμ πραγματικα που εχει η ECU στο κοντερ εχω στο σχεδόν 210χλμ.
Με το ιδιο μοτερ και σασμαν στο σταρλετ με 185/55/14 ο κοφτης τελικης βαραγε στα 180χλμ στο κοντερ!!!
Οποτε βλέπουμε τι μας βολευει και συμφερει και κρινουμε, εγω το πρωτο κριτηριο είναι και οι τιμες, τα 195/50/15 πχ είναι τα ποιο φτηνα σε 15αρες, εχει και με 45% και με 55 και εχω δει και 60, ισως να εχει και 65% προφιλ.
Επισης το χωνω και σε στροφες οποτε κατι παραπανω από 50% δεν λεει με τιποτα, θα εχει επικινδυνο μαγουλιασμα.
Το βλεπω και λάστιχα γιατι τρωω τα πλαινα ποιο ψηλα και οποιος τα βλεπει λεει το χωνεις στις στροφες ε?
Ενώ το 45αρι που το εχω δει σε φιλο είναι ποιο καλο, αλλα μεγαλωνει αρκετα τα κενα σε θολους, χωρις χαμήλωμα φαινεται εντελως αηδια.
Επισης οσο ανεβάζουμε μετα το προφιλ παιρνει υψος το αμαξωμα από τον δρομο οποτε χανουμε σε αεροδυναμικη αλλα όμως μικραινει το κενο στους θολους και δειχνει ποιο ομορφο, ειδικα με χαμήλωμα και τονισαμε και το θεμα ανεσης οσο παραπανω προφιλ λιγοτερο κοπανημα ειδικα σε χωματόδρομους αν πηγαίνουμε και χαλια δρομους γενικοτερα.
185 σε 15αρες!!!! πρωτη φορα το ακουω! θα μας τρελανει η Toyota...
|