Για τα πίσω AGX στην Ε12 αρκεί να γονατίσεις και να απλώσεις το χέρι, δεν είναι ιδιαίτερος κόπος ούτε λερώνεσαι. Δεν το κάνεις και κάθε μέρα αυτό βέβαια.
Γενικά έχω δει όλα τα μαγαζιά να προτείνουν 12ιντσα subwoofer και 1000άρηδες ενισχυτές, λες και θα ακούς στα 140dB ή θα κατεβαίνεις σε διαγωνισμούς ξέρωγω.. και όποτε έχω μπει σε τέτοιο αμάξι, πραγματικά δεν έχω απολαύσει μουσική. Εντυπωσιακό μεν να νιώθεις τον αέρα (και να τρίζουν όλα) αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ποιος ο λόγος να βάλεις κτήνος sub και να το δουλεύεις με -20dB προενίσχυση; Βάλε κάποιο που απλά να καλύπτει στα watt τον ήχο που έχεις ήδη.
Αν παίζεις FLAC ή έστω σωστά mp3 από σωστά RIP, δεν χρειάζεσαι ούτε EQ, ούτε την βλακεία το loudness που βαράει προενίσχυση αβέρτα σε όλες τις συχνότητες. Ο χρυσός κανόνας στον ήχο είναι less is more.
Το Pioneer εγώ το πήρα από amazon.de, στα μισά λεφτά από όσο κοστίζει στην Ελλάδα. Αν θέλεις σου δίνω το link. Έκανε περίπου 5 μέρες να έρθει συστημένο στο σπίτι με DHL και tracking number σε όλη την πορεία του.
|