καλησπέρα, επειδη δεν μου αρεσει να αφηνω μισες ιστοριες θα πω και την συνεχεια, αν και δεν ξερω ακομα αν εχει τελειωσει...
τελικα ειχα δικιο στο προηγουμενο ποστ, οντως υπηρχε τρυπα πολυ μικρη, πορος θα ελεγα στο σωληνακι που κανει την επιστροφη του παραφλου σωματος πεταλουδας στην βαση θερμοστατη.
Δυστυχως το σωληνακι αυτο πεφτει πανω σε αυτο του καλοριφερ που παει στην βαλβιδα (αυτη που ειναι σαν τριοδη) και ειναι πρεσαριστα, όπως και τα 2 της τουρμπινας και οχι αλουμινενια με αποτελεσμα με σκουριες να σαπιζουν και να τρυπανε.
Ετσι αλλαχτηκε η βαση θερμοστατη και διαπιστωθηκε οτι ειχε παθει ζημια και το σωμα του θερμοστατη που ειναι χαλκινο και δεν ανοιγε εντελως δλδ εμενε μερικως κλειστος και γιαυτο προφανως με ανηφορες κτλ ειχα θεμα.
Επειδη εχανε απο το σωληνακι εκει αυτος ειναι και ο λογος των φυσαλιδων γιατι πλεον δεν εχει, καθως και οτι δεν εκανε πληρως εξαερωση αλλα και εχανε πιεση και γιαυτο μαλλον αντεξε η φλαντζα και δεν εσκασε.
Ομως μετα απο αυτα ενω αλλαξε συμπεριφορα εντελως δλδ καμια σχεση με πριν σε ανηφορες δεν κανει τπτ, δεν κανει φυσαλιδες κτλ.
Οταν ειμαι πολυ ωρα ρελαντι πχ σε πολυ κινηση, χαμηλες ταχυτητες ή ακομα και σε φαναρια με κινηση ο δεικτης θερμοκρασιας τσιμπαγε λιγο σχεδον μισο ποντο πανω απο την μεση.
Καθεται λιγο ποιο κατω απο την μεση και πηγαινε μεχρι μισο ποιο το πολυ ποιο πανω απο αυτην, μολις ανοιγε το βεντιλατερ τοτε επεφτε.
Ετσι επειδη μιλησα και με αλλους μου εχουν πει οτι το ψυγειο δεν φτανει οταν εχεις Ε11 (στρογγυλοφαναρη) με 4EFTE και μεγαλο Intercooler μπροστα.
Εκτος οτι το ειπε ο μαστορας που καθαριζει ψυγεια ρωτησα και αλλα παιδια στο fb corollaclub που εχουν τετοιο αμαξι με τετοιο μοτερ.
Πηρα λοιπον ενα που κυκλοφορει παρα πολυ και ειναι κανονικα για Honda civic και αλλα μοντελα της Honda που ειναι 3σειρο αλλα ειναι μισου πλατους.
Εκτος οτι ειναι 3σειρο η καθε κυψελη ειναι ποιο μεγαλη σε μηκος απο το μαμα.
Επισης οτι ειναι μισο βοηθαει στο οτι το βεντιλατερ ψυχει ολο το ψυγειο, οχι οπως πριν που το μισο δεν ειχε!!! και οτι δεν ειναι πισω απο την τουρμπινα, ειναι λιγο στο downpipe βεβαια αλλα εκει ειναι ποιο καλα.
Το βεντιλατερ παρεμεινε το ιδιο.
Τωρα μετατροπες που θελει :
1. To κατω ρουξουνι το εχει αναποδα δλδ αριστερα οπως κοιταμε στο μοτερ.
Δεν μπορει να μπει γιατι βρισκει το κολαρο πανω στην βαση μηχανης και στο downpipe.
Το πηγα σε μηχανουργειο που κολανε και αλουμινια και με 30 ευρω το γυρισε απο την αλλη και ταπωσε την τρυπα.
2. Το βεντιλατερ το μαμα δεν ταιριαζει (εχω παρει αλλο μεταχ με 30 ευρω της Toyota οχι Denso απο αλλο μοντελο παλιοτερο και ειναι ποιο δυνατο απο το μαμα της Ε11) και πρεπει να κανουμε μοντες.
Εγω ειχα κατι λαμακια νομιζω για ηλεκτρομαγνητικες κλειδαριες ηταν και εκανα αποστατες με αυτα. Τελικα εφαγα ακυρο γιατι εβρισκε στην βαση μηχανης και δεν γυρνουσε!!!
ετσι επρεπε να παει ποιο ψηλα 3-4cm και τα αλλαξα παλι.
Εκοψα αρκετα πλαστικα, κοψε ραψε τελικα χωρεσε.
3. Η κατω βαση ψυγειου η αριστερη πρεπει να παει ποιο δεξια και δεν εχει εκει τρυπες τπτ. Τελικα εκανα μια τρυπα καθετη στο χειλάκι (οριζοντια μπορει να τρυπουσα την σωληνα AC) και η αλλη μιση παταει πανω στην γεφυρα.
4. Το πανω μερος επισης θελει κατι να κανουμε εχει απλα ενα στρογγυλο εξωγκομα οποτε πηρα το ενα παλιο στηριγμα ψυγειου εκοψα την ακρη του, εκανα μια τρυπα, εβαλα και λαστιχο απο κατω για κραδασμους και εβαλα αυτο.
Αφου τελειωσα λοιπον το Σαββατο καπου το απογευμα η χαρα μου δεν κρατησε για πολυ....
μολις εβαλα παραφλου μεσα αρχισε να σταζει απο την κολληση στο ρουξουνι!!!
τελικα ειχε πορο!
πηρα τηλ στον κινητο τον μαστορα του την ειπα εννοειτε και ειπε να το κολλησω με στοκο προσωρινα και να παω αυριο Δευτερα δλδ εκει μετα να το κολλησει.
Το κολλησα σημερα με σιδηροστοκο ολα καλα.
Οπως ειδα λοιπον δεν εκανε τα ιδια με πριν ειχε σημαντικη διαφορα θα ελεγα.
Σε 2-3 σημεια στην διαδρομη απο Νεα Μακρη-Διονυσο στην αρχη νομιζα οτι σηκωσε λιγο η βελονα αλλα ηταν τοσο μικρη η διαφορα μιλαμε χιλιοστα του μισου ποντου που ελεγα πριν που δεν ειμαι καν σιγουρος!
παντως στα σημεια που πριν ανεβαζε που ειχε ολο κινηση τιποτα δεν εκανε.
Μαλιστα εκανα και προσπεραση σε ανηφορα με πιεση 0.25 (ναι θελουμε και συμπλεκτη αλλιως!!!) και αρκετες στροφες και ουτε καν κουνηθηκε η βελονα.
Ομως στην Ε.Ο εβλεπα ποιο μεγαλες θερμοκρασιες στο ψηφιακο απο οτι με εχει συνηθισει και οκ ναι μετραει λαθος παραπανω δλδ, αλλα τις διαφορες (μεταβολες δλδ) τις πιανει.
Δλδ αν βλεπω 100 μπορει να ειναι 90, αλλα οταν παει 130 τοτε θα ανεβει η βελονα, οι διαφορες ηταν καπου 10 βαθμοι αλλα μπορει γιατι σημερα ειχε παραπανω ζεστη απο την προηγουμενη Κυριακη!
Επισης να πω οτι μετα την αλλαγη βασης θερμοστατη μπηκε στην μαμα θεση ο αισθητηρας θερμοκρασιας ταμπλο και στην αναμονη που εχει σε 3/8" με συστολη σε 1/4" και αλλη μια σε 1/8" μπηκε εκει το ψηφιακο οργανο για να μην εχω κολαρο κομμενο και με ΤΑΦ για τον αισθητηρα.
Αυτα για την ωρα ας ελπισουμε να μην εχει αλλα θεματα αλλιως σημαινει οτι ειναι στην κεφαλη το προβλημα.
Το ψυγειο αυτο ειναι για πολλα αλογα το εχουνε αμαξια και πανω απο 500-600 αλογα εχω δει αλλα και παρα πολλα 4EFTE με ενα σκασμο αλογα και μεγαλες τουρμπινες.
Φωτογραφιες οταν θα εχω χρονο (sorry not today....)
και τα σχετικα με το ψυγειο παλι οταν θα εχω χρονο θα γινει ενα how to tutorial στην γνωσιακη βαση δεδομενων για οποιον ενδιαφερεται να βαλει στην Ε11.
Ξεχασα να πω ότι επισης πλεον (αφου δλδ αλλαχτηκε θερμοστάτης και βαση του) δεν χοχλακιζουν (βραζουν τα νερα) πριν το εκανε και με κρυο ακομα και πρωι!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 06-11-18 στις 06:24.
|