Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #444  
Παλιά 10-10-18, 19:35
Το avatar του χρήστη tsavman
tsavman Offline:
Πορωμένο Μέλος
 
Εγγραφή: 17-06-2011
Μοντέλο: Ε12 2004, 1.x
Ηλικία: 40 male
Μηνύματα: 717
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 229
tsavman είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Long due post, αλλά νομίζω δικαιολογημένα.
(TLDR; scroll down for pics)

Αρχικά να αναφέρω πως εδώ και καιρό σκεφτόμουν μια αναβάθμιση στον ήχο του αυτοκινήτου, ιδανικά συνδυάζοντας το ένα χόμπι της ενασχόλησης με την τεχνολογία με το άλλο χόμπι της μουσικής. Όντας ερασιτέχνης μουσικός, δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με το multimedia κομμάτι του αυτοκινήτου που αποτελούταν από το εργοστασιακό Radio/CD παρέα με ένα mp3 player τύπου x-carlink για συνδεσιμότητα USB/SD/BT. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως εδώ και χρόνια κοιτούσα για άλλες λύσεις, αλλά κάπου με φρέναραν κάποια πράγματα. Πηγή 2DΙΝ δεν ήθελα να βάλω μαζί με κάποιο πλαίσιο, γιατί δεν μου άρεσε ο τρόπος που κάθεται αυτή στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Αλλαγή σε πηγή 1DIN οπτικά μου φαινόταν καλύτερη, αλλά από την άλλη εν έτει 2018 ζητάς κάτι παραπάνω από μια LCD οθονούλα 16 χαρακτήρων. Στα διάφορα κινεζομάγαζα (αλλά και τελευταία στην Ελλάδα) έβρισκα κάποιες πηγές “OEM” εμφάνισης, αλλά είτε δεν με έπειθαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, είτε το κατάστημα φαινόταν sketchy, είτε υπήρχε ο κίνδυνος του τελωνείου, για ένα μηχάνημα που μπορεί να φτάσει χαλασμένο και..άντε βγάλε άκρη.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε άρχισαν να πέφτουν στην αντίληψή μου κάποιες πηγές σαν και αυτές με αξιόλογα χαρακτηριστικά, όπως android 8, 4 GB ram, IPS οθόνες υψηλής (για τα δεδομένα) ανάλυσης και το ενδιαφέρον μου αναθερμάνθηκε. Έλα όμως που δεν ήταν αρκετό αυτό. Ήθελα το κάτι παραπάνω. Και δωσ’του xda-developers, aliexpress, amazon και μπρος-πίσω μέχρι να καταλήξω στο επιθυμητό setup. Και κατέληξα.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε στις αρχές Σεπτέμβρη. Παραγγέλθηκε λοιπόν οθόνη 7’’ ΟΕΜ look. Επιπλέον μπήκε LTE modem/wi-fi router για ανεξάρτητη σύνδεση της πηγής στο internet ώστε να μην βασίζεται σε δημιουργία hot-spot από το κινητό τηλέφωνο, και για σύνδεση άλλων συσκευών επάνω του. Μπήκε επίσης σύστημα ελέγχου πίεσης-θερμοκρασίας ελαστικών με απεικόνιση απευθείας στην οθόνη της πηγής, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας.
Στα του ήχου επέλεξα ηχεία της Hertz και για να γεμίσω τα “χαμηλά” αποφάσισα να βάλω μικρό ενεργό subwoofer κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Δεν ήθελα με τίποτα να μπει μπαούλο στο πορτ-μπαγκάζ, ούτε να μπλέξω με ενισχυτές, μόνο και μόνο για να τρίζει το αμάξι από τα μπάσα. Τα 4x50w RMS ισχύος της πηγής και οι έξοδοι RCA έκαναν αυτή την υλοποίηση πιο εύκολη. Προμηθεύτηκα επίσης νέες ενισχυμένες βάσεις ηχείων καθώς και φύλλα ηχομόνωσης της Silent Coat, με σκοπό αυτά να μπούνε μεταξύ της βάσης των ηχείων και του φύλλου λαμαρίνας της πόρτας, αλλά και να γεμίσω τα κενά αυτής ώστε να μη δημιουργούνται ηχητικές αντανακλάσεις και πιθανώς να μειώσω λίγο τον εξωτερικό θόρυβο από την κύλιση του αυτοκινήτου.

Συνολικά λοιπόν, χρησιμοποιήθηκαν τα εξής:

• ΟΕΜ look android headunit με Android 8, 4GB RAM και IPS οθόνη 1024*600
• HUAWEI E8372 LTE modem / wi-fi router
• TPMS αισθητήρες (εξωτερικοί) με δέκτη συμβατό με android
• Κάμερα οπισθοπορείας με nightvision και μετρητή απόστασης
• Ηχεία Hertz Dieci System DSK 165.3
• Ηχεία Hertz Dieci DCX 170.3
• Subwoofer Pioneer TS-WX130EA
• Ηχομόνωση της Silent Coat

Η εγκατάσταση έγινε από δύο τεχνικούς σε εξαιρετικά εξειδικευμένο κατάστημα ήχου στη Θεσσαλονίκη, και διήρκεσε περίπου 7 ώρες, με περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια από όση θα μπορούσα να απαιτήσω ακόμα και εγώ ο ίδιος. Με την ευκαιρία αντικαταστάθηκε και το πλαίσιο των αεραγωγών το οποίο είχε σπάσει παλαιότερα σε αλλαγή πυροκροτητή αερόσακου συνοδηγού σε γνωστή αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη, και έγιναν και διάφορα μερεμέτια και καθαριότητες σε δυσπρόσιτα σημεία.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Το πακέτο:


Τα ηλεκτρονικά:


Τα ηχεία:


Το subwoofer:


To TPMS:


To TPMS σε λειτουργία:


H κάμερα:


Η εγκατάσταση της κάμερας:


Η κάμερα σε λειτουργία:


Επί το έργον (ηχομόνωση):


Σε χαλαρή βόλτα:


Ευχαριστώ που το διαβάσατε
Απάντηση με παράθεση