Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsavman
Το όργανο μετράει θερμοκρασία υγρού, αν βράζει ή/και έχεις αέρα λογικό να μην κουνηθεί η βελόνα καθόλου, αν όχι να δείχνει χαμηλότερη θερμοκρασία από το φυσιολογικό.
|
εχω και ψηφιακο οργανο αλλα συμφωνα με οσες μετρησεις εχουμε κανει με διαφορα οργανα τελικα για καποιον λογο δειχνει 10 βαθμους πανω.
Το εχω δοκιμασει και με αισθητηρα στην βαση θερμοστατη με ενα καλωδιο, και με 2 καλωδια αισθητηρα με ανταπτορα αλουμινιου ΤΑΦ στο πανω κολαρο του ψυγειου νερου, το δευτερο εχω τωρα που ειναι το σωστο και παλι τα ιδια δειχνει οποτε δεν ειναι θεμα αισθητηρα ή θεσης.
Οταν αρχισει να ανεβαινει η βελονα συνηθως το οργανο δειχνει 140 που ειναι 130 πραγματικα.
Επειδη ομως εχει σπασει ο αισθητηρας στην βαση θερμοστατη στην μαμα θεση γιατι τον αλλαξα και δεν βγηκε τελικα....ειχε μια αναμονη η βαση του 4EFTE ποιο πριν και με 2 συστολες μπηκε εκει, δλδ συστολη αμερικης ορειχαλκινη απο 3/8" σε 1/4" και μετά δευτερη απο 1/4" σε 1/8" που ειναι ο αισθητήρας για το όργανο θερμοκρασίας στο ταμπλό.
Απο τοτε η βελονα δεν δειχνει στην μεση αλλα λιγο ποιο χαμηλα. Οποτε παιζει να μην μετραει σωστα εντελως, δλδ να αργεί να ανέβει και ίσως να δείχνει ποιο χαμηλά.
Παντως εχω ηδη παραγγειλει νεα βαση και θερμοστατη οποτε θα μπει και παλι στην μαμα θεση.
Επειδή όμως ο καιρός κρύωσε και τώρα κάνω θέρμανση σπίτι δεν παω δουλεια αυτες τις μερες, οποτε πρεπει ΠΡΩΤΑ να δω τις θερμοκρασιες με αυτον τον καιρο και ΜΕΤΑ να αλλαχτει η βαση αλλιως δεν θα ξερω αν φτιαχτηκε ή οχι το προβλημα.
Και τελικα ετσι την πατησα και με το ψυγειο, γιατι το αλλαξα τον Ιουνιο που ολο εβρεχε! ετσι νομιζα οτι το προβλημα εφτιαξε γιατι ειχα ποιο χαμηλες θερμοκρασιες, οταν εβαλα το μεγαλο IC μπροστα ανεβηκαν αλλα εκεινη την μερα καθως και μετα ειχε καυσωνες και μεγαλες θερμοκρασιες χωρις βροχες!!! Μαλιστα την μερα που εφυγα Κυριακη απο Διονυσο σε ανηφορα ειχε πολυ μεγαλο καυσωνα με μεγαλη κινηση και γιαυτο και ανεβασε πολυ. Και να μην το ειχα αλλαξει το ιδιο παλι θα ειχε γινει δλδ!!!
Το συμπερασμα : νομιζα οτι εκοψε το ψυγειο νερου επειδη μειωθηκε η ροη αερα πανω του και οτι δεν φτανει τωρα, κατι που το ειπε και αυτος ο ψυγειας και ειπε να φτιαξει αλλο επειδη εβαλα μεγαλο IC μπροστα.
Γιαυτο πρεπει να κανουμε τις αλλαγες δοκιμων με ιδιες θερμοκρασιες περιβαλλοντος αλλιως δεν θα μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα.
Οι φυσαλιδες στο παραφλου δεν σημαινει απαραιτητα φλαντζα οτι δλδ πανε τα καυσαερια στο παραφλου, γιατι καταρχην τοτε θα ειχαμε και αλλα συμπτωματα οπως το επαθα την πρωτη φορα.
Μπορει να χανουμε απο καπου επειδη υπάρχει εστω μια μικρη τρυπα, οπως ειπα το επαθε και αλλος, πχ τρυπουλα πολυ μικρη πορος στην βαση θερμοστατη, στο καλοριφερ κτλ.
Σημαινει οτι απο καπου παιρνει αερα το κυκλωμα.
Οπως και αν εχουμε βουλωματα δεν κανει καλη εξαερωση αυτο ειπε και ο ψυγειάς, και γιαυτο μενει αερας στο κυκλωμα, αυτο απο μονο του σημαινει φυσαλιδες και αυξηση θερμοκρασιας.