Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi
Νικηφορε, καθεσαι και ασχολεισαι, αναλωνεις το χρονο σου, το χρημα σου, και εισαι κατω απο ενα καπω στις μουτζουρες για μαλακιες αλλων...Στουμπωσε το ψυγειο, δε βγαζει τον ανηφορο, ανεβηκε 10 βαθμους επεσε 10 βαθμους, σημερα ειχε δροσια και πηγαινε αυριο με τη ζεστη δε θα παει, θα του λυγισω το καπω, θα του στραβωσω το ψυγειο, θα θα θα...Γιατι ρε φιλε? Για ποιο λογο να τυρανιεσαι? Για μαλακια αλλονων? Ακου τι θα κανεις...
Παιρνεις το αυτοκινητο και πας στο συνεργειο που σου εφτιαξε τη φλατζα. Βαζεις μεσα τον μαστορα και τον κανεις βολτα για να δει και ο ιδιος οτι το αυτοκινητο γαμηθηκε, και του λες: "Πριν σου φερω το αυτοκινητο, τετοια προβληματα δεν ειχε ποτε. Δεν ξερω τι θα κανεις και τι προβλημα εχει, αλλα ανελαβε τις ευθυνες σου ως επαγγελματιας και ΦΤΙΑΞΕ τη περιουσια που μου καταστρεψες, γιατι πλεον με εκανες να μην εχω αυτοκινητο"
Του πετας τα κλειδια και φευγεις.-
Εκτος, εαν καθεσαι εσυ και ολο το σκαλιζεις και το χαλας το αυτοκινητο. Γιατι εγω στην οικογενεια μου εχουμε 3 κορολα τα τελευταια 30 χρονια.
Εκτος απο τα σερβις τους, δε μας εχει προβληματισει ποτε τιποτα αλλο, παρα πολυ σπανια...Θερμοκρασια δεν εχει ανεβει ποτε ρε φιλε ακομη και στο παλιο με τα 450.000χλμ που πηγαινα καλοκαιρι με 45βαθμους διακοπες Αθηνα-Πρεβεζα χωρις σταση με 4 ατομα, 2 σκυλια, φουλ αιρ κοντισιον και αποσκευες στην οροφη.
Αυτα τα προβληματα που περιγραφεις ειναι κουφα, εντελως κουφα και κουλα, ποσο μαλλον για TOYOTA.
|
Κοιτα δυστυχως δεν ειναι ακριβως ετσι...
γιατι εχουν γινει βλακειες απο εμενα πριν και το ενα φερνει το αλλο.
Αμα πχ ειναι βουλωμενο το κυκλωμα φταιει αυτος που αλλαξε την φλαντζα?
Του τα εχω πει και δεν ηξερε τι να πει δλδ τι να κανω? να αφησω εκει το αμαξι κανα μηνα? ειναι αμαξι καθημερινης χρησης και δεν παιζει να μεινω χωρις αμαξι ουτε για 2-3 μερες.
Καταρχην μην κανεις ασχετες και ανομοιες συγκρισεις, αλλο ενα αμαξι εργοστασιακο μαμα και αλλο με αλλαγες ειδικα με αλλο μοτερ που ηταν απο ποιο ελαφρια καροτσα, ειχε αεραγωγο στο καπο, ειχε το ιντερκουλερ απο πανω και αλλα. Οποτε μην ξαναδω τετοιες συγκρισεις! ρωτησα στο fb στο corollaclub και μιλησα με ατομα με ιδιο αμαξι, ιδιο μοτερ, μαμα ψυγειο νερου και μπροστινο ιντερκουλερ για να βγαλω συμπερασματα.
Δυστυχως εχω κανει βλακειες που δεν φταιει ο μαστορας και απο εκει πιανεται αυτος τωρα.
1. Το ψυγειο αλλαχτηκε απο τον ιδιο τον Σεπτ 2017, πως τον Ιουνιο 2018 που το αλλαξα εγω, απο τις 64 κυψελες που εχει, βρεθηκαν μονο 20 να ειναι μεχρι κατω και ολες οι αλλες βουλωμενες αυτος το εκανε αυτο?
2. Εβαλα 3 φορες καθαριστικα υγρα που λεει αυτος οτι ΔΕΝ επρεπε γιατι επειδη καποτε ειχα βαλει νερο μερικες μερες εκανε μεσα σκουρια και με αυτα εκανε τα βουλωματα.
3. Στις δοκιμες για τα προβληματα θερμοκρασιων εβαζα διαφορα παραφλου και μπερδευτηκαν χρωματα και χημικα και εγινε της ποπης.
4. Η αντλια νερου οταν ερωτηθηκα αν ειναι ΟΚ, ειπα οτι την αλλαξα το 2015 και ετσι δεν αλλαχτηκε ειτε μαζι με το ψυγειο τον Σεπτ 2017, ειτε τον Ιανουαριο 2018 που αλλαχτηκε η φλατζα και τον Μαιο 2018 ανακαλυψα οτι ειχε ηλεκτρολυθει και ειχε μεινει χωρις κανενα πτερυγιο!!! Αυτος φρταιει που δεν αλλαχτηκε ή εγω που βιαζομουνα και δεν του ειπα να την αλλαξει? με ρωτησε ή οχι αν εχει αλλαχτει?
Το καταλαβαινεις οτι απο τον Ιανουαριο 2018 που αλλαχτηκε η φλαντζα σημαινει οτι μαλλον ειχα απο τοτε βουλωμενο ψυγειο και αντλια που δεν ειχε φτερα!!???? οποτε υποθετικα μπορει να πει καποιος οτι τοτε ξαναρπαξε η φλαντζα????
Οπως καταλαβαινεις δεν μπορεις να αποδειξεις οτι τα προβληματα ειναι απο την φλαντζα γιατι απλα μαλλον δεν ειναι!!!! και ακομα και να ειναι για τα αλλα ΔΕΝ ευθυνεται αυτος!
Ομως δεν εχω κανενα συμπτωμα αλλο οτι φταιει αυτη!
Δεν ειναι ολα τα πραγματα μαυρο ή ασπρο εχει και αλλα χρωματα!
Και επειδη ειναι φιλος χρονια δεν μπορω ουτε να του την πω αγρια γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν φταιει αυτος, αλλα ουτε θελω να γινω κακος ή να μην μιλαμε. Για τα παραπανω στα νουμερα αυτος φταιει?
Ασε που μου φυλαγε το σασμαν του σταρλετ στο υπογειο 10 χρονια και μου το εδωσε ενω του ειχα πει να το πεταξει τοτε!!!!
επισης μου βρηκε ζημια στο σασμαν με χρεωση 50 ευρω οταν η Toyota ελεγε οτι εχει σπασει διαφορικο!!!! και ζητουσε 1800 ευρω....τι αλλο να πω δηλαδη?
Η βαση θερμοστατη πχ ειναι εντελως σαπια. Μεχρι κομματια απο τα σωληνακια εχουν φυγει απο τις σκουριες.
Ο βοηθος του μου ειχε πει απο την αρχη σχεδον οτι θα ειναι βουλωμενο το ψυγειο μου και το καλοριφερ και δεν τα ειχα τσεκαρει και τελικα ειχε δικιο!!!
Ναι εκανα βλακειες τοτε και εγιναν αυτα, δεν μπορω ομως να τα φορτωσω ολα αυτα στον αλλον επειδη ισως αυτα να οδηγησαν στο καψιμο της φλαντζας αφου ανοιξε το ψυγειο απο την πιεση στο κυκλωμα οπως μου λενε οχι μονο αυτος αλλα και ο ψυγειάς το ειπε.
Τωρα εχω παραγγειλει νεα βαση θερμοστατη και θερμοστατη 82 βαθμων με τσιμουχα ολα γνησια εννοειτε δεν εχει βαση αλλη αλλωστε, να αλλαξει η σαπιλα γιατι στο 4EFTE εχει πανω 6 σωληνακια αυτη!!! και ειμαι σιγουρος οτι προκαλει εμφραξη και ισως να φταιει και για το προβλημα.
Το αλλο ειναι οτι το καλοριφερ ειναι βουλωμενο ακομα, και ο μαστορας που το καθαρισε το ειπε αλλα και ποσο καθαρισε 100%?
Χτες βρηκα ενα παλικαρι απο το fb με ιδιο αμαξι και ιδια πραγματα και ειχε φυσαλιδες και αυτος στο παραφλου αλλα ΔΕΝ ανεβαζε θερμοκρασια ο δεικτης του.
Ηταν 2 προβληματα, τρυπα σε σωληνακι στην βαση θερμοστατη και πρεσαραν αλλα σωληνακια, και ειχε βουλωμενο καλοριφερ το οποιο και τελικα τρυπησε και επαιρνε αερα.
Σχετικα με την θερμοκρασια τωρα το μαμα οργανο θελει καποια θερμοκρασια για να το καταλαβεις, αν δεν ανοιγεις το καπο μπορει να βραζει νερα οπως εκανε σε εμενα αλλα η βελονα ΝΑ ΜΗΝ ανεβαινει!!!
θελει ποιο μεγαλη θερμοκρασια για να αρχισει να ανεβαινει. Οποτε αυτος ειπε οτι δεν ειχε δει την βελονα να ανεβαινει, αλλα ειπε πως σε ανηφορες με A/C ανεβαζε λιγακι!
Γιαυτο λεω οτι συγκρισεις πρεπει να γινονται ΜΟΝΟ με ΙΔΙΑ αμαξια και οχι με οτι νανε!!!!
Τελος θα ξαναπω ξανα οποιος δεν εχει καποια λυση να προτεινει, να μην γραφει καλυτερα...
Δεν ειναι λυση αυτα που λες.
Αν ξαναδω ποστ σε αυτο το υφος και με βρισιες μεσα θα σβηνεται χωρις καμια απολυτως προειδοποιηση....δεν θα το ξαναπω δευτερη φορα!
Το θεμα το εκανα περισσοτερο κατοπιν παροτρυνση απο τον Φανη για να δειξουμε διαφορα να μαθει και κανεις αλλος τιποτα.
Στην αρχη μαλιστα που το ειχα κανει το ειχα διαγραψει μετα. Αν ειναι να λεμε βλακειες θα το διαγραψω και παλι μια και καλη....