ολα τα αμορτισερ καταπονουνται περισσοτερο σε χαμηλωμα απο οτι με μαμα ελατηρια σε υψος, ασχετως αν σου λενε οτι κανουν και για χαμηλωμα. Ο λογος ειναι οτι καθεται ποιο μεσα το εμβολο και κανει μικροτερη διαδρομη και ετσι ζοριζεται περισσοτερο η βαλβιδα και οτι αλλο εχει μεσα, καθως αν εχουμε και πολυ χαμηλωμα ρισκαρουμε και ζημιες οπως σπασιμο βασης αμορτισερ, το εχω παθει! να κοπει το bump stop και αλλα τετοια. Μου εχει τυχει επισης να εχω πολλα ατομα ομως μεσα στο αμαξι και να πεσω σε μεγαλη λακουβα και να στραβωσει το αμορτισερ! σε σημειο που να εχω πισω σε αυτο -1,5 μοιρα αρνητικη καμπερ ενω το αλλο ειχε μολις -0.5.
Απο την διπλη εμπειρια μου πχ σε koni sport κιτρινα και λεω διπλη γιατι τα ειχα και σε starlet GT ep82 αλλα και μετα σε corolla E11 μεχρι και σημερα, ειδα οτι ενω ειναι και για χαμηλωμα, αντεχουν πολυ περισσοτερο με μαμα ελατηρια σε υψος και εχεις μαλιστα παρα πολυ καλα κρατηματα. Για πισω με βοηθητικα της MAD ειναι απλα απολαυση δεν εχεις καν κλισεις.
Οταν τα ειχα χαμηλωμενα με eibach pro kit 3,5cm μου χαλαγαν πολυ συχνα και ειπε ο μαστορας να βαλω μαμα ελατηρια να βρω την υγεια μου, και δεν τα ειχα τερμα σκληρα στην μεση ηταν.
Με μαμα ελατηρια στην Ε11 μπροστα 6χρονια τωρα μια χαρα, και τα πισω 5 χρονια, επισκευαστηκαν και τωρα με ελατηρια βοηθητικα.
Καλα τα kyb exgel-g οσες φορες τα ειχα χαμηλωμενα για πεταμα απλα, ουτε καλα κρατηματα και βαρανε πολυ και δεν αντεχουν καθολου στον χρονο.
Τα αλλα που αναφερθηκαν δεν επισκευαζονται ομως και με λιγα ευρω παραπανω παιρνουμε koni sport επισκευασιμα επισημα και ρυθμιζομενης σκληροτητας, μπορουν επισης να συνδυαστουν με ενα kit της eibach (ground control kit) και να γινουν στενοπιατελα με ρυθμιση και σε υψος, βεβαια αν ειναι να τα παρουμε ολα μαζι μαλλον ξεπερναμε τα 800 ευρω και ισως σε αυτη την τιμη μπορουμε να βρουμε μια φτηνη colovers αναρτηση.
Για οσους ενδιαφερονται ειτε για το κιτ αυτο, ειτε για ελατηρια πισω βοηθητικα εχω ηδη κανει τα αντιστοιχα θεματα στο τοπικ της Ε11.
Τα AGX δεν αξιζουν τα εχω και ειδα, και βασικα δεν εχουν χαλασει, τα εχω ακομα για καβατζα και τα βαζω αμα θελω να παω για επισκευη τα κονι.
κατωτερα στα παντα σε σχεση με τα κονι και υπερβολικα ακριβα....650 το 2008 και το 2011 η Toyota μου τα ειπε 850!!!!!
τα κονι το 2011 τα πηρα 460 και τα εβαλα μονος μου. Εχω τουτοριαλ στο γνωστο μερος του forum.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 18-05-17 στις 21:21.
|