Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-04-17, 18:00
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1038
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
καλησπέρα, χρονια πολλα, Αληθώς Ανέστη.

Κοιτα να δεις ΟΛΑ τα απλα αμορτισερ, απλα λεμε αυτα με τα πιατελα που βαζεις απεξω ελατηρια και οχι στενοπιατελα τυπου coilovers, οταν τα χαμηλωνεις τοτε μειωνεις την διαδρομη τους, το αποτελεσμα ειναι να χαλανε ποιο γρηγορα. Οταν μειωνεις διαδρομη σημαινει οτι χτυπανε κιολας στα ακρα τους, επισης μπορει να γινει ζημια σε περιπτωση μεγαλων λακουβων και αλλου οπως πχ στα top mounts, στα bump stops να κοβωνται, να ραγισει ζαντα σε ακραιες οπως περιπτωσεις κτλ.
Πολλα αμορτισερ ο κατασκευαστης τα φτιαχνει με την προοπτικη να αντεχουν χαμηλωμα πχ kyb ultra SR, Koni sport και αλλα.
Η εμπειρια μου εδειξε οτι πχ τα kyb excel-G που δεν ειναι για χαμηλωμα ΔΕΝ αντεχουν και χαλανε πολυ ποιο γρηγορα.
Τα koni sport χαλανε επισης ποιο γρηγορα αλλα ειναι επισκευασιμα ομως. Επειδη ρυθμιζεται η σκληροτητα αν τα εχουμε ποιο μαλακά αντεχουν περισσοτερο.
Τα kyb AGX η αντιπροσωπεια μου εχει πει δεν ειναι για χαμηλωμα, τα ειχα χαμηλωσει και εγιναν βαρκα μπορει να εφταιγαν και τα ελατηρια βεβαια.
Αυτα που λες ειναι πολυ απλα αμορτισερ τυπικα, θα σου χαλασουν αρκετα ποιο γρηγορα απο οτι αμα ειναι με μαμα ελατηρια σε υψος.
αν θες κατι ποιο φτηνο και για χαμηλωμα προτεινω kyb Utra SR και παλι ειναι ακριβα σε σχεση με απλα αμορτισερ πχ απο τα kyb excel - G και ακομα καλυτερα koni sport κιτρινα που ειναι πληρως επισκευασιμα αλλα και ρυθμιζομενης σκληροτητας.
Επισης υπαρχει κιτ ελατηριων στενων της Eibach που μπορεις να τα κανεις στενοπιατελα και με ρυθμιση καθ' υψος.
Αφου τα εχεις κανε το και οταν χαλασουν παιρνεις καλυτερα.
αυτο με την πιεση λαδιου δεν καταλαβα τι ειναι!

εγω παντως πλεον δεν ασχολουμε με χαμηλωματα, θελω ποιο ψηλο το αμαξι για να μην βρισκει κατω, να χωραω και εγω απο κατω, να κανω δουλειες χωρις να το σηκωνω!!! ειμαι αδυνατος slim γιαυτο...:Ppp
και επισης εχω koni sport μπροστα, πισω agx kyb προς το παρον (εχω και πισω koni sport αλλα τα εχω βγαλει για να τα κανω ποιο μαλακά) και με ελατηρια βοηθητικα της MAD που εχει σηκωσει τον κολο 2cm πανω και δεν παιρνει και κλισεις το πισω μερος.
Ελατηρια μπροστα απο καποιο AE111 4AGZE και πισω μαμα ελατηρια ΕΕ111. Με ολα αυτα δεν εχω καποιο προβλημα με κρατηματα, ισα ισα κρατανε αψογα για τα γουστα μου, μονο θεμα εμφανισης τα γνωστα μεγαλα κενα σε θολους, που πλεον μου εχει φυγει η ψυχολογια που ειχα δλδ να μην φαινονται κενα που ειχα καποτε ενα φοβερο κολλημα με αυτο!

Συγκριτικα θα πω οτι τα μπροστινα μου koni ειναι πλεον στα 6 χρονια και αντεχουν, ενω σε αλλο αμαξι με χαμηλωμα 3,5cm με eibach ελατηρια και στο μισο η ρυθμιση σκληροτητας ειχα παθει ζημια απο λακουβα σε ενα μπροστινο στους 15μηνες. Και μου ειχε τυχει να κοψω και bump stops και να χαλασω βαση αμορτισερ. Και επισκευες καθε λιγο και λιγακι!
Ο ιδιος ο μαστορας απο τοτε μου ειπε βαλε μαμα ελατηρια και δεν θα χαλανε σχεδον ποτε! και θα με θυμηθεις! τελικα ποσο δικιο ειχε!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 17-04-17 στις 18:13.
Απάντηση με παράθεση