Μιχάλη ο Δημήτρης έχει δίκιο! ξέρεις πόσα χρόνια εφαγα να ψαχνω γιατι δεν δουλευει???? κανεις δεν ηξερε! ειχα κανει καποτε και εγω ενα θεμα αμα το ψαξω τωρα να δουμε ημερομηνια ποτε βρηκα λυση πρεπει να ειναι 2 ισως και 3 χρονια μετα!!!! και εγω ρωτησα ηλεκτρολογους και δεν εβγαζα ακρη! ενας ηξερε μονο δεν λεω εδω ποιος και επειδη το ειχα φτιαξει σε αλλον και ειχε κανει βλακειες δεν με βοηθησε τελικα ειπε αμα θελω να του βρω πλεξουδα να μου τα φτιαξει ολα απο την αρχη, ειπε ομως οτι θελει μια μετατροπη ενα ηλεκτρονικο κυκλωμα χωρις ομως να πει περισσοτερα. Μου ειπε ομως οτι αμα καταφερω να βρω την πλακετα στροφομετρου απο μοντελο που εχει διανομεα τοτε θα παιζει. Δλδ για μενα απο 4A-FE 1600, οπου και αν πηγα μου λεγανε οτι ειναι απο 1600 και ηταν απο 1300!!!! το καταλαβαινα γιατι στην 1600 αυτη εχει ηλεκτρικο σημα στο κοντερ δεν ειναι δλδ με ντιζα!
μετα βρηκα εναν αλλον ηλεκτρολογο που πουλαγε ετοιμο καντραν, το πηρα και παλι δεν επαιζε! το πηγα πισω του λεω μαστορα δεν παιζει και μου εδωσε ενα καντραν απο starlet gt, λεει αφου πιανουν τα χερια σου αλλαξε την πλακετα μπορει να εχει καει. Τελικα ειδα πως το εκανε και εφτιαξα και ενα δευτερο, το λευκο το πουλησα. Με λιγα λογια ειχε ο ηλεκτρολογος μου βραχυκυκλωσει καπου το σημα και δεν επαιζε! τραβηξα καλωδιο απο απεξω! το βρηκα γιατι ενωσα απευθειας εκει την πλακετα και γειωση και ρευμα απο την μπαταρια!!! το σημα που παει στο στροφομετρο ειναι γειωση αλλα οπως εμαθα ειναι κατι σαν παλμικο (φαινεται μονο σε παλμογραφο) αν γειωθει με μια γειωση κοινη τοτε χανεται και το στροφομετρο δεν παιζει ετσι κι αλλιως, αυτο πρεπει να ειχε γινει στο δικο μου μετα.
Ξεχασα να πω πως εμενα ο μηχανικος-ηλεκτρολογος που μου εκανε την μετατροπη μου ειπε εξαρχης οτι το στροφομετρο ΔΕΝ θα δουλευει, μου ειπε τον λογο και ειπε οτι γινεται ηλεκτρονικη μετατροπη που δεν ξερει να την κανει πρεπει να ξερεις και απο ηλεκτρονικα, αλλα και δεν ειναι 100% αξιοπιστο μετα, ή να παρω απο την 1600 με το 4AFE αλλα ειναι δυσκολο να το βρεις και αυτος δεν ειχε. Γιαυτο ειχα βολευτει για πολυ καιρο με ενα εξωτερικο.
Και κατι αλλο, το καντραν που θες απο 1600 4AFE AE111 δλδ (αν υποθεσω οτι τελικα εισαι με διανομεα) δεν ειναι οπως εσενα η επενδυση πρεπει να βγαλεις βελονα να την αλλαξεις δλδ, γιατι το καντραν ειναι με ηλεκτρικο σημα και δεν μπορεις να το βαλεις ολοκληρο εκτος αν βρεις το κατω μερος που παει στο σασμαν και περασεις το καλωδιο να το κανεις δλδ με ηλεκτρικο σημα αντι με ντιζα, παντως εδω Αθηνα που εφαγα τον τοπο να το ψαχνω μου εδιναν της 1300αρας 4EFE EE111 οτι ειναι της 1600!!! και αλλοι ειχαν μονο απο Γιαπωνεζικα που δεν κανουν καν κιολας γιατι ειναι αλλιωτικα εκεινα τα levin κτλ δεν ειναι corolla το ταμπλο τους χωρια οτι ειναι δεξιοτιμονα και εχουν αλλα σουλουπια τα καντραν!!!! ετσι δεν βρεθηκε αλλη λυση εκτος απο την εγχειριση-μεταμοσχευση.
Αμα δεις και εδω
http://www.car.gr/parts/?ca=193&make...&sort=modified οι περισσοτεροι δεν λενε απο τι ειναι και δεν δειχνουν αν ειναι με ντιζα ή ηλεκτρικο σημα.
πχ αυτο εδω που δεν λεει
http://www.car.gr/parts/view/1871965/ ειναι με ντιζα αρα ειναι απο 4EFE 1300 και συνεπως δεν θα σου παιζει.
Μιχαλη το μοτερ σου εχει διανομεα σαν αυτο που εβαλα στην φωτο πριν? αν εχεις μια δικια σου φωτο ριχτην!