Να το ξεκαθαρίσουμε:
1) δεν είπα οτι ο 1.4 μπορει να γίνει downsize με turbo. Ομως μου λετε εσεις το αντιθετο! Και επειδή έχω ενα τετοιο μοτερ στην κατοχή μου ( 1.2 tce) ξέρω καλα την νοοτροπία του. Αν θελει καποιος 1.4 μαμα τον προκαλω και σε επιδοσεις και σε καταναλωση. Εχεις και λιγοτερη κατανάλωση και επιδόσεις. Αν το ανάγεις στα 1800 vs 1400 turbo σωστα ρυθμισμένου καταλαβαίνεις!
2) Είχα corolla με μοτερ 1.3 glanza και μου έκαιγε λιγότερο από ενα 1.4 vvti. και είχα ακριβώς τα 2πλασια άλογα!
3) το αυτοκίνητο του φίλου αν πρόκειται να προγραμματιστεί σωστα.. μπορει λοιπον να καιει σαν 1.4αρι και οταν τουρμπιζει να ναι σαν 20αρι? Ε ναι ρε μαγκες μπορει..! Το είχα και δεν θα σταματίσω να το λεω! Μπορει να γίνει και εκει πατάει το downsizing σαν φιλοσοφία και προχωράει παραπερα
4) Προσωπικά δεν εχω υπερκυβισμενο αλλα εχω φιλαρακι που το εφαγε με το κουταλι. Δεν λεω. δεν του έβγαλε ποτέ πρόβλημα, το έσκιζε όλη μέρα αλλά με το corolla μου που στην τελική έδωσα και τα μισά λεφτα και τον μετραγα για πλακα αλλά έκαιγα και λιγότερο. Το παραδεχόταν και ο ίδιος. Αλλά μην το πάμε εκει! Εγω σαν λογική και φιλοσοφια μιλάω οτι ενα 1.4 τούρμπο ΣΩΣΤΑ ρυθμισμένο μπορει να πηγαίνει σαν 1800 και οαν δεν το πατας να και σαν 1500 (για να μην πω 1400).
Οσο για τα μπεκ ισχυει αυτο που λες αλλά είναι επιλογή σου πότε και πόσο θα το τουρμπίσεις. Σκέψου οτι ακόμα και τα σταρλετακια τουρμπο του προηγούμενου αιώνα μέχρι το 0.3 δούλευα με μείγμα 14/1. Εκαιγαν? μεχρι το 0.3 και χαμηλες στροφές τίποτα!
Τεσπα δεν το συνεχιζω οποιος καταλαβε καταλαβε και βγάζει συμπεράσματα. μην το μπερδέψουμε το παλικάρι ας κάνει οτι νομίζει!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pete_Mpal_ : 24-09-15 στις 22:56.
|