Kαλησπέρα! το 5αρι σασμαν του starlet ep82 με το μοτερ 2Ε-Ε δλδ νομιζω οτι ειναι το ιδιο ακριβως με τoυ 4Ε-FE αλλα δεν ειμαι απολυτως σιγουρος, οσοι το εχουν δοκιμασει παντως απο γνωστους κτλ μου ειπαν οτι δεν αξιζει, το ιδιο και γνωστοι μηχανικοι, ολοι λενε του 4EFTE. Ναι ειναι ποιο κοντο καλο για εκκινησεις αλλα το μοτερ υποφερει με αυτο το σασμαν, δουλευει υψηλες στροφες για μεγαλυτερες ταχυτητες και δεν το αφηνει να πιανει πολλα χλμ, το οτι ειναι ποιο κοντο τουλαχιστον για τα γουστα μου ειναι παντελως αχρηστο.
Επειδη το μοτερ με το σασμαν του 4EFTE οπως ηταν μπηκαν στην corolla κουμπωμενα δεν εχω δοκιμασει το κοντο σασμαν στην corolla.
Aλλα εχω να πω απο τις εμπειριες μου σε ανοιγματα κτλ με αλλους οτι σε εκκινησεις ειμαι ολο μπροστα με σασμαν 4EFTE και 195/50/15 με οτι εχω ανοιξει, ολοι που ετυχαν να ειναι ποιο δυνατοι με επαιρναν μετα τα 120 στο κοντερ (100χλμ πραγματικα μου κλεβει πολλα το ρημαδι).
Και παλι σε αποτομες εκκινησεις σπινιαρω 1η, το σκεπτικο μου ηταν να ειμαι ανετος σε ταξιδια, χαμηλοτερη καταναλωση και σε καμια περιπτωση να μην "χαζοσπινιαρω" οπως γινοταν συνεχεια μεχρι και 3η στο starlet.
Ακομα και στην Ε.Ο εχω βαρεσει τωρα τελευταια κοφτες τελικες μερικες φορες και τα ρεπριζ μου φαινονται απιστευτα καλα και γρηγορα, φυσικα αμαξια με πολλα κυβικα λογω ροπης προφανως με φτανουν γρηγορα, αλλα το 200αρι στο κοντερ το φτανει παρα πολυ γρηγορα.
Στο starlet τωρα για να τα πω ολοκληρωμενα, ειχα 185/55/14 με το μαμα σασμαν το κοντο, εκεινη την περιοδο ακομα και με καινουρια τα λαστιχα σπινιαρε και η 3η χωρις καν συμπλεκταρισμα!!! (με τερμα τουρμπισματα απο 1η), φυσικα τα εκανα μπρος πισω αλλα δεν αντεξαν σχεδον ουτε 20.000χλμ! εγιναν για πεταμα!
μετα εβαλα σασμαν starlet GT με νεο δισκο-πλατο-ρουλεμαν γιατι το σασμαν το παλιο το εσπασα!!! και 185/60/14 και το αμαξι απλωνε απλα απιστευτα!!! το κοντο σασμαν δεν ελεγε με τπτ, μονο για εκκινησεις 0-100 σκοτωνε, σε ταξιδια υπεφερες! και γενικοτερα σε μεγαλες διαδρομες χωρις στασεις-φαναρια κτλ, ποσες φορες νομιζα οτι ειχα 4η και μετα βλεπω ειχα 5η και εψαχνα για αλλη μια ταχυτητα!!!!
φαντασου με τα πρωτα στα 200 στο κοντερ βαραγε κοφτη τελικης, με τα αλλα λαστιχα και το μακρυ το κοντερ γυρνουσε απο κατω και ο κοφτης δεν ξερω τι εγινε, μια φορα κοντεψα να το γυρισω αναποδα! δεν ειχα gps τοτε μαζι να μετρησω τα χλμ καντεμια!
Μεσα στην πολη το κοντο σασμαν μου την εσπαγε καθημερινα γιατι επρεπε να αλλαζω πολυ συχνα ταχυτητες και με κουραζε, επισης ειχε οντως μεγαλυτερη καταναλωση και νομιζω με διαφορα, αλλα φταιγανε και τα λαστιχα γιαυτο.
Με λιγα λογια ο καθενας αναλογα με το τι χρηση θελει να κανει διαλεγει και σασμαν. Αν θες να ανοιγει καλα το αμαξι σε χλμ θες το μακρυ ειδικα αν κανεις μεγαλες διαδρομες και ειδικα για ταξιδια, για μεσα στην πολη και μονο ενα κοντο σασμαν θα ηταν ισως προτιμοτερο χωρις φυσικα ουτε στο παραμικρο να μου λειπει. Για το 6ταχυτο λεω οτι εχω ακουσει + οτι σπανε ευκολα απ οσο ξερω αυτα της G6 με το 4EFTE, μερικοι τα εχουν σπασει. Τωρα τι να πω, παντως η 6η του ειναι ποιο κοντη απο την 5η του 4EFTE και οσους γνωστους μηχανικους που κανουν μετατροπες εχω ρωτησει κανεις δεν μου το προτεινε.
Θυμαμαι καποτε με ενα φιλαρακι 2 πανομοιότυπα starlet GT εγω με κοντο και 185/55/14 και ο αλλος με 195/50/15 και το μακρυ, εγω κοφτη 1ης στα 50χλμ ο αλλος στα 80χλμ, εγω ειχα βαλει 2αρα ο αλλος ακομα απλωνε την 1η!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αλλα ειπαμε φταινε και τα λαστιχα σε αυτο!
κανονικα για να συγκρινουμε πρεπει να βρουμε 3 corolles ιδιο μοντελο με ιδιο μοτερ, ιδιες διαστασεις ελαστικων και τα 3 διαφορετικα σασμαν!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-07-15 στις 17:32.
|