Ανοιχτηκε μεγαλη κουβεντα και ειπωθηκαν-γραφτηκαν πολλα!!!
Ας πω και εγω την δικη μου εκδοχή!!!
Ξεκινω από το τελος να πω ότι το κάθε δυναμομετρο μετρα διαφορετικα από το άλλο!!!
Άλλο θα βγαλει 98 αλογα που λες cinquis ,άλλο 100 και άλλο 102!
Το πιο είναι σωστο και πιο λαθος είναι άλλο θεμα κουβέντας ,που εχει αναλυθει από πολλους και από εμενα σε πολλα topic του forum και όχι μονο!!!
Παμε στα φιλτρα!Το κάθε φιλτρο εχει ένα νουμερο το micron μm ,που λεει ποσο φιλτραρει τον αερα!!!ΦΥΣΙΚΑ το μαμα εχει μικρο νουμερο που σημαινει κλειστο και δεν αφηνει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ να περασει ενώ τα υπολοιπα ελευθερα αναλόγως κατασκευαστη και εφαρμογών φιλτραρουν τοσο ώστε να μην περασει μεσα στο μοτερ κατι που μπορει να προκαλεσει βλαβη στους κυλίνδρους!!!
Λοιπον υπαρχει η θεωρια που μαθαινουν στα Πανεπιστημια και η πραξη που βλέπεις στα συνεργεια και στα δυναμόμετρα!!!
Το ένα δεν αντικρουει το άλλο απλα η πραξη εχει πολλες παραμέτρους!!!
Στην πραξη λοιπον το δικο μου το Punto Gt ΜΟΝΟ με ένα φιλτρο ελευθερας ΚΝ στο φιλτροκουτο πηγε από τα 284 αλογα στα 291!!!ΦΥΣΙΚΑ στο ιδιο δυναμομετρο και πηρε και 1 κιλο ροπης ,αν θυμαμαι καλα πριν 4 χρονια το 2010!!!
ΦΥΣΙΚΑ και μπορει να βαλεις σε ένα αμαξι φιλτρο και να μην κερδισει τιποτα και σε ένα άλλο να βαλεις και να παρεις και 7 αλογα όπως σε Honda Civic 1.4 του μαστορα που από 90 αλογα πηγε στα 97 αλλα από φασαρια ΔΕΝ καθοσουν μεσα!!!Ηταν το intake Kit της ΚΝ για το συγκεκριμενο αμαξι!!!
Οποτε ΜΟΝΟ μετα από κάθε δοκιμη μπρορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα και αυτό που εγραψε και ο Μιχαλης για τα +5 αλογα του δικου του υπερκυβισμενου είναι 100% εφικτο και περα αληθινο!!!
Ειμαι κάθε μερα στο συνεργειο και βλεπω πανω στο ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ πολλα τρελλα και αλλοκοτα ,αλλα αυτή είναι η μαγεια της βελτιωσης!!!!Φυσικα και βλέπεις και κουλα να χανεις αποδοση και αυτή είναι και η πικρια της βελτιωσης!!!
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη... 
|
|