Δεν έχω τίποτα να συνδέσω για κωδικό και είμαι στα 120.000 χλμ, δηλ. κάπου 10.000 χλμ με τους νεους λαμδα. Τα λαμπάκια που ανάβουν ειναι engine, TRC, VSC. Η εισαγωγή δεν εχει καμια μετατροπή.
Ελπίζω να μην είναι οι λάμδα, ούτε ο καταλύτης αλλά ο MAF που δεν έχει καθαριστεί ποτέ.
Κατ΄αρχας θα καθαρίσω τον MAF μονος μου. Το έχει κάνει κάποιος χωρίς να ακολουθήσουν προβλήματα και να τον πετάξει ?
Βασικά προβληματίζομαι τι υγρό να χρησιμοποιήσω. Έχω αγοράσει (από πέρυσι!) ένα carburetor cleaner (δεν βρήκα MAF cleaner) αλλά κάποιοι γραφουν οτι κάνει ζημιά σε coating των μεταλλικων συρματων του αισθητήρα και να χρησιμοποιείται MAF cleaner (μπορει να το λένε όμως αυτοι που το πουλάνε). Έψαξα για λίγο τη σύνθεση τους και είναι όλα οργανικοί διαλύτες, με τον carburetor cleaner να είναι βασικά ασετόνη και ο MAF cleaner κατι εξάνια. Οπότε και τα δύο θα διαλύουν οργανικές ενώσεις, ίσως σε διαφορετικό βαθμό. Ο κίνδυνος είναι να βάζουν κανένα προστατευτικο φιλμ στο sensor που είναι οργανικό υλικό και το διαλύει π.χ. η ασετόνη αλλά όχι κάποιος άλλος διαλύτης.
Ασφαλέστερο θα είναι να καταβρέξουμε με μια αλκοόλη (π.χ ισοπροπυλική) αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα διαλύει αρκετά τα λάδια.
Αν ξέρει κάποιος οδηγίες για είδος cleaner που τυχον έχουν στα συνεργεία ή το έκανε με κάτι και δεν τον κατέστρεψε θα βοηθήσει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CTS03 : 24-11-13 στις 14:41.
|