Ένα μικρό update όσον αφορά τα λάστιχα, καθώς συμπλήρωσα περίπου 1200 χιλιόμετρα από την τοποθέτησή τους.
Καταρχάς, τα πλευρά τους, αν και μικρότερα σε ύψος από τα 15άρια toyo είναι σημαντικά σκληρότερα. Διαβάζουν επομένως καλύτερα τον δρόμο, ειδικά σε απότομες στροφές, όπου και καταλαβαίνω ακριβώς τι συμβαίνει στις εμπρός ρόδες. Μπορώ πλέον να στρίβω γρηγορότερα, καθώς η πρόσφυση ειδικά μπροστά έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Χρειάζεται πλέον μεγάλη προσπάθεια και ειδικές συνθήκες για να πετάξει μούτρα.
Επίσης, έχουν μειωθεί οι "διορθώσεις" του τιμονιού, καθώς πλέον καταλαβαίνω καλύτερα τη θέση των τροχών στο οδόστρωμα. Μπορώ επίσης να αλλάζω απότομα λωρίδα (πχ για προσπέραση) πιο γρήγορα, και με καλύτερο feedback.
Στο βρεγμένο επίσης τρομερή βελτίωση. Το προηγούμενο ΣΚ οδήγησα υπό βροχή για απόσταση σχεδόν 300χλμ συνεχόμενα, τόσο σε καλό οδόστρωμα (Εγνατία) με υψηλές ταχύτητες όσο και σε χάλια οδόστρωμα με πολλά σκασίματα και λακούβες. Δεν ένιωσα ούτε μία φορά το αυτοκίνητο να κολυμπάει και μόνο κανα δυο φορές ένιωσα προοδευτικό γλίστρυμα του πίσω μέρους πάνω σε απότομες ορεινές στροφές όταν συναντούσε ανωμαλίες (λακούβες/σαμαράκια) υπό βροχή. Αυτό βέβαια συνέβαινε και πριν με τα toyo, ακόμα και σε στεγνό, και είναι περισσότερο θέμα ανάρτησης. Προσωπικά μου αρέσει να πετάει λίγο κώλο σε τέτοιες συνθήκες οδήγησης, παρά να χάνω "μούτρα".
Ξέρω ότι η σύγκριση είναι άδικη, καθώς τα προηγούμενα toyo ουσιαστικά τα βρήκα λιωμένα, αλλά έχω εντυπωσιαστεί με την απόδοση των federal.
Το μόνο που μένει είναι μετά από λίγο καιρό, και αφού στρωθούν τελείως, να βρω την ιδιανική τους πίεση, γιατί τώρα είμαι με 34-35PSI εμπρός, και εντός πόλης κοπανάνε αρκετά στις ανωμαλίες.
|