Τελικά μετά από άπειρες μετρήσεις το πρόβλημα δείχνει να είναι στην φύσα της βαλβίδας ελέγχου ρελαντί (ICV). Συγκεκριμένα μέτρησα με ψηφιακό πολύμετρο τα ακρα της και δεν μπορουσε να παρει μέτρηση! αναβοσβηνε το πολυμετρο σαν βραχυκυκλωμενο! μετά απο πολλα βγαλε-βαλε ετυχε να δουλευει κυριως αν ηταν κρυο το αμαξι λιγο ή αν βγει και ξαναμπει η ECU, μετα παλι δεν παιρνω μετρηση και ειτε βαζω είτε βγαζω την φυσα κανει το ιδιο!!! δοκιμασα με το πολυμετρο το + πχ που ειναι το μαυρο-κοκκινο καλωδιο και γειωση απο το - της μπαταριας τα ιδια, δοκιμασα αναποδα με το + στην μπαταρια τα ιδια! εβαλα beeper βρηκα το καλωδιο στην ECU παιζει κανονικα! συνδεσα την ICV valve απευθειας στην μπαταρια και το ρελαντι παει με ζεστο αμαξι 1200 RPM!!!! τι λετε να συμβαινει ρε σεις? με εχει σκασει αυτη η ιστορια! στο τελος θα περναω εξωτερικα ολα τα καλωδια! ελεος ποια! το ιδιο δεν εγινε και με το σημα του στροφομετρου? εκοψα το καλωδιο της φυσας απο πισω και εχω περασει εξωτερικο μεχρι τον πολλαπλασιαστη! και εδω θα περασω καλωδια τι να κανω? οπως φαινεται στις παρακατω φωτος :
η φυσα ειναι αυτο που λεει duty το μαυρο-κοκκινο καλωδιο θα το παρω απο την φυσα διαγνωσης και το αλλο θα το παρω απο την φυσα της ECU απευθειας, προφανως καπου ακουμπαει και βραχυκυκλωνει!
στην φυσα την μεγαλη ειναι το 14 και ειναι ενα ροζ-μαυρο καλωδιο, στην δευτερη φωτο ειναι κατω κατω το μεσαιο σχεδον που λεει DUTY.
To pin 15 στην μεγαλη φυσα ειναι ενα ροζ-λευκο καλωδιο και ειναι για το hi-low boost switch, στην δευτερη φωτο ειναι αυτο που λεει boost για να μην μπερδευτει κανεις, δοκιμασμενο στο starlet gt, επισης αυτη η φυσα εμενα μου λειπει!!! ενω τα καλωδια υπαρχουν στις φυσες της ECU! ευτυχως που δεν μου χρειαζεται...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 23-09-12 στις 20:37.
|