Θέμα: ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-08-12, 16:09
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Περιοχή: βολος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 515
giannis gt θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Πολλα πολλα δεδομενα και τοσοι παραμετροι............
Καταρχην αυτο το καθε 0.1bar ειναι και 10 αλογα το εχω πει και εγω ,δεν ξερω αν το εχει πει και καποιος αλλος,,αλλα φυσικα εκτος οτι ειναι θεωρητικο το νουμερο ,φυσικα και δεν αποτελει κανονα γιατι πολυ απλα αλλο 25αρα,αλλο 28αρα ,αλλο 3αρα και αλλο 3,5αρα τουρμπινα ,οποτε και δεν ειναι παντα ετσι!!!
Φυσικα στην περιπτωση μας ετσι οπως παμε αν με 0.8 εχει 180 και με 0.9 190 δηλαδη στα 1.5 που μπορει να σηκωσει μια θροσατη 25αρα δηλαδη 250 αλογα?????
Οχι βεβαια!Ασε που αν οντως ο φιλος εβγαλε στο 1bar 203 αλογα τοτε δεν ειναι σιγουρα 25αρα η τουρμπινα!!!!Εγω με το δικο μου στα 0.9 εχω 200 και η 2860RS που εχω εχει παροχη 360 αλογα!!!!!

Αν οντως τουρμπιζει τοσο ψηλα (4500 τουρμπιζει το δικο μου με την RS) τοτε ΔΕΝ φοραει 25αρα!!!

Η 2554 που λετε ειναι μεγαλυτερη απο την 25αρα την θροσατη οποτε αν λαγκαρει τοσο με την <υποτιθεμενη >25αρα τοτε θα λαγκαρει σιγουρα το ιδιο αν οχι και παραπανω!!!

Κατι αλλο παιζεται λοιπον και αυτα δυστυχως απο το πληκτρολογιο δεν λυνονται!!!Καθως βλεπω οτι ο φιλος μας απο εδω δεν εχει τις γνωσεις ο ανθρωπος ,οποτε μπορει και κατι να μας λεει που δεν ισχυει ή απλα του τα ειπε καποιος να του το παιξει εξυπνος!!!

Συμπερασματικα λοιπον μια 25αρα θροσατη σε ενα μοτερ 1300 κυβικων με συμπιεση περιπου στο 8.5 και με σωστο management και παρελκομενα(εξατμιση ,intercooler και λοιπα) πρεπει να φυσκωνει οπως ειπε και ο Ιασωνας απο τις 3000 και στις 3800 να εχει φουλ ξεσπασμα!!!

ΥΓ: Η Ct9 ειναι η μαμα τουρμπινα που φορανε τα μαμα Glanza ,παροχης max 160 ιππων ανεξαρτητου πιεσης καθως και το σπουλαρισμα ειναι ποσο γρηγορα το μοτερ <γυριζει>-<φουσκωνει> την τουρμπινα !!!

http://youtu.be/Hi3ipm5wMYs

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.

Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.

Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
Απάντηση με παράθεση