Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-06-12, 13:35
The_Emperor Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Toyota Corolla 2006
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 205
The_Emperor είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT Εμφάνιση μηνυμάτων
ΣΩΣΤΟ! αλλα θα έχεις πάει!!! οι αλλοι που ειπα κρινουν εμενα που ψηφισα τωρα Χ.Α γιατι ετσι γουσταρα, και αυτοι ΔΕΝ ψηφισαν επειδη απλα ΒΑΡΙΟΝΤΟΥΣΑΝ να πανε! οποτε δεν εχουν κανενα δικαιωμα να μιλανε! οταν πανε μπορουν να λενε οτι θελουν! επισης οταν ερθουν να μεινουν Κυψελη-ΠΑτησια-κεντρο κτλ να πουν γιατι μερικοι ψηφιζουμε Χ.Α και οχι να ειναι παιδια των Β.Π και Ν.Π και να μιλανε.....αν ερθετε να δειτε την γειτονια μου θα γελατε! εγω μεγαλωσα εδω 33 χρονια και τα τελευταια 5 χρονια το πολυ η κατασταση εχει ξεφύγει! πραγματικα νομιζω οτι ειμαι σε καμια τριτοκοσμικη χωρα στην Αφρικη!!!!! και οχι στο κεντρο της Αθηνας! πραγματικα λυπαμαι για το χαλι αυτο και την τοση καταντια! κριμα.......δεν χρειαζεται να επεκταθω στο ποσο εχει πεσει το βιοτικο μας επιπεδο και η καθημερινη μας ζωη, αν ειχαμε τα λεφτα θα φευγαμε για αλλες καλυτερες περιοχες. Τελος να πω ΑΝ η αστυνομια εκανε την δουλεια της δεν θα χρειαζομασταν την Χ.Α! γιαυτο μερικοι μερικοι που μας την λενε να βγαλουν τις παροπιδες τους και να ξυπνησουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! δεν μενουμε ολοι στην Εκαλη, στο Πανοραμα Βουλας, στην Ανω Γλυφαδα και αλλα τετοια μερη να εχουμε υπηρετες Φιλιπινεζους!

Υ.Γ δεν τα λεω για καποιον εδω μεσα, μερικοι κυριως στο FB αλλα και φιλοι μου την εχουν πει, απλα συζητηση κανουμε, μην παρεξηγηθω με κανεναν.
Μακάρι, το επίπεδο συζήτησης να παραμείνει κόσμιο όπως έχει γίνει έως τώρα. Χρειάζεται προσπάθεια από όλα τα μέρη για να συμβεί αυτό...ένας αρκεί να ξεφύγει και μετά να ακολουθήσουν οι άλλοι...

Έρχομαι στην επιλογή σου για τη Χ.Α., η οποία είναι απολύτως σεβαστή και φυσικά δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να σου αλλάξω γνώμη. Από τη φράση σου "ΑΝ η αστυνομια εκανε την δουλεια της δεν θα χρειαζομασταν την Χ.Α!" καταλαβαίνω ότι ο συγκεκριμένος "κομματικός σχηματισμός" έχει "αναλάβει" την περιφρούρηση των περιοχών στις οποίες αναφέρεσαι. Όμως, διαρκώς ακούμε για επεισόδια επιθέσεων σε μετανάστες που δεν έχουν καμιά σχέση με τις σαφώς απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες άλλων μεταναστών. Είναι σωστό να σπάνε στο ξύλο ταλαίπωρους μετανάστες που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και δεν έχουν κάνει καμία άνομη ενέργεια εξαιτίας άλλων που όντως θα έπρεπε να τιμωρηθούν; Είναι σωστό να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα ;
Ασφαλώς είμαι μαζί σου στο ότι δεν είναι σωστό και οι Έλληνες να είναι τρομοκρατημένοι και να σκοτώνονται όχι μόνο από μετανάστες αλλά από οποιονδήποτε. Αλλά όπως ανέφερες γι' αυτό φταίει η ελλιπής αστυνόμευση και όχι ΟΛΟΙ οι μετανάστες. Επειδή υπάρχουν 10-20-50 καθάρματα δεν μπορούμε να σκοτώσουμε κι όλους τους άλλους, τους αθώους.
Η βία φέρνει κι άλλη βία και δεν αποτελεί λύση. Ας αναλάβει η αστυνομία το ρόλο που της αναλογεί, να συλλάβει όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους στείλει πίσω. Ας φυλάνε σωστά και τα σύνορα να μην μπαίνει όποιος θέλει όποτε θέλει...

Το θέμα είναι : η Χρυσή Αυγή σε καλύπτει με τις ενέργειές της και το πρόγραμμά της ; Ο εθνικισμός ενέχει την έννοια του φανατισμού. Κάθε έννοια φανατισμού δεν επιτρέπει την ορθή κρίση και οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές. Είναι αδύνατο να κάνεις διάλογο με κάποιον φανατικό, διότι ο φανατικός δεν ακούει...υποστηρίζει μέχρι θανάτου την άποψή του και επιχειρεί να την επιβάλει ακόμη και δια της βίας...Μπορεί να λειτουργήσει έτσι η δημοκρατία ;
Από την άλλη ακούω πολλούς που λένε ότι ψήφισαν ΧΑ για να "δέρνουν" τους απατεώνες βουλευτές που είναι μέσα στη βουλή ή γιατί αποκλείεται να είναι χειρότεροι από αυτούς. "Μεταφορικά" δε διαφωνώ ότι όσοι έφαγαν τα λεφτά της χώρας θα χρειάζονταν "γερό ξύλο", αλλά κυριολεκτικά το σωστό είναι να τους δημεύσουν την περιουσία και τα λεφτά να πάνε για την αποπληρωμή του χρέους (όνειρα θερινής νυκτός σε μια χώρα δίχως δικαιοσύνη...). Από την άλλη, μήπως έχουμε ασθενή μνήμη και ξεχνάμε τη δικτατορία πριν από λίγες μόλις δεκαετίες...;; Αυτό θέλουμε ;;

Τέλος, να πω ότι άκουσα στο ραδιόφωνο ένα - δύο από τα δευτεροκλασάτα στελέχη της ΧΑ να μιλούν και για να μην κάνω χαρακτηρισμό, γιατί δε θέλω να μειώνω ποτέ τους ανθρώπους, διαπίστωσα ανθρώπους με παντελή έλλειψη βασικής μόρφωσης και γνώσης...Ρωτούσε ο δημοσιογράφος χωρίς να ειρωνεύεται τον "αγρότη-κτηνοτρόφο" (δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με οποιονδήποτε αγρότη ή κτηνοτρόφο, το αναφέρω για να καταλάβετε για ποιον μιλάω) για το τι θα κάνει η ΧΑ στη βουλή, ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματος και ποιο το πρόγραμμά του, κι εκείνος απαντούσε : "ναι μωρέ..., θα δούμε..., δεν ξέρω (!!!), ας πάρουμε μεγαλύτερο ποσοστό..."
Είναι αυτός ο άνθρωπος ικανός να διαχειριστεί ζητήματα οικονομικής, κοινωνικής ή όποιας άλλης πολιτικής; Πέρα από τη γλωσσική πενία (το λιγότερο σημαντικό...) δεν έχει και το γνωστικό υπόβαθρο για έναν τέτοιο ρόλο...Με ποια κριτήρια τελικά επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας;;;
Θα μου πείτε, οι άλλοι, οι μορφωμένοι είναι καλύτεροι;; είδαμε που έφεραν τη χώρα...Εδώ οδηγούμαι εγώ σε αδιέξοδο...και όπως προείπα, δεν απέχω...πηγαίνω και ρίχνω άκυρο...

ΥΓ : Συγνώμη για την έκταση. Για να είμαι ειλικρινής σπάνια συζητώ για τέτοια θέματα και φοβάμαι ότι και την "έκθεσή" μου εδώ μάλλον θα τη μετανιώσω...
Απάντηση με παράθεση