Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Επισης μου την σπάει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ άτομα που δεν ψηφίζουν να κρίνουν αλλους για αυτό που ψήφισαν!!!! ΔΕΝ εχουν δικαίωμα να μιλάνε! εγώ ετσι τους λέω.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από The_Emperor
όλοι έχουν δικαίωμα να κρίνουν και όσοι εκφέρουν λόγο κρίνονται με βάση τα λεγόμενά τους. Ακόμη και το λευκό ή το άκυρο αποτελούν κατοχυρωμένες επιλογές το κάθε ψηφοφόρου. Εάν πάω σε ένα εστιατόριο και μου πουν ότι τα μοναδικά πιάτα είναι σάπιο ψάρι, χαλασμένο μπιφτέκι και ωμή μπριζόλα...έχω το δικαίωμα να μη φάω ή να φύγω χωρίς να πάρω τίποτα από αυτά...Και φυσικά να πω στους άλλους ότι το εστιατόριο είναι χάλια...
|
Σαφέστατα όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν λόγο και να κρίνουν. Αλλά για να το κάνουν θα πρέπει να συμμετέχουν. Για να πεις στους άλλους για το χάλια εστιατόριο θα πρέπει να έχεις πάει πρώτα. Έτσι και με τη συμμετοχή μας στα κοινά. Δε μπορεί να μη συμμετέχεις στην διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα σε αντιπροσωπεύσουν αλλά ταυτόχρονα να κρίνεις και ακόμα χειρότερα να κατακρίνεις το τι έκαναν τελικά αυτοί.
Όσον αφορά το λευκό και το άκυρο, διαφωνώ με την άποψη του
LISSAS ότι χαρακτηρίζει ανευθυνότητα. Είναι μία επιλογή. Και είναι σεβαστή. Δε μου αρέσει κανένας σας, δε με πείθετε ότι κάποιος από εσάς μπορεί να κάνει κάτι σωστό, επιλέγω λευκό ή άκυρο. Συμμετέχω όμως...
Υ.Γ.: Φίλε
The_Emperor, συμφωνώ απολύτως με όσα ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμά σου. Μία ένσταση μόνο σχετικά με την ουσιαστική δυνατότητα εκλογής συγκεκριμένων μόνο προσώπων και κομμάτων. Είναι δεδομένο ότι η προβολή και οι καμπάνιες παίζουν το ρόλο τους, αλλά στη τελική, εγώ και εσύ είμαστε αυτοί που ρίχνουμε το χαρτάκι στη κάλπη. Και εμείς έχουμε το τελικό λόγο για την τελική επιλογή. Και θεωρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αρκετά ευφυείς να αντιληφθούμε τι κρύβεται πίσω από τα ωραία λόγια, τις ωραίες υποσχέσεις και τις ωραίες διαφημίσεις των κομμάτων και των υποψηφίων.