Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou
Και εγώ τα 180 είχα υπόψη μου, γιαυτό έγραψα ψιλά. Είχα υπόψη μου κάτι παλαιότερες ανακοινώσεις ιπποδυνάμεων από εταιρείες -εκεί γύρω στα 115 άλογα- που στα δυναμόμετρα έβγαιναν λίγο πάνω από τα 100, όπου τα ψιλά τα δικά μας γίνονται αρκετά χοντρά...
Επί της ουσίας, δεν διαφωνούμε.
Απλά, δεν πρέπει να βλέπουμε το δένδρο και να χάνουμε το δάσος: άλλη η TS, άλλο το typeR. Κινητήρες πολύ καλοί και οι δύο (στα 100hp/lt) με περιθώρια εξέλιξης, αλλά τα σύνολα (αυτοκίνητα) απευθύνονται στα άκρα της ίδιας κατηγορίας κοινού -όπως έγραψα πάλι- με την TS να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε undercover μορφή, όταν το typeR "φωνάζει"...
Τώρα, το να πιστεύει κάποιος ότι σε εργοστασιακή μορφή η TS κερδίζει το typeR σε επίσης εργοστασιακή μορφή, είναι σαν να λέμε ότι η Ε12 η 14άρα κερδίζει την 16άρα ή την 18άρα...
|
+10000000000000000
Συμφωνω απολυτα σε οτι ακριβως γραφεις 100%
Αντρεα ημουν παρων ρε συ με το 1.8 το Honda και ηταν τελειως μαμα και εβγαλε 140 αλογα απο τα 143 ονομαστικα που λεει και οπως ειχα γραψει παλιοτερα ειχε ερθει ενα ιδιο εδω στο Βολο απο εναν Αντισμηναρχο της Αεροποριας Αθηναιος , μουρλος του εβαλε εξατμιση εισαγωγη και παραλληλο εγκεφαλο στον Νικηφορο στην Αθηνα και ηρθε να επιβεβαιωσει τις μετρησεις στο dyno του βελτιωτη και ειχε βγαλει 146 αλογα με ολα αυτα!
Τον ρωτησα γιατι και μου ειπε οτι το ειχε μετρησει στον Νικηφορο μαμα και του εβγαλε 134 αλογα ΜΟΝΟ!Ετσι και δικαιολογειται γιατι με ολα αυτα εβγαλε μολις 146 αλογα!(Στον Νικηφορο 149 απο 134 δηλαδη +15)
Ακουσε καλα λογια για το δυναμομετρο εδω στο Βολο ,το μετρησε και βεβαιωθηκε και για το κερδος της μετατροπης που πληρωσε στον Νικηφορο καθως ειδε και τις διαφορες των 2 δυναμομετρων και κυριως στην ροπη πανω απο 1 κιλο!
Παντως το καλυτερο θα ηταν να ειχαμε στο DASTEK και ενα μαμα Type R ως μετρο συγκρισης για να δουμε και να επιβεβαιωσουμε τα λεγομενα μας!

Μην ξεχνας οτι ειχα και το megane εκει οπου αποτελεσε και μετρο συγκρισης με της Βεροιας αλλα και εδω με του Βολου και τα ειχαμε πει τοτε ,τα αναλυσαμε και καταληξαμε!Η αποκλιση στα πολλα αλογα ανεβαινει γεωμετρικα δηλαδη 5 στα 100 , 10 στα 200 και παει λεγοντας...!!!