Ο αερας στα ελαστικά παίζει ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο στην ευθυγράμμιση! μπορεί μερικοί να μην το πιστεύετε αλλά πολλές φορές που μου τραβάει κοιτάω τα λάστιχα και βρίσκω σε μερικά αποκλιση 2-3 λιμπρες. Μόλις βάλω και στα 4, 30 λίμπρες τοτε όλα καλά! μάλιστα ακόμα και τα μπροστινα λάστιχα να έχουν πχ 30 λίμπρες αν το πισω δεξι εχει 15, τοτε και παλι τραβαει το τιμονι!! ολα αυτα τα έχω πάθει ΑΠΕΙΡΕΣ φορες γιαυτο ελέγχω παρα πολυ συχνά την πιεση των ελαστικών. Μιλαω για αερα οχι άζωτο, γιατί έχει άλλη συμπεριφορά. Εγώ βάζω μόνο αέρα. Αν όλα τα λάστιχα έχουν ίδιες λιμπρες ακόμα και παραπάνω πχ 35, δεν τραβαει το τιμονι, αυτο γινεται αν εχουν διαφορα μεταξύ τους και κυρίως αν είναι ανάμεσα στα 2 μπροστινά λάστιχα. Πχ αν το ενα ειναι 30 και το αλλο 25 λογικο δεν είναι να τραβάει???
Υπάρχει και το άλλο, μπορεί να έχει τρακάρει το αμάξι ο προηγούμενος και να έχει στραβώσει κάτι μη αναλώσιμο, έτσι ενώ φαίνονται όλα ίσια να έχει πρόβλημα. Για παράδειγμα μια φορά με την corolla έπεσα σε μια μεγάλη λακούβα φορτωμένο το αμάξι. Η μπροστινη ζαντα εχασε αερα και στραβωσε (την εκανα τορνο), η πισω και αυτη τα ιδια. Τα έφτιαξα αυτά και δεν φαινόταν κανένα αλλο πρόβλημα. Οταν εκανα ομως ευθυγραμμιση ο πισω δεξις τροχος εβγαζε camper -1,5 μοιρα! ενώ πισω αριστερα ειχε -0.5! ακομα και με το ματι φαινοταν!!! οτι και αν καναμε δεν βρηκαμε ποτε τι ηταν! τωρα το αμορτισερ το κανει? το ακρο? πισω οι βραχιονες? δεν ξέρω και δεν μπορώ να κανω και τετοιες δοκιμές. Οποτε αλλαξα τις βιδες στα αμορτισερ με μικροτερες ωστε να δινω γωνια camper και βαλαμε και τους 2 τροχους στην -1,0 μοιρα και ολα καλά!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 15-09-11 στις 10:03.
|