Sotoskap αυτό είναι το λιγώτερο, συμβολική αξία μόνο θα είχε και κάποιους θα τους δυσκόλευε οικονομικά. Προτιμώ να τα πολλαπλασιάσουν για να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και να μην λογαριάζουν τίποτα, πολιτικό κόστος, συμφέροντα, κοκ.
Αυτο που θέλω είναι να παράγουν πολιτική, να προάγουν τη κοινωνία και τη χώρα και όχι απλώς να κατέχουν μια ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !
Υπάρχουν σημαντικοί νέοι άνθρωποι με καθαρές και προοδευτικες ιδέες που εφερε ο Παπαδρέου στη πολιτική (π.χ. Μόσσιαλος), ελπίζω να μην τους αχρηστεύσουν.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Και μεταξυ μας, κακο δεν θα μας εκανε να αναλαβει ο στρατος για μια περιοδο μεχρι να φτιαξει η κατασταση και να την πληρωσουν αυτοι που πρεπει. Και πιστεψε με υπαρχουν αρκετοι που πιστευουν το ιδιο..
|
Να μου επιτρέψεις να παραμείνω οπαδός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εχθρός κάθε αυταρχικού και ανελεύθερου καθεστώτος. Γιατί εκτός από το "μαμ και κάκα" υπάρχει και το σκέπτεσθαι, που και τα δύο υποστηρίζονται από το δημοκρατικό σύστημα της Δυτικής Ευρώπης. Η φιλοδοξία μου είναι να δω στην Ελλάδα μια σύγχρονη Δυτική Ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Προφανώς, στη χώρα αυτή τη δύσκολη ώρα υπάρχουν πολλές ατζέντες και όπως έγραψα πιο πριν δυσκολεύομαι πια να ξεχωρίσω τον φασίστα από τον κομμουνιστή και αντιεξουσιαστή, γιατι βρήκαν κοινό στόχο τη διάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την ήττα του καπιταλιστικού συστήματος! Στην Ελλάδα τουλάχιστον! Πέφτεις σε ένα μπλογκ και σε πρώτη φάση δεν ξέρεις ποιοί απο τα δύο άκρα γράφουν, πρέπει να ψάξεις ... !!!
Οι πολιτικοί που εξέλεγε ο λαός (κατ΄εικόνα και ομοίωση, σάρξ εκ της σαρκός), εν γένει εφάρμοσαν ακριβώς αυτό που τους ζητούσε, τον ΚΡΑΤΙΣΜΟ, τις ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Για αυτο το γ..μημένο ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Σήμερα βλέπω μία νέα ομάδα πολιτικών να κυβερνάει, που έρχονται αντιμέτωποι με το μίζερο παρελθόν και προσπαθούν να ξανα-στήσουν την χώρα. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Και βλέπεις το Σαμαρά που έριξε το Μητσοτάκη (πολιτικός που χτύπαγε καμπανάκι για το χρέος) ΟΤΑΝ ΕΘΙΓΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ να ζητάει μια άλλη πολιτική. Ποιά?
Και φυσικά η κοινωνία αντιδρά ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ! Και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά - δυστυχώς αναπόφευκτο. Αν όμως θεωρείτε πατριωτισμό να διατηρηθούν τα τριχίλιαρα καθαρά των υπαλλήλων της ΔΕΗ, του ανύπαρκτου ΟΣΕ, κτλ ....
Ο καθένας μπορεί να σκεφθεί μόνος του. Νομίζω έδωσα μια άλλη ματιά, κόντρα στο λαϊκισμό που "εμφύτευσαν" στην κοινωνία τόσα χρόνια οι ανεπαρκείς πολιτικοί. Δεν λέω διεφθαρμένοι (κάποιοι ήταν) αλλά ανεπαρκείς, όπως ανεπαρκείς (και όχι απαραίτητα διεφθαρμένοι) είναι ένα σωρό πολίτες στη δουλειά τους, ... ας σκεφθούμε τι διαβάζουμε εδώ μεσα για μηχανικούς στα συνεργεία. Τώρα όποιος έχει άλλα στο μυαλό του, αν νομίζει ότι ήρθε η ώρα για αναγέννηση του υπαρκτου σοσιαλισμου στην Ελλάδα (παρέα με την Κούβα) ή για μία χούφτα φασίστες που θα βάλουν τα πάντα στον ίσιο δρόμο ... και θα πάρουμε και τη Πόλη .... δικαίωμα του, αλλά ας το λέει ξεκάθαρα να συζητάμε σε άλλη βάση.