το αυτοκινητο συνεχιζει να κανει τα χιλιομετρλακια του αλλα υπάρχουν και θέματα που με προβληματίζουν και θα ήθελα όσοι γνωρίζετε να μου απαντήσετε.
το σημαντικότερο είναι η θερμοκρασία λειτουργίας του αυτοκινήτου. όταν είναι παρκαρισμένο αρκετές ώρες με το που το βάζω μπροστά(πατώντας το μπουτον εκκίνησης δηλαδή) επιλέγω τη ταχύτητα D και αφήνω λίγο το φρένο να τσουλήσει και περνει ο βενζινοκινητήρας εμπρός.σε περίπτωση που δεν πάρει ενεργοποιώ για λίγο τη θέρμανση έτσι ώστε να τον κάνω να δουλέψει.και πάλι όμως η ένδειξη της θερμοκρασίας δεν ανεβαίνει πολύ.ίσα ίσα ανεβαίνει.
αυτό που με απασχολεί είναι μήπως βγάλει το αυτοκίνητο κάποιο πρόβλημα γιατί για παράδειγμα όταν φεύγω από το χώρο εργασίας μου βγαίνω κατευθείαν στην εθνική.όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να κινούμε με 40 χιλιόμετρα. ανεβάζω ταχύτητα σταδιακά μέχρι τα 70-80 (το έχω πάει μέχρι 90 με ζεστό κινητήρα για πολύ λίγο, ουσιαστικά μέχρι τα 80 το πηγαίνω προς το παρόν).
από τη στιγμή που ο κινητήρας είναι κρύος αυτό δεν θα προκαλέσει ζημιά στη μηχανή?δεν έχει και στροφόμετρο και προσπαθώ να κοιτάω το αντίστοιχο όργανο που αφορά το αν φορτίζει η μπαταρία και αν δουλεύεις στο φουλ το υβριδικό σύστημα (power).
θα μου πείτε toyota είναι και σίγουρα μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας σίγουρα ξέρει τι κάνει αλλά είναι κάτι που με αγχώνει.
ένας άλλος παράγοντας που με προβλημάτισε είναι και το σύστημα εκκίνησης και ο συναγερμός του.ενώ είχα το κλειδί έξυπνης εισόδου και εκκίνησης στην τσέπη έδειξα στον πατέρα μου πως δουλεύει το αυτοκίνητο.και όπως είναι φυσικό το έκανε μια βόλτα το τετράγωνο. κάνοντας μία απόσταση σε ακτίνα μεγαλύτερη των 100 μέτρων το αυτοκίνητο δεν έσβησε παρόλο που το κλειδί δεν ήταν μέσα.
αν για παράδειγμα με κάποιο τρόπο (ληστής που μας απειλεί) κατέβουμε από το αυτοκίνητο ενώ είναι πλήρως ενεργοποιημένο,μπορεί ο οποιοσδήποτε να το πάρει και να πάει όπου θέλει?
τέλος μια τελευταία απορία μου είναι τι γίνεται στις ανηφόρες.μένω κυψέλη και από ανηφόρες μεγάλες άλλο τίποτα.το αυτοκίνητο το οδηγώ μόνιμα στην επιλογή eco mode. νιώθω να ζορίζεται να ανέβει.μήπως πρέπει να επιλέγω κάποια άλλη λειτουργία όταν προσπαθώ να ανέβω μια ανηφόρα?
|