Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-02-11, 20:11
giannis gt Offline:
Θεϊκό Μέλος

Περιοχή: βολος
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 515
giannis gt θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Gorillas Εμφάνιση μηνυμάτων
Nαι λάθος μου 11,7-11,9 εννοούσα.

Το 12,5 είναι σχετικό που λές. Είναι ένα νούμερο κοινά αποδεκτό. Γνωστός μου έβαλε σε μαμα tsport wideband και είχε μείγματα 11,8-12 που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δουλεύει από το εργοστάσιο λίγο πλούσιο.

Εμένα δεν μπορούσε να το κάνει πιο φτωχό γιατί είχα πειράκια λόγω 95άρας βενζίνης και υψηλής συμπίεσης. Πιστεύω με 1,8 πιστόνια (=χαμηλότερη συμπίεση) θα μπορούσε να φτιάξει πιο επιθετικό πρόγραμμα.
Και γιατι απο το να βαλεις αλλα πιστονια και να ριξεις συμπιεση-ροπη-αποκριση-αλογα να μην βαζεις 100αρα και να τελειωνεις!Ειναι πιο ευκολο νομιζω ασε που θα παρεις και το 100%της δυναμης και της ροπης του μοτερ!

Ειδες Νικο 11.8-12 η TS για ασφαλεια!Αν την προγραμματισεις για 100αρα και με 12.5-12.8 να πως βγαινουν 6-7 αλογα παραπανω!
Λογικο αφου εχεις συμπιεση επιβαλλεται να χρησιμοποιεις 100αρα ειδαλλως θες μια πιο ηπια ρυθμιση σε αβανς και μειγμα ,οποτε πολυ σωστα τα νουμερα που εχεις 11,7-11,9!

Υπαρχει ενα <μπακαλιστικο> που λεει οτι για μοτερ πανω απο 11 συμπιεση θες οπωσδηποτε 100αρα!
Γι αυτο και στα μοτερ οπως το megane που εχω 10 συμπιεση λενε 95 αρα!

Πετρο η τελεια αναλογια ειναι 14,7 η αλλιως λ=1!Εκει εχεις την πιο τελεια καυση ΑΛΛΑ αυτο δεν μπορει να συμβει στα μοτερ πρακτικα γιατι θα ειχαμε τοσο υψηλη θερμοκρασια καυσαεριων EGT που τα εμβολα και οι βαλβιδες θα γινοταν μια ωραια εμβολοβαλβιδοσουπα!!!

Οπως σου ειπα και τοτε,προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δουλευεις αρκετα-επικυνδυνα φτωχος με 12.8-13 κοντα στον κοφτη και ειδικα μεσα στην πιστα που το βαζεις , που εισαι συνεχεια σε υψηλο αριθμο στροφων , καθως θελει και προσοχη στην Εθνικη αν το πηγαινεις ΤΑΠΑ τελικες ειδικα καλοκαιρι με καμια 35+ βαθμους κελσιου και σε συνδυασμο με 95αρα που βαζεις ,φτιαχνεις εναν πολυ επικινδυνο συνδυασμο-κοκτειλ!
Προσωπικη μου γνωμη φυσικα και χωρις παρεξηγηση ε!Απλα σου εξηγω πως εχουν τα πραγματα οπως τα γνωριζω εγω ,χωρις να το παιζω <ξερολας>!!Αν θες συμβουλευσου και την γνωμη ενος ειδικου-προγραμματιστη να σου πει και αυτος αν ισχυουν αυτα οπως σου τα λεω!
Και το αναφερω εδω στο Forum και οχι σε Π.Μ γιατι θεωρω οτι και ο υπολοιπος κοσμος που τα διαβαζει πρεπει να τα γνωριζει και να προβληματιστει οταν κανει βελτιωσεις και να μην λεμε επικυνδυνα παραδειγματα για την αξιοπιστια των μοτερ!

http://youtu.be/Hi3ipm5wMYs

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.

Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.

Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannis gt : 19-02-11 στις 20:22.
Απάντηση με παράθεση