Το αθορυβοι είναι σχετικό, δεν είπα πως είναι τρακτερ, αλλά σαν βενζινοκινητήρες δεν είναι, για το θεμα πως αποδίδουν είναι λογικό αφού δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ χωρίς turbo!!! έχεις 3000cc turbο και έχει ίδια άλογα με το δικό μου το 4E-FTE που είναι 1300cc! δεν είπα ότι δεν πάνε, αλλά καμία σχέση δεν συγκρίνονται σε επιδόσεις με τους βενζινοκινητήρες, χωρίς turbo απλά δεν πήγαιναν και γιαυτό εδώ και 10ετιες είναι πλέον με turbo και μόνο, μην ξεχνάμε πως ειναι σε μεγάλους κυβισμους και ετσι εχουν και καλές ροπες! Για τους ρύπους δυσκολεύομαι να το πιστέψω, γιατί απλά οι πετρελαιοκινήρες είναι πολλά κυβικά, πως γίνεται να βγάζουν λίγα καυσαέρια, αλλά εδώ υπάρχει ένα αλλά. Για όσους δεν το ξέρουν οι κινητηρες με turbo βγαζουν λιγότερα καυσαέρια από τους αντίστοιχους ατμοσφαιρικούς και αυτό επειδή η turbina δουλευει με τα καυσαέρια, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των ρύπων. Μάλιστα σε κάρτες καυσαερίων του 4Ε-FTE (σχεδόν μαμα με νέο καταλύτη) και του father το micra jive 1,0 του 1997 τα καυσαέρια είναι λιγότερα στο δικό μου. Τα ίδια και ακόμα με μεγαλύτερες διαφορές σε ατμοσφαιρικά αμάξια 1300cc που συγκρίναμε. Συνεπως μπορώ να πω πως αν υπολογίσουμε βενζινοκινητηρες και πετρελαιοκινητηρες μεγαλου κυβισμου όπως ειπες και εσύ 2,0 και 2,2 που εχουν διαφορά μικρή στον κυβισμό, τότε ναι συμφωνω πως είναι μειωμενοι οι ρύποι, αν πάμε σε λιγα κυβικά σε βενζινη και πολλα στο πετρελαιο τοτε εχει πολλους ρύπους όμως. Και παλι για μενα δεν λένε γιατι ειναι πολλα κυβικα και ειναι κατι παντελως αχρηστο για κινηση μεσα στην πολη! και γιατί απλά να μην βάλουμε υγραέριο στο ήδη υπάρχον αμάξι μας που έχει και την μισή τιμή της βενζίνης? και σίγουρα αν αυξηθούν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το πετρέλαιο! ξερουμε τι λαμογια ειναι στο Ελλαδιστάν!
Για διαβαστε και εδώ σχετικά με τους ρυπους :
http://activistis.gr/index.php?optio...-11&Itemid=173
και ένα παράδειγμα από πετρελαιοκινήρα σε BMW X3!
http://www.off-road.gr/News-article-...de-thread.html
Υ.Γ καλα τα 1300cc diesel που τα είδαν???? οσα έχω δει εγω ποτέ είναι 1700cc+