Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra
Γιάννη να σε ρωτήσω, μιας και βλέπω ότι το έχεις ψάξει περισσότερο το θέμα. Εγώ εργάζομαι στη βιομηχανική περιοχή Πάτρας, 25 χλμ. από την Πάτρα. Βενζίνη βάζω από συγκεκριμένο βενζινάδικο με το οποίο συνεργάζεται η εταιρία και δεν πληρώνω. Οπότε, δεν έχω επιλογή σε ποιότητα βενζίνης, ότι ποιότητα έχει το συγκεκριμένο βενζινάδικο (που δεν είναι και η καλύτερη) βάζω, πάντα 95άρα. Βάζοντας κάποιο βελτιωτικό-καθαριστικό θα κάνω κάτι για να βελτιώσω την ποιότητα του καυσίμου; Έχω κάνα δυο γεμίσματα που βάζω μόνος μου σε άλλο βενζινάδικο 100άρα και νιώθω ότι ο κινητήρας δουλεύει πολύ καλύτερα, με λιγότερους κραδασμούς, πολύ πιο σωστά γενικότερα. Με ένα βελτιωτικό σε κάθε γέμισμα (ή κάθε δεύτερο, δε ξέρω πως πάνε αυτά) θα κάνω τίποτα με την κακής ποιότητας βενζίνη ή είναι μάταιο;
|
Μα αυτο ακριβως κανουν τα βελτιωτικα καυσιμου!Αυξανουν τα οκτανια απο κακης ποιοτητας βενζινη!Οχι βρωμικης η με νερο,το ξεκαθαριζουμε αυτο αλλα εννοουμαι τα λιγα Οκτανια!

Απο 95 που λενε να ειναι 92 -93 στην καλυτερη και η 100αρες να ειναι 96-97 στην καλυτερη!Οπως βλεπεις και η Shell Racing δεν ειναι 100 αλλα 99+ και δεν ειναι τυχαιο!Απο 99 μεχρι 100 εχει διαφορα!

Για να καταλαβεις τι εννοω ειναι πιο ευκολα με ενα ενισχυτικο που δινει απο 3-5 οκτανια να παει την 95αρα απο 92-93 πραγματικα στα 97-98 ενω αν βαλεις το ιδιο ενισχυτικο σε μια 100αρα απο 96-97 πραγματικα θα φτασει δυσκολοτερα 99-100 πραγματικα!

Για μενα βαζε αφοβα σε καθε γεμισμα ΠΡΙΝ ενα μπουκαλακι και θα δεις καλη διαφορα!ΑΞΙΖΕΙ!Εξαλλου και το προιον γραφει οτι ενδεικνυται για καθε γεμισμα!

Εγω βαζω παντως!

Η μονη <ζημια>που
ενδεχεται να παθεις οπως ξαναειπα ,ειναι να την <ακουσει> ο Καταλυτης!Ευκαιρια μετα να βαλεις ελευθερο μεταλλικο αγωνιστικο 200αρη!

Επισης ο Προγραμματιστης μου,μου ειπε το εξης"'
100 αρα βενζινη σε μια βδομαδα στο ντεποζιτο γινεται καλη 95αρα!

Τι γινεται οπως μεσα στις δεξαμενες των βενζιναδικων?

Γιατι σιγουρα παραμενουν πανω απο μια βδομαδα!