Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Για την λίπανση των βαλβίδων επειδή το έχω συζητήσει και με άλλους μου είπαν ότι αν μερικές φορές το δουλεύεις και με βενζίνη πχ 1 φορά την εβδομάδα για μερικά χλμ, αρκεί και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, εξάλου δε νομίζω ότι παντού έχει υγραέριο έτσι? τουλάχιστον όχι ακόμα. Πάντως το βρήκες σε πολύ καλή τιμή. Εμένα όπως είπα λόγω turbo μου λέγανε τρελές τιμές, αλλά και για ατμοσφαιρικά δεν άκουσα τιμή κάτω από 1800 ευρώ!
Επίσης κάποιος άλλος είπε ότι τα νέα ήδη υγραερίου είναι μαζί με κάποια άλλα συστατικά ας πούμε και έτσι δεν χρειάζεται κάποια λίπανση, δεν ξέρω όμως τι αληθεύει τελικά, ο καθένας λέει τα δικά του, καλύτερα με λαδιέρα αν και δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά φαντάζομαι θα είναι η ποιό σωστή και σίγουρη λύση.
|
Επανέρχομαι στο θέμα μιας κι έχω βάλει σύστημα 4ης γενιάς (με πνεύμονα) εδώ και δύο περίπου μήνες σε μια Corolla 2006. Ήδη έχω κάνει 4-5.000 χλμ και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Μου έβαλαν και σύστημα λίπανσης - το οποίο είναι προαιρετικό μου είπαν, αλλά για 50-60 ευρώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην το βάλω. Ό μάστορας μου είπε ότι δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τις βαλβίδες, ούτε χρειάζεται να λειτουργώ τη βενζίνη. Άλλωστε το αμάξι παίρνει πάντα μπρος με βενζίνη. Εντούτοις, προσωπικά όταν το αμάξι είναι να ζοριστεί προτιμώ να το γυρίζω στη βενζίνη και για να δουλέψει και αυτή, αλλά και για να μην επιβαρύνεται καθόλου το σύστημα υγραερίου.
Στις επιδόσεις δε βλέπω καμια διαφορά. Διαφορά τεράστια βλέπω στο κόστος μετακίνησης που έχει πέσει κάτω από το μισό.
Με βενζίνη πλήρωνα για 1600χλμ το μήνα 180-200 ευρώ. Για τα ίδια χλμ τώρα πληρώνω 80 ευρώ με το υγραέριο. Εάν αυτό το πολλαπλασιάσω επί 12 μήνες είναι διαφορά 1440 ευρώ στο χρόνο. Με λίγα λόγια απόσβεση σε ένα χρόνο και 1-2 μηνες...και μετά κέρδος συνεχώς. Και αν το αμάξι δεν παρουσιάσει πρόβλημα για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι σαν να το έχω πουλήσει κιόλας με το ετήσιο κέρδος...
Με τη βενζίνη να φτάνει κοντά στα 1.8 το χειμώνα...είναι απόλυτα κατανοητή η πολύμηνη αναμονή στα συνεργεία μετατροπών....