Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Garazakias
στην εθνικη το computer μου λεει κατι για 13 KM/L περιπου, δεν ειναι σταθερο...σιγα σιγα αλλαζει... εγω παντως το γκαζι το εχω σταθερο και οι στροφες στις 3000 με 5η και 80 kmh
|
Αν στην εθνική σου λέει 13 χιλιόμετρα ανά λίτρο τότε στην ουσία για 100 χιλιομετρα χρειαζεσαι 100/13= 7,7 λιτρα/100 χιλιομετρα. Μια χαρα κατανάλωση είναι αυτή.
Και εμένα με μπέρδεψες λίγο όμως. Στην εθνική πας με 80 και 5ή? Το auris εχει και 6η όμως αν πας μέχρι 80 η 5η μια χαρα είναι.
Λοιπον για να μην μπερδευεσαι και εσυ και εμεις κανε το εξης απλο. Βρες πως μηδενιζει το trip computer και μηδενισέ το. Επιπλέον άλλαξε την ένδειξη ώστε να δείχνει λίτρα/100 χιλιόμετρα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Μετά κανε μερικά χιλιόμετρα οδηγώντας το αμάξι κανονικά χωρις να το αφήνεις να πέφτει σε πολυ χαμηλές στροφές. Προσπάθησε για παράδειγμα να παιζεις ανάμεσα στις 2000-4000 στροφές και ειδικά από 3η και πάνω μην το αφήνεις να πέφτει κάτω από 2500. Το αμάξι εκει δεν εχει ροπη και το ζορίζεις. Κάνε μερικές διαδρομές (50-100 χιλιομετρα) ώστε να σταθεροποιηθεί το trip και μετά θα δούμε αν κατι ειναι στραβό.
Ετσι που τα λες πάντως νομιζω ότι δεν εχει καποιο πρόβλημα το αμάξι.