Καλυτερα να μην πιστευεις ότι σου λενε...
400+ χιλιομετρα με 20 λίτρα σημαίνει καταναλωση κατω απο 5 λίτρα στα 100 χιλιομετρα. Τετοια κατανάλωση δεν πετυχαινουν ούτε ντιζελ ούτε υβριδικα.
Όσο για την κατανάλωση που αναφέρεις, αν με 20 λίτρα κάνεις από 260-280 χιλιόμετρα τότε έχεις κατανάλωση 7,2-7,7 λιτρα/100 χιλιομετρα. Δική μου άποψη ούτε του παπα μη το πεις...
Το trip για να σου υπολογίσει ποσα χιλιομετρα απομενουν λαμβανει υποψη του τη μέση κατανάλωση. Μπορει στην αρχη να λεει μια τιμη και μετα επειδη επεσες σε κινηση και η κατανάλωση ανεβηκε, να σου γραψει αλλη τιμη.
Κατα τη γνώμη μου καλα κάνεις και βάζεις 100ρα βενζινη αλλά το βρίσκω εντελώς ανώφελο να βαζεις racing που είναι πανακριβη, ειδικα αν οδηγεις μεχρι 3500. Κατα τη γνωμη μου βαζε μια φτηνη 100ρα
Τελος, το οτι ο φιλος σου βρισκει το δικο σου γρηγοροτερο συμβαινει μαλλον γιατι βαζεις 100ρα ή είναι ιδέα του
Και μια φιλικη συμβουλη. Το ότι σπανια φτανεις πάνω απο 3500 δεν ειναι καλο ειδικά σε 16βαβιδο αμαξι. Αν θες να οδηγεις οικονομικα φροντιζε τουλαχιστον να μην κρεμαει το αμαξι, δηλαδη 3η, 4η και 1500 στροφες, γιατι έτσι κακο του κάνεις παρά καλό
EDIT: Την παραπάνω απαντηση την έγραψα πριν κανεις edit το post σου όπου έγραφες ότι βάζεις 20 λίτρα και όχι 50. Αν βάζεις 50 και κάνεις 260-280 χιλιόμετρα ναι τότε όντως είναι πολύ λίγο. Φοβάμαι ότι το αμαξι το οδηγεις με πολύ χαμηλές στροφές και το ζορίζεις. Αν πχ το πηγαινεις με 3η-4η και 1500 στροφές και για να επιταχύνεις αντι να κατεβασεις 2α εσύ πατάς πολύ γκάζι καις πάρα πολύ. Θα σου έλεγα για αρχη δοκίμασε να οδηγεις με λίγες περισσότερες στροφές, βάλε και τη στιγμιαία κατανάλωση να βλέπεις. Αν δεν είναι αυτό τότε ναι, κατι δε μου μοιαζει φυσιολογικο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlosTS : 15-08-10 στις 13:34.
|