Δεν πάει όπως τα λες! και τις μέσα αντιρίδες να κανεις ρυθμιζόμενες όταν οι βίδες των αμορτισερ ειναι σταθερές και τα top mount επίσης δεν κάνεις τπτ παραπάνω που να έχει σχέση με την camper. Λογικό δεν είναι? αν μπεις από κάτω θα το καταλάβεις και εσύ, οι αντιρίδες ρυθμίζουν μικρές αποκλίσεις μεταξύ των τροχών και το δεξιά-αριστερά, όχι την γωνία camper! Εκτός ότι μου το είπαν πόσα άτομα επεσα χτες και εγω κάτω από το αμαξι και τα κοιτούσα. Αν δεις τα σημεία που ειναι οι αντιρίδες είναι στο κάτω μέρος του άκρου δεξια και αριστερά του. Και στο πάνω μέρος (καθετα) είναι οι 2 βίδες που πιάνει το αμορτισερ στο άκρο. Αν λοιπόν όπως είπαν και άλλα παιδιά μεγαλώσεις την πάνω τρύπα του αμορτισερ τότε αυτό παίζει μέσα έξω οπότε τοτε και μόνο τότε μπορείς να πειράξεις την camper. Aν υπήρχαν ρυθμιζόμενα top mounts και για πίσω θα ήταν εύκολο και χωρίς πατέντες, αλλά βρήκα τις ΤΕΙΝ για μπροστά μόνο, ενώ για πίσω βρήκα μονο για ΑΕ86!!!
Y.Γ για να το καταλάβεις να πω ότι οι αντιρίδες αφού είναι δεξια-αριστερά του ακρου στο κάτω μέρος όταν παίξεις με αυτές κάνει τον τροχό να συγκλίνει κατά τον οριζόντιο άξονα δλδ δεξια-αριστερά, η camper θέλει σύγκλιση κάθετη δλδ το πάνω-κάτω να μπορείς το κάτω μέρος του τροχού να το βγάλεις προς τα έξω (αρνητική γωνία camper) αρα πρέπει η στήριξη να είναι κάθετη για να γίνει αυτό, οπότε όπως καταλαβαίνεις γίνεται με την πάνω βίδα του αμορτισερ και η κάτω παραμένει σταθερή. Οι αντιρίδες κανονικά δεν έχουν να κάνουν με την camper, αν ξεβιδώσεις και τις 2 σπρώχνεις το κάτω μέρος του τροχού προς τα έξω ίσως αλλά έχει περιθώρια να πάρει κλίση όταν τα αμορτισερ είναι σταθερά στις θέσεις τους? και γνώμη μου είναι οτι ζορίζεις έτσι top mounts και τις βίδες των αμορτισερ. Μην ξεχνάμε η Toyota κάτι ξέρει που δεν έβαλε από την αρχή 2 ρυθμιζόμενες αντιρίδες, μάλλον θα υπήρχε λόγος.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 11-04-10 στις 10:00.
|